Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας: 70.000 καπάκια ενός έτους για το αμαξίδιο της Ειρήνης

ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ
Του Γιάννη Μουκίδη

ΦΩΤΟ - ΚΑΠΑΚΙΑ ΑΠΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑ [800x600]

«Τρέχει» με ικανοποιητικούς ρυθμούς η κινητοποίηση στην ευρύτερη περιοχή Ελασσόνας(μετά από πρωτοβουλία φορέων και πολιτών), για να μαζευτούν πλαστικά καπάκια από μπουκάλια, προκειμένου να βοηθηθεί 25χρονη, για την δωρεάν προμήθεια αναπηρικού αμαξιδίου!
Ήδη, η Καλλιθέα Ελασσόνας και άλλες περιοχές έχουν δώσει απτά «δείγματα γραφής», ευαισθησίας και εθελοντισμού για τη συγκεκριμένη περίπτωση.
Χαρακτηριστικό το παράδειγμα του Δημοτικού Σχολείου Καλλιθέας, αφού οι μαθητές του προσφέρουν τα 70.000 πλαστικά καπάκια που συνέλεξαν την φετινή χρονιά, στην κοινή προσπάθεια που γίνεται για την προμήθεια αμαξιδίου, για την Ειρήνη Παπαδημητρίου από την Γεράνεια που το έχει ανάγκη.
Όπως έγινε γνωστό, ο διευθυντής και οι εκπαιδευτικοί της συγκεκριμένης σχολικής μονάδας έχουν περάσει για τα καλά στους μαθητές το μήνυμα του εθελοντισμού και της αγάπης για την ζωή.
Όπως τόνισαν στην «Ε» οι εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Σχολείου Καλλιθέας, σαφώς ικανοποιημένοι για την προσφορά των μαθητών τους, «η έννοια του εθελοντισμού συνδέεται με την αλληλεγγύη και την ανιδιοτελή προσφορά. Ο εθελοντισμός εκφράζεται με πολλούς τρόπους, ο καθένας από αυτούς με τη δική του φυσιογνωμία και μέθοδο δράσης. Κοινό χαρακτηριστικό όμως όλων είναι η συνδρομή τους στην προάσπιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων. Στη σύγχρονη εποχή ο εθελοντισμός έχει καθιερωθεί ως ο θεσμός εκείνος, που συμβάλει στην αντιμετώπιση των κοινωνικών, οικονομικών και περιβαλλοντικών προβλημάτων και καλείται να αναπληρώσει τα κενά που δημιουργεί η αδυναμία του κράτους και οι μηχανισμοί της αγοράς».
Και οι εκπαιδευτικοί ολοκλήρωσαν με νόημα:
«Ο εθελοντισμός δεν είναι απλά ένας όρος, είναι στάση ζωής και δρα εποικοδομητικά στο κοινωνικό στερέωμα καθώς αφορά όλους, ανεξάρτητα από κοινωνικές και οικονομικές διακρίσεις, προάγει την ενεργή συμμετοχή των πολιτών στην προάσπιση των θεμελιωδών τους δικαιωμάτων και ενδυναμώνει την κοινωνική αλληλεγγύη και συνοχή μας».
Ακόμη ένα ηχηρό «μάθημα» ευαισθησίας από το Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας Ελασσόνας…αν και η