«Τέλος εποχής» για την ταβέρνα «Μύθος» στην κεντρική πλατεία Ελασσόνας

Του Γιάννη Μουκίδη

ΦΩΤΟ - ΜΥΘΟΣ 5 [800x600]

«Τέλος εποχής» σήμανε για γνωστή ταβέρνα – ουζερί στο κέντρο της Ελασσόνας, που μόλις την περασμένη Πέμπτη «κατέβασε ρολά»! Πρόκειται για την ταβέρνα – ουζερί «Μύθος», με υπεύθυνο της τον Δημήτρη(Τάκη) Στεργιούλα, που μετά από περίπου είκοσι χρόνια λειτουργίας…έκλεισε τον κύκλο της.
Ο «Μύθος» της Ελασσόνας, όλα αυτά τα χρόνια, εξυπηρέτησε εκατοντάδες άτομα, ντόπιους, επισκέπτες και περαστικούς από την πόλη, προσφέροντας σε καθημερινή βάση φαγητά της ώρας και μαγειρεμένα, αλλά και τσιπουρομεζέδες.
Ανάμεσα στους επισκέπτες της ταβέρνας ήταν οικογένειες, επαγγελματίες, συνταξιούχοι, άνθρωποι της καθημερινότητας, αγρότες, κτηνοτρόφοι, επώνυμοι, επιχειρηματίες, πολιτικοί, καλλιτέχνες, άνθρωποι του πολιτισμού και του αθλητισμού και βέβαια αρκετοί ξένοι και τουρίστες που κατά καιρούς πέρασαν από την περιοχή.
Το κλείσιμο του κεντρικού καταστήματος της Ελασσόνας ξάφνιασε πολλούς, που είδαν τον «ταβερνιάρη» Δημ. Στεργιούλα να ολοκληρώνει τα γραφειοκρατικά του κλεισίματος, να έχει σταματήσει το σερβίρισμα και για ώρες να μαζεύει πράγματα.
Χαρακτηριστικό είναι πως την Πέμπτη, την Παρασκευή, αλλά και ακόμη και χθες Σάββατο, πελάτες της ταβέρνας που δεν γνώριζαν την εξέλιξη, όπως και αρκετοί περαστικοί από την πόλη, που σταματούσαν για ξεκούραση και φαγητό, έδειχναν απορημένοι, όταν μάθαιναν ότι…η ταβέρνα έκλεισε! Μόνο οι άδειες ξύλινες καρέκλες στο χώρο της πλατείας και τα άστρωτα τραπέζια έδειχναν πως εκεί πριν λίγες ημέρες λειτουργούσε ταβέρνα – ουζερί.
[wpg_thumb]
Η ταβέρνα που έκλεισε αποτελούσε ένα από τα σημεία αναφοράς στο κέντρο της πόλης, όταν κάποιος ήθελε να προσδιορίσει το συγκεκριμένο σημείο(«στην ταβέρνα του Στεργιούλα», «στον Μύθο»).
«Ευχαριστώ θερμά όλους τους Ελασσονίτες, τους κατοίκους της περιοχής μας, τους εκατοντάδες επισκέπτες και περαστικούς από την πόλη μας, που μας στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια, που πέρασαν από την ταβέρνα μας και δοκίμασαν την κουζίνα μας, που τους φιλοξενήσαμε και τους εξυπηρετήσαμε έστω και για λίγες ώρες», φρόντισε να πει στην «Ε», με αφορμή το κλείσιμο, ο υπεύθυνος της ταβέρνας «Μύθος» Τάκης Στεργιούλας.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, για τυχόν μελλοντικά επαγγελματικά σχέδια του, εμφανώς κουρασμένος και λυπημένος, δεν θέλησε να πει κάτι παραπάνω και αρκέστηκε να συμπληρώσει: «Για την ώρα, πρέπει να ξεκουραστώ και να ηρεμήσω. Θα δούμε…».
Τέλος, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, ο Ελασσονίτης ιδιοκτήτης του καταστήματος – χώρου(που μίσθωνε η ταβέρνα «Μύθος») σχεδιάζει να το χρησιμοποιήσει ο ίδιος με την οικογένεια του(…η ταβέρνα «Μύθος» έκλεισε λόγω ιδιόχρησης από τον ιδιοκτήτη του καταστήματος).

Σ.Σ. Στις φωτο, εικόνες από την ταβέρνα που έκλεισε, με τον Τάκη Στεργιούλα (δεξιά) έχοντας δίπλα τον καθημερινό πελάτη του Τάσο Τσιουβάρα.

Add Comment