Τον Κ. Αγοραστό επισκέφτηκαν χορευτικά του 3ου Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών

Εθιμοτυπική επίσκεψη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ [800x600]

Εθιμοτυπική επίσκεψη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας πραγματοποίησαν εκπρόσωποι των αποστολών, που συμμετέχουν στο 3ο διεθνές φεστιβάλ παραδοσιακών χορών (στη μνήμη Αστ. Καντώνια) που πραγματοποιείται σήμερα Τετάρτη 31 Αυγούστου και ώρα 21.00 στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ Λάρισας. Τα μέλη των αποστολών υποδέχθηκαν οι αντιπεριφερειάρχες κ.κ Χρήστος Καλομπάτσιος και Θανάσης Παιδής καθώς και η περιφερειακή σύμβουλος κ. Μαρία Μαμάρα.

Το φεστιβάλ συνδιοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Σαμαριναίων Λάρισας & Περιχώρων «Η Αγία Παρασκευή» και την Περιφέρεια Θεσσαλίας και υποστηρίζεται από το Δήμο Λαρισαίων.

Θα παρουσιαστούν χοροί από την Τουρκία (Folklor Kurumu – Κων/πολη), το Μαυροβούνιο (“Oro” Folklorni Ansambl – Ντανίλοβγκραντ) και την Ελλάδα (Σαρακατσαναίοι Λάρισας & Αγιάς, Μ.Ε.Σ. Βερδικούσιας «Ομόνοια», Ακαδημία Έρευνας Παρ. Χορών Ελασσόνας, Πολιτιστικός Σύλλογος Μυστιωτών Καππαδοκών Μάνδρας «ο Αγ. Βασίλειος και Σύνδεσμος Σαμαριναίων Λάρισας & Περιχώρων). Η γενική είσοδος είναι 2 ευρώ (παιδιά δωρεάν) και τα καθαρά έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν με τη μορφή τροφίμων στα συσσίτια της Μητρόπολης Λάρισας και σε συλλόγους που βοηθούν ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Add Comment