Στην Ελασσόνα ο σκηνοθέτης Κώστας Τσιάνος – Θα τιμηθεί από τη Λαογραφική Εταιρεία

Η ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΙΜΑ ΤΟΝ κ. ΚΩΣΤΑ ΤΣΙΑΝΟ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΑΝΟΣ

Η Λαογραφική Αρχαιολογική Εταιρεία Ελασσόνας, που από το 1977 ως σήμερα έχει διαγράψει μια λαμπρή πορεία στα πολιτιστικά δρώμενα της Ελασσόνας αλλά και της Θεσσαλίας, διοργανώνει για 4η συνεχή χρονιά το Φεστιβάλ Παράδοσης, Πολιτισμού και Τεχνών» με τίτλο «…στου Ολύμπου την αυλή».

Οι κύριες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν από τις 29 Αυγούστου – 1 Σεπτεμβρίου 2016 στην Ελασσόνα, περιλαμβάνουν μουσικοχορευτικές παραστάσεις με παραδοσιακούς χορούς, τραγούδια, παρουσίαση του ντοκιμαντέρ “Mt Olympus – The Creation”, και θα πραγματοποιηθούν στο χώρο της «Πλατείας Λαού» που βρίσκεται απέναντι από το Πνευματικό Κέντρο και την Αίθουσα Θεάτρου «Δημάρχου Βασιλείου Φαρμάκη».

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ, η Λαογραφική υιοθετεί μια ένα νέο θεσμό. Την βράβευση, κάθε χρόνο, ενός ανθρώπου που έχει προσφέρει στον πολιτισμό και την παράδοση.
«Αισθανόμενοι την ανάγκη να μεταλαμπαδεύσουμε στους νέους την αγάπη για τον πολιτισμό και την παράδοση, αποφασίσαμε να τιμήσουμε ανθρώπους που έχουν προσφέρει τα μέγιστα σ’ αυτούς τους τομείς και να γίνουν οι φάροι για τις επόμενες γενιές, που θα φωτίσουν το δρόμο για μια Ελλάδα γεμάτη πολιτισμό, παράδοση και αγάπη.»

Το πρώτο τιμώμενο πρόσωπο στο 4ο Φεστιβάλ Παράδοσης Πολιτισμού και Τεχνών «…στου Ολύμπου την αυλή», είναι ο κ. Κώστας Τσιάνος, σκηνοθέτης του Θεσσαλικού Θεάτρου, ο οποίος έχει διαγράψει την δική του ξεχωριστή πορεία στα πολιτιστικά δρώμενα και έχει συμβάλλει τα μέγιστα στην διατήρηση και ανάδειξη της πλούσιας παραδοσιακής μας κληρονομιάς.
Η βράβευση του κ. Τσιάνου θα γίνει την 3η μέρα του Φεστιβάλ, την Τετάρτη 31 Αυγούστου, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων.

φεστιβαλ παραδοσης πολιτισμου τεχνων ελασσονα 2016 (9)

Add Comment