Κέλλας σε Αποστόλου για ρωσικό εμπάργκο στους αγρότες κ.α.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΕΛΛΑ ΣΕ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ: ΤΟ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ, ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ

ΚΕΛΛΑΣ

Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Ευάγγελο Αποστόλου, κατέθεσε με άλλους συναδέλφους του, – με πρώτο υπογράφοντα τον Τομεάρχη Αγροτικών, κ. Γιώργο Κασσαπίδη -, ο βουλευτής ΝΔ του Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, με θέμα “Την αξιοποίηση περυσινών έκτακτων μέτρων στήριξης της ΕΕ για τις συνέπειες του Ρωσικού εμπάργκο”.

Οι βουλευτές του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, με την ερώτησή τους επισημαίνουν πως “αν και δόθηκαν στη χώρα μας συγκεκριμένες ποσότητες στήριξης ανά αγροτικό προϊόν, ώστε να αποσυρθούν από την αγορά σε κατευθύνσεις που προβλέπουν οι κοινοτικοί κανονισμοί, η Κυβέρνηση επέλεξε μόνο την κατεύθυνση της δωρεάν διανομής, μη ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων χωρών, οι οποίες ενίσχυσαν την αγροτική οικονομία τους”.

«Η Κυβέρνηση της ΝΔ το 2014 είχε προχωρήσει ταχύτατα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να αποζημιωθούν οι παραγωγοί που τα προϊόντα τους, επηρεάζονταν αρνητικά από το Ρωσικό εμπάργκο. Από το 2015 η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, δεν προχώρησε σε καμία ενέργεια ώστε να συνεχιστούν οι αποζημιώσεις και πιθανότατα να μην αξιοποίησε όλα τα κονδύλια που δόθηκαν από την ΕΕ γι’ αυτόν τον σκοπό. Το εμπάργκο που κάνει η Κυβέρνηση στους αγρότες μας, είναι χειρότερο από αυτό της Ρωσίας…», σχολίασε ο Λαρισαίος πολιτικός.

Add Comment