Ελασσόνα: Πιέζουν και διεκδικούν οι κτηνοτρόφοι

ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ
Του Γιάννη Μουκίδη

ΣΥΣΚΕΨΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ ΑΥΓ 2016 (1)

Η αγανάκτηση και η ανησυχία του κτηνοτροφικού κόσμου της περιοχής κυριάρχησαν στη χθεσινή σύσκεψη κτηνοτρόφων στο Δημαρχείο Ελασσόνας, με κύριο το στοιχείο της μη πληρωμής πολλών κτηνοτρόφων για τη συνδεδεμένη ενίσχυση, εξ αιτίας γραφειοκρατικών και άλλων προβλημάτων.
Στη συγκέντρωση της Ελασσόνας, που αν και τα προβλήματα αγγίζουν πολλούς από τον κτηνοτροφικό κόσμο…δεν είχε την αναμενόμενη συμμετοχή, αρχικά έγινε ενημέρωση από τον πρόεδρο του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Τσαριτσάνης Γιώργο Αποστόλου και τους εκπροσώπους του Αγροτικού Συνεταιρισμού «ΕΝΩΣΗ» Ελασσόνας για την όλη κατάσταση στη μη καταβολή της συνδεδεμένης(άρθρο 68) και τέθηκαν στο «τραπέζι» της συζήτησης προβλήματα και θέματα που έχουν να κάνουν με το πώς θα ενεργήσουν οι κτηνοτρόφοι από εδώ και πέρα.
[wpg_thumb]
«Σταχυολογώντας» από τα όσα ειπώθηκαν στη χθεσινή σύσκεψη:
«Ο κτηνοτρόφος θέλει υπεύθυνη ενημέρωση». «Τα αφήνουν όλα ανοιχτά για την τελευταία στιγμή». «Υπάρχει ένα απαράδεκτο αλαλούμ στις υπηρεσίες». «Δεν φταίει ο κτηνοτρόφος για όλα όσα γίνονται». «Δυστυχώς, ο κτηνοτρόφος είναι το εξιλαστήριο θύμα». «Κωλυσιεργία». «Για το αρχείο, αν δεν διορθωθεί τώρα το όποιο λάθος, μένει μόνιμα. Θα είναι για πάντα. Το πρόβλημα θα είναι μόνιμο, αν δεν γίνει τώρα. Πρέπει να διαμαρτυρηθούμε στον ΕΛΟΓΑΚ». «Κατηγοριοποίηση των προβλημάτων». «Κάτι δεν γίνεται καλά στον ΟΠΕΚΕΠΕ». «Προβλήματα στη δειγματοληψία του γάλακτος. Χρειάζονται σωστά δείγματα». «Είμαι λαχταρισμένος! Το σύστημα είναι κλειδωμένο. Θα ανοίξει καμιά φορά;». «Υπάρχει μια θολούρα, που οδηγεί στη μείωση της αγροτικής παραγωγής». «Υπάρχουν άτομα που δεν έκαναν καθόλου απογραφή και πληρώθηκαν κανονικά».

Στο τέλος, αποφασίστηκε να ενταθεί η πίεση και η διεκδίκηση των κτηνοτρόφων προς τους αρμόδιους φορείς το αμέσως επόμενο διάστημα. Μάλιστα, προγραμματίστηκε αρχικά παράσταση διαμαρτυρίας κτηνοτρόφων προς τον ΕΛΟΓΑΚ και τον ΟΠΕΚΕΠΕ, την Πέμπτη, που ακυρώθηκε προσωρινά για τεχνικούς λόγους.

Τέλος, με χθεσινή ανακοίνωση – ενημέρωση του Αγροτικού Συνεταιρισμού «ΕΝΩΣΗ» Ελασσόνας, που αφορά τους απλήρωτους κτηνοτρόφους της συνδεδεμένης του άρθρου 52, τονίζεται ότι μετά από επικοινωνία που είχε ο Συνεταιρισμός με τον ΕΛΟΓ, καλούνται όσοι κτηνοτρόφοι έχουν κοινές εκμεταλλεύσεις να αποστείλουν τα μητρώα τους(φωτοτυπία με FAX) μέχρι την Παρασκευή στο fax 2310 326450 .

Add Comment