Διεθνές συνέδριο ψηφιοποίησης πολιτιστικής κληρονομιάς στη Λευκωσία

Έντονο ενδιαφέρον Ελλήνων Επιστημόνων
ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΚΥΠΡΙΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ

Συνεχίζονται οι εγγραφές για το 6ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ-EUROMED 2016
ΛΕΥΚΩΣΙΑ -ΚΥΠΡΟΣ
31 Οκτωβρίου – 5 Νοεμβρίου 2016 –

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΒΟΛΟΣ 6

Συνεχίζονται οι εγγραφές για το 6ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ-6th International Conference on Cultural Heritage- EUROMED 2016 που διοργανώνει στην Κύπρο, με μεγάλη επιτυχία, από το έτος 2006 το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου-ΤΕΠΑΚ – Εργαστήριο Ψηφιακής Πολιτιστικής Κληρονομιάς και που φέτος θα πραγματοποιηθεί από 31 Οκτωβρίου έως και 5 Νοεμβρίου 2016 στη Λευκωσία, στο υπερσύγχρονο Filoxenia Conference Centre- ,με την υποστήριξη του ΑΕΙ Πειραιά Τ.Τ. και του Δικτύου «Περραιβία» ,που είναι οι Φορείς διοργάνωσης των Πανελλήνιων Συνεδρίων Ψηφιοποίησης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς-EuroMed (επόμενο Συνέδριο το έτος 2017 στην Ελλάδα).

Τα Συνέδρια Ψηφιοποίησης Euromed ( International Euro-Mediterranean Conference -EuroMed), που τελούν υπό την Αιγίδα της ΑΕ του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, κατάφεραν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα ,να γίνουν παγκοσμίως γνωστά, συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον σημαντικών επιστημόνων από όλη την υφήλιο και αποτελούν ,κάθε δύο (2) χρόνια, το μεγάλο ραντεβού όλων των μελών της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας , η οποία μέσα από το Συνέδριο αυτό ,παρουσιάζει τις έρευνες ,τις εξελίξεις , τις νέες τεχνολογίες και τα αποτελέσματα μεγάλων ερευνητικών προγραμμάτων και εργασιών, πάνω στο τεράστιο θέμα της Ψηφιοποίησης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Ανθρώπου.

Σημαντικοί επιστήμονες ,διεθνούς και εγνωσμένου κύρους , συμμετέχουν και φέτος ως Key-Note Speakers και μεταφέρουν την τεχνογνωσία τους στους Συνέδρους , που έρχονται από όλο τον κόσμο για να συμμετέχουν σε ένα γεγονός που τηρεί υψηλές προδιαγραφές και αυστηρά επιστημονικά κριτήρια και προδιαγραφές .
Τα Συνέδρια αυτά αποτελούν πρόκληση και εμπειρία για κάθε συμμετέχοντα επιστήμονα.

Τα Συνέδρια Ψηφιοποίησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς EuroMed της Κύπρου ,υποστηρίζονται από δεκάδες Φορείς παγκόσμιας εμβέλειας , Πανεπιστήμια , Ερευνητικά Κέντρα , Κρατικούς Φορείς , Επιστημονικές Οργανώσεις ,Ιδρύματα και εκατοντάδες διακεκριμένους επιστήμονες.

Η Πρόσκληση για συμμετοχή στο Συνέδριο αφορά :
Επιστημονικό δυναμικό των Πανεπιστημίων, Ιδρυμάτων και Ινστιτούτων  , όλων των βαθμίδων ,  με ειδίκευση στην Αρχαιολογία ,Ιστορία, Γεωλογία, Βιολογία ,Ανθρωπολογία ,Χημεία, Πληροφορική ,Φυσική ,Μαθηματικά ,Πολιτισμική Πληροφορική, Πολυτεχνεία (Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί, Πολιτικοί Μηχανικοί ,Αρχιτέκτονες κ.ά. ) , Συντηρητές Ανασκαφικών Ευρημάτων και Έργων Τέχνης ,Γραφιστικές Τέχνες  κ.α. ,ειδικότητες δηλ. που εμπλέκονται με οποιονδήποτε τρόπο στο μεγάλο  θέμα της Ψηφιοποίησης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
Στελεχιακό δυναμικό του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού και Θρησκευμάτων, του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού , Εφορειών Αρχαιοτήτων ,ICOMOS, Μουσείων ,Γενικών Αρχείων του Κράτους ,κρατικών και ιδιωτικών βιβλιοθηκών ,Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος και άλλων Εκκλησιών, Oμοσπονδιών, Συλλόγων Επιστημόνων , Ένωση Ελλήνων Συντηρητών, Ελληνική Αρχαιομετρική Εταιρεία, Ένωση Αρχαιολόγων, Σύλλογο Αρχιτεκτόνων, ΙCOM Ελλάδος και Κύπρου, Συλλογικοτήτων ,Μελετητικών Εταιριών, Φορείς υλοποίησης Εθνικών και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων,  Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων κ.ά. όπως και τους  αντίστοιχους Φορείς της Κύπρου και σε όλο τον κόσμο..
Στελέχη άλλων Υπουργείων και ΟΤΑ Α’ και Β΄ Βαθμού
Έλληνες και Κύπριους που εργάζονται σε Ελληνικά και Ξένα Πανεπιστήμια, Ερευνητικά Κέντρα σχετικά με τον Πολιτισμό
Έλληνες και Κύπριους Φοιτητές Ελληνικών και Ξένων Πανεπιστημίων
Ανεξάρτητους Επιστήμονες και Ερευνητές απ’ όλο τον κόσμο
Γενικά ,κάθε ενδιαφερόμενο σε θέματα ψηφιοποίησης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς
 
Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου EuroMed 2016 -Λευκωσία-Κύπρος (30/10-5/11/2016) , θα υπάρξουν πολλές ευκαιρίες να επιτευχθεί ανταλλαγή γνώσης και εμπειριών για τα αποτελέσματα της έρευνας στην πολιτιστική κληρονομιά και τις ψηφιακές τεχνολογίες και να συζητηθούν οι τρέχουσες και οι μελλοντικές εξελίξεις στον τομέα  αυτό σε παγκόσμιο επίπεδο και να δημιουργηθούν οι απαραίτητες συνέργειες μεταξύ Φορέων της Ελλάδας και της Κύπρου ,αλλά και με τα μεγαλύτερα Ερευνητικά Εργαστήρια και Πανεπιστήμια από όλο τον κόσμο ,που στέλνουν εκπροσώπους τους, για την καλύτερη αξιοποίηση των ίσων ευκαιριών μέσα στην Ευρώπη και πρόσβαση σε ευρωπαϊκούς ,αλλά και παγκόσμιους πόρους, που προορίζονται για τον Πολιτισμό.
Για συμπληρωματικές πληροφορίες και εγγραφές , στον αποκλειστικό και επίσημο   ιστότοπο του συνεδρίου :www.euromed2016.eu .

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση στο E-Mail : marinos.ioannides@cut.ac.cy , για άμεση απάντηση ή ενημέρωση .

Ο Πρόεδρος του Δικτύου “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»
Σκριάπας Κων/νος
Οικονομολόγος -Σύμβουλος Ανάπτυξης

www.euromed2016.eu

Add Comment