Σε Σαμαρίνα και Λιβάδι Ελασσόνας ο Μάξιμος Χαρακόπουλος – Επίκαιρες παρεμβάσεις

ΜΑΞΙΜΟΣ ΣΤΗ ΣΑΜΑΡΙΝΑ 3 [800x600]

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟ ΣΑΜΑΡΙΝΑ: Οι κτηνοτρόφοι αντιμετωπίζουν με σθένος τις δυσκολίες!
Απανωτά τα χτυπήματα στην κτηνοτροφία

«Κάθε φορά που επισκέπτομαι τα βλαχοχώρια για τον εορτασμό της Παναγιάς, μου προξενεί ιδιαίτερα θετική εντύπωση το σθένος με το οποίο οι κτηνοτρόφοι αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες και η πίστη τους στις παραδόσεις» τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σε δήλωσή του μετά τις εορταστικές εκδηλώσεις για τη «Μεγάλη Παναγιά» στην ορεινή Σαμαρίνα Γρεβενών, θερινό κατάλυμα πολλών Θεσσαλών μετακινούμενων κτηνοτρόφων.
Ο Θεσσαλός πολιτικός τηρώντας την συνήθειά του να επισκέπτεται τα βλαχοχώρια της Πίνδου που σφύζουν από ζωή τον Αύγουστο, το «μήνα της Μεγαλόχαρης», συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις και έγινε κοινωνός του έντονου προβληματισμού των κτηνοτρόφων.
Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης στη δήλωσή του επισημαίνει ωστόσο ότι «οι κυβερνητικοί χειρισμοί έχουν δημιουργήσει ένα κλίμα κατήφειας και απαισιοδοξίας στον κτηνοτροφικό κόσμο καθώς υπάρχουν:
Μεγάλες καθυστερήσεις στις πληρωμές των κοινοτικών ενισχύσεων
Απουσία προγραμματισμού στις πληρωμές
Αύξηση της φορολόγησης των αγροτικών εισοδημάτων
Εκτίναξη των ασφαλιστικών εισφορών
Αύξηση του ΦΠΑ στο 24% στα εφόδια
Φορολόγηση των επιδοτήσεων
Καθυστέρηση πληρωμής για τα προηγούμενα έτη και εν τέλει ουσιαστική κατάργηση της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης αγροτικού πετρελαίου
Καθυστερημένες αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ για καταστροφές.
Απέναντι σε αυτή τη λαίλαπα μέτρων που ο τελικός λογαριασμός δεν ήρθε εξολοκλήρου ακόμη, ο κτηνοτρόφος μπορεί να συγκρίνει την τωρινή κατάσταση με τα πεπραγμένα της προηγούμενης κυβέρνησης:
Συνεπέστεροι χρόνοι πληρωμών στις ενισχύσεις και στις αποζημιώσεις
Φορολογία και ΦΠΑ εφοδίων στο 13%,
Επιδοτήσεις χωρίς φορολογία, αλλά και
Διαρθρωτικά μέτρα, όπως η νομιμοποίηση των αυθαίρετων κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων και η απλοποίηση της διαδικασίας αδειοδότησης νέων, καθώς και η εξαίρεσή τους από τον ΕΝΦΙΑ.
Και βεβαίως, κάθε καλόπιστος μπορεί να δει στην υπόθεση του γάλακτος αν η προσωπική μου αντίδραση δικαιώθηκε, όταν σήμερα με “σφραγίδα ΣΥΡΙΖΑ” έχουμε πλέον “φρέσκο” γάλα αορίστου διαρκείας!
Παρόλα αυτά, οι κτηνοτρόφοι μας και όλος ο πρωτογενής παραγωγικός ιστός της χώρας, θα συνεχίσουν να μοχθούν, γιατί αυτή είναι η ιδιοσυγκρασία τους. Η πίστη στα ιδανικά και στις παραδόσεις τους επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά, εδώ στα όμορφα χωριά της Πίνδου. Η στήριξή τους επιβάλει την άσκηση υπεύθυνης πολιτικής, με γνώμονα την ανάπτυξη της κτηνοτροφίας που τόσα έχει ακόμα να προσφέρει στον τόπο μας».

[wpg_thumb]

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟ ΛΙΒΑΔΙ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ: Ώρα αφύπνισης για τον ελληνισμό
Η πίστη και οι ρίζες μας είναι οι γέφυρες για το αύριο

Ο Τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά το πέρας της πανηγυρικής λειτουργίας στην στο Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Λιβάδι Ελασσόνας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η μεγάλη εορτή της Παναγίας στην καρδιά του θέρους είναι για όλους τους Έλληνες, για όλους τους Ορθόδοξους, ημέρα ψυχικής ανάτασης, ενδυνάμωσης της πίστης, ελπίδας για το αύριο. Διαχρονικά το γένος μας διατήρησε την ταυτότητά του, ξεπέρασε θανάσιμους κινδύνους που το απειλούσαν με εξαφάνιση, δημιούργησε ανεκτίμητους πνευματικούς θησαυρούς έχοντας ως αλάθητη πυξίδα την πίστη του. Και σήμερα, στους ταραγμένους χρόνους που βιώνουμε, οι ρίζες και η πίστη μας πρέπει να είναι οι γέφυρες που επάνω τους θα περάσουμε στην νέα εποχή του ελληνισμού.
Κάποιοι, παρασυρμένοι από ιδεοληπτικές εμμονές ή καταστροφική μανία βάλλουν κατά της Ορθοδοξίας, της Εκκλησίας της προσφοράς και της φιλανθρωπίας και των ιερών μας. Είναι κι αυτό το φαινόμενο απότοκο της παρακμής και της σύγχυσης που προέκυψε ίσως και λόγω προηγούμενων επιλογών μας. Έχει σημάνει, όμως, η ώρα της αφύπνισης. Πριν αποψιλωθεί η πατρίδα μας από τους νέους της, πριν μετατραπεί η Ελλάδα σε χώρα της ανομίας και της αυθαιρεσίας, πριν η παιδεία μας πληγεί ανεπανόρθωτα από ερασιτεχνισμούς και ανιστόρητα πειράματα.
Σήμανε η ώρα που όλοι μας οφείλουμε να κοιτάξουμε την πραγματικότητα κατάματα και να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, μακριά από φαντασιώσεις και αυταπάτες. Με τις πνευματικές παρακαταθήκες του ελληνισμού, με ρωμαλέο πνεύμα ανανέωσης και με ακλόνητη πίστη οι Έλληνες μπορούμε να υλοποιήσουμε το όραμα μιας νέας αφετηρίας».
Τη θεία λειτουργιά που τελέστηκε στην ορεινή κωμόπολη προεξάρχοντος του μητροπολίτη Ελασσόνος κ. Χαρίτωνα, παρακολούθησαν μεταξύ άλλων η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Μαρία Μαμάρα, ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νίκος Ευαγγέλου, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Αντώνης Μπίσμπας, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.

Μ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΣ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟ: Κίνδυνος παραγραφής για 36 χιλ. υποθέσεις του πρώην ΣΔΟΕ
Η κυβέρνηση θέλει να σβήσει τα ίχνη των ευθυνών της

«Μετά από τη διάλυση του ΣΔΟΕ και την πρόσφατη τροπολογία που ψηφίστηκε για τη διαδικασία μεταφοράς 36.000 ανέλεγκτων υποθέσεων στη ΓΓΔΕ, προκύπτει ζήτημα αποτελεσματικότητας και αποδοτικότητας των ελέγχων, ιδιαίτερα για 2.500 υποθέσεις για τις οποίες υπήρχε εισαγγελική παραγγελία. Προκύπτει, όμως, σαφέστατα και ζήτημα παραγραφής για τις περισσότερες από αυτές, παρά την τριετή παράταση που έδωσε η κυβέρνηση, αφού είναι αδύνατον, να ελεγχθούν όλες ενώ για κάποιες από αυτές, ενδέχεται να έχει ήδη επέλθει παραγραφή». Τα παραπάνω τονίζονται σε ερώτηση που συνυπογράφει ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με πρώτο υπογράφοντα τον βουλευτή Ημαθίας κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο, και η οποία απευθύνεται προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο:
«Η κυβέρνηση», αναφέρεται στην ερώτηση, «έχει ευθύνες, για το γεγονός, ότι προχώρησε στη διάλυση του ΣΔΟΕ, χωρίς να έχει από πριν συγκροτήσει έναν ελεγκτικό μηχανισμό, ο οποίος θα συνέχιζε από την επόμενη μέρα τη δουλειά που έκανε το ΣΔΟΕ και ιδιαίτερα στο θέμα του ελέγχου των συγκεκριμένων υποθέσεων». Επίσης, «η κυβέρνηση με την τροπολογία που έφερε και ψήφισε προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και να αποσείσει τις ευθύνες της για χιλιάδες υποθέσεις, που οδηγούνται σε παραγραφή αλλά και για υποθέσεις, που είναι φύσει αδύνατον πλέον να ελεγχθούν».
Στην ερώτηση υπογραμμίζεται ότι «ενδεχομένως, η κυβέρνηση προσπαθεί να σβήσει τα ίχνη των ευθυνών της για ένα μεγάλο μέρος των υπό μεταφορά υποθέσεων, που έχει ήδη παραγραφεί στο διάστημα που μεσολάβησε από πέρυσι το καλοκαίρι έως σήμερα. Στην κατεύθυνση αυτή, κινείται και η συστηματική άρνηση της κυβέρνησης, να δώσει στοιχεία για το ύψος των προστίμων και φόρων που βεβαίωνε το ΣΔΟΕ κατά τα έτη της λειτουργίας του και ειδικά τα τρία τελευταία πριν την διάλυσή του».
Τέλος, οι βουλευτές της ΝΔ ζητούν να πληροφορηθούν από τον αρμόδιο υπουργό:
• Εάν υπάρχει κίνδυνος, σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΣτΕ, να θεωρηθούν παραγεγραμμένες κάποιες υποθέσεις.
• Ποια είναι τα ακριβή στοιχεία για το ύψος των προστίμων και φόρων, που βεβαίωνε το ΣΔΟΕ κατά τα τρία τελευταία χρόνια της λειτουργίας του (2012-14).
• Για ποιο λόγο, υπήρξε 9μηνη καθυστέρηση στη νομοθέτηση της διαδικασία μεταφοράς των φορολογικών υποθέσεων που ελέγχονταν από το ΣΔΟΕ στη ΓΓΔΕ, παρά το γεγονός, ότι σύμφωνα με το Νόμο, θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί πριν τις 31/10/2015.
• Με ποιο τρόπο και με ποια διαδικασία, θα αποφανθούν οι τελευταίοι χειριστές-ελεγκτές των φορολογικών υποθέσεων, στις οποίες δεν είχε ολοκληρωθεί ο έλεγχος, τη στιγμή που τις παρέδωσαν και δεν έχουν πλέον πρόσβαση σε αυτές, αφού υπηρετούν σε διαφορετικές υπηρεσίες.
• Αν μετά και την απόφαση του ΣτΕ αλλά και αποφάσεις άλλων Δικαστηρίων, είναι σε θέση το Υπουργείο Οικονομικών, να δώσει σαφή απάντηση για το ποιες υποθέσεις έχουν ήδη παραγραφεί και ποιες παραγράφονται οσονούπω.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΜΑΞΙΜΟΥ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Μαζικές ελληνοποιήσεις εισαγόμενων αυγών!
Ανεπαρκείς οι έλεγχοι της πολιτείας

 
Εκτεταμένη είναι πλέον η «παράνομη εισαγωγή αυγών, τα οποία ‘‘βαφτίζονται’’ και κυκλοφορούν ως ελληνικά, με κωδικούς Ελλήνων παραγωγών». Τα παραπάνω καταγγέλλονται σε ερώτηση που συνυπογράφει ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με πρώτο υπογράφοντα τον τομεάρχη επί των αγροτικών της ΝΔ, βουλευτή Κοζάνης, κ. Γιώργο Κασαπίδη. 
Στην ερώτηση που απευθύνεται προς τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλη Αποστόλου και Οικονομίας κ. Γεώργιο Σταθάκη, οι βουλευτές της ΝΔ αναφέρουν:
«Κατά την περίοδο της κρίσης που διανύουμε η ετήσια εγχώρια εκτροφή πουλερικών αυγοπαραγωγής, σύμφωνα με τα στοιχεία της ‘‘Ένωσης Αυγοπαραγωγών Ελλάδας’’ μειώθηκε από τα 5 εκατομμύρια πτηνά στα 3. Ανάλογη ήταν και η μείωση της παραγωγής αυγών, οδηγώντας τον κλάδο σε συρρίκνωση κατά 40% της δυναμικής που διέθετε. Έτσι η Ελλάδα κινδυνεύει να απολέσει περαιτέρω την αυτάρκεια που διέθετε στον κλάδο σε ποσοστό έως και 90% το 2008, σε 60% το 2012 και ακόμα χαμηλότερα το 2014. Την ίδια περίοδο, ωστόσο, η ζήτηση και κατανάλωση αυγών διατηρήθηκε σταθερή, με ετήσια κατανάλωση επισήμως περί των 120.000 τόνων αυγών. Παρά τη σημαντική μείωση της εγχώριας παραγωγής, το αυγό, σύμφωνα με τους ανθρώπους της αγοράς δεν έλλειψε από τους Έλληνες καταναλωτές και μάλιστα ούτε το ελληνικό!!!»
Το κενό αυτό καλύπτεται από την παράνομη ελληνοποίηση των εισαγόμενων αυγών και «με τον τρόπο αυτό κατάφεραν ορισμένοι επιτήδειοι απατεώνες να οδηγήσουν εκτός από τη συρρίκνωση του κλάδου και σε φαινόμενα αισχροκέρδειας εις βάρος των καταναλωτών που πέφτουν εν αγνοία τους θύματα παραπλάνησης. Μάλιστα, οι τελευταίοι εξαπατώνται διπλά, αγοράζοντας κατώτερης ποιότητας και κατηγορίας εισαγόμενα προϊόντα, ως ελληνικά ανώτερης ποιότητας και κατηγορίας».
«Τα φαινόμενα αυτά των ελληνοποιήσεων» υποστηρίζουν οι ερωτώντες βουλευτές «τόσο στα αυγά όσο και σε άλλα αγροτικά προϊόντα (κρέας, γάλα, τυροκομικά κ.α.) θα μπορούσαν να είχαν ελαχιστοποιηθεί, εάν και εφόσον τα Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης, και Οικονομίας διενεργούσαν ως οφείλουν τους απαραίτητους αγορανομικούς ελέγχους στην αγορά, τόσο για την προστασία των καταναλωτών όσο και των παραγωγών». 
Οι ερωτώντες βουλευτές καταλήγουν ζητώντας να πληροφορηθούν από τους αρμόδιους υπουργούς:
• Πόσοι έλεγχοι διενεργήθηκαν από το 2015 έως σήμερα στο κύκλωμα παραγωγής και εμπορίας αυγών και ποια τα αποτελέσματα. Πόσα κρούσματα ελληνοποιήσεων εντοπίστηκαν και τι ποινές επιβλήθηκαν. Τα ίδια στοιχεία να κατατεθούν και για την περίοδο 2013-2014.
• Ποιοι λόγοι κρατούν καθηλωμένες και αδρανείς τις αρμόδιες αρχές του Υπουργείου και δεν πραγματοποιούν ως οφείλουν ελέγχους στην αγορά με σκοπό την προστασία των Ελλήνων καταναλωτών και της εγχώριας παραγωγής.
• Προτίθεται η Κυβέρνηση να επεκτείνει το σύστημα παρακολούθησης και ελέγχου αγροτικών προϊόντων “Άρτεμις” και στον κλάδο των αυγών;
• Για ποιους λόγους δεν έχει καταστεί υποχρεωτική έως σήμερα η υπαγωγή των εισαγωγέων και εμπόρων αβγών στο σύστημα “Άρτεμις”, εμπλουτίζοντας τα εργαλεία της Πολιτείας στην καταπολέμηση παράνομων πρακτικών, παρόλο που η Ένωση Αυγοπαραγωγών Ελλάδας κατέθεσε σχετικό αίτημα με ανάλογη έκθεση τεκμηρίωσης;

ΜΑΞΙΜΟΣ ΓΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΛΕΞΙΑΔΗ: Ακόμη να καταβληθεί το “ψαλιδισμένο” αγροτικό πετρέλαιο!
Παρακράτηση επιστροφής ΕΦΚ σε αγρότες για οφειλές σε Εφορία και Ο.Κ.Α.
Εκκρεμούν 32.882.639 ευρώ σε 239.868 δικαιούχους για το 2014

«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που προεκλογικά έταζε μείωση του κόστους παραγωγής, είναι αυτή που με συνοπτικές διαδικασίες κατήργησε την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου για αγροτική χρήση. Πέραν, όμως, αυτού του εμπαιγμού προς τους αγρότες, είναι προκλητικά ασυνεπής και στην υποχρέωση εξόφλησης των οφειλών προς τους δικαιούχους της επιστροφής του αγροτικού πετρελαίου από το 2014! Πως αξιώνουν, λοιπόν, οι κυβερνώντες,  από τους αγρότες να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους προς την πολιτεία, σε αυτό το πρωτόγνωρο φοροτσουνάμι που έχουν εξαπολύσει, όταν το κράτος κηρύσσει στάση πληρωμών;».
Τα παραπάνω τονίζει σε δήλωσή του ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, σχολιάζοντας την απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη σε σχετική ερώτησή του.
Στην απάντησή του ο αρμόδιος υπουργός σημειώνει ότι «οι υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών έχουν ήδη ξεκινήσει τις απαιτούμενες ενέργειες για τον καθορισμό της διαδικασίας συμψηφισμού των ποσών επιστροφής Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στους δικαιούχους αγρότες με ασφαλιστικές εισφορές και με οφειλές προς τη Φορολογική Διοίκηση, προκειμένου για την καταβολή της δεύτερης δόσης του έτους 2014, καθώς και για την έκδοση ΚΥΑ αναφορικά με την επιστροφή του ΕΦΚ για το έτος 2015». 
Ο κ. Αλεξιάδης προσθέτει ότι «όσον αφορά στις εκκρεμείς επιστροφές του ΕΦΚ του πετρελαίου (DIESEL) κίνησης για χρήση στη γεωργία, […], εκδόθηκε για το έτος 2014 ΚΥΑ, αναφορικά με τους όρους, τις προϋποθέσεις, τα δικαιούχα προς επιστροφή πρόσωπα, τις ποσότητες για τις οποίες υπολογίζεται η επιστροφή, τη διαδικασία επιστροφής του ΕΦΚ, και τον τρόπο ελέγχου της νόμιμης χρησιμοποίησης του πετρελαίου εσωτερικής καύσης (DIESEL) κινητήρων, το οποίο χρησιμοποιείται αποκλειστικά στη γεωργία.
Με το άρθρο 3 της ανωτέρω ΚΥΑ, καθορίζεται ότι η επιστροφή των ποσών στα δικαιούχα πρόσωπα πραγματοποιείται με την πίστωση των τραπεζικών τους λογαριασμών σε μία ή περισσότερες δόσεις, εκ των οποίων η πρώτη έχει ήδη καταβληθεί από τον Μάιο του 2014. Συγκεκριμένα, η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, ως αρμόδια υπηρεσία υλοποίησης, έχει πραγματοποιήσει δύο πληρωμές ύψους 72.476.377,87€ για επιστροφή ΕΦΚ πετρελαίου σε αγρότες και κτηνοτρόφους (βάσει δηλώσεων ΟΣΔΕ 2013) ενώ για το ίδιο έτος εκκρεμούν πληρωμές 32.882.639,40 ευρώ σε 239.868 δικαιούχους».
Ο αναπληρωτής υπουργός αναφέρει ότι «όσον αφορά στην καταβολή της δεύτερης δόσης του έτους 2014, μετά την αποστολή σχετικού ερωτήματος στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, σχετικά με το εάν η επιστροφή του ΕΦΚ του πετρελαίου εσωτερικής καύσης (DIESEL) κίνησης που χρησιμοποιούν οι αγρότες, εμπίπτει στις διατάξεις: α) της υποπαραγράφου Ι.Α.2, του ν.4254/2014 (ΦΕΚ 85/Α’/7-4-2014) περί της υποχρέωσης συμψηφισμού   με οφειλές προς Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης και β) του άρθρου 83 του ν.δ. 354/1974 (ΦΕΚ 90/Α’) ΚΕΔΕ, περί αυτεπάγγελτου συμψηφισμού με οφειλές προς τη Φορολογική Διοίκηση, καθώς και του άρθρου 12, του ν.4174/2013 (ΦΕΚ 170/Α’) περί αποδεικτικού ενημερότητας, όπως ισχύουν, εκδόθηκε η με αριθμό 121/2015 γνωμοδότηση του ΝΣΚ, η οποία έγινε αποδεκτή από την Πολιτική Ηγεσία στις 21/01/2016».
Και καταλήγει λέγοντας ότι «σύμφωνα με την ανωτέρω γνωμοδότηση, ως προς τη διαδικασία επιστροφής του ΕΦΚ στους δικαιούχους της παρ. 5 του άρθρου 78 του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα τυγχάνουν εφαρμογής, μεταξύ άλλων, οι διατάξεις των άρθρων 12, 42 παρ. 1 και 48 παρ. 2 του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας (ν. 4174/2013) και του άρθρου 83 του ΚΕΔΕ (ν.δ 356/1974). Επιπλέον, κατά την επιστροφή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, παρακρατούνται από τα επιστρεφόμενα ποσά αυτού του φόρου που καταβάλλονται στους ως άνω δικαιούχους, τα ποσά των τυχόν ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών οφειλών τους σε Οργανισμό Κοινωνικής Ασφάλισης (ΟΚΑ), σύμφωνα με την περίπτωση 1 της υποπαραγράφου ΙΑ.2 του άρθρου Πρώτου του ν. 4254/2014, και έως το όριο που διαλαμβάνεται σε αυτή τη ρύθμιση».
 

Add Comment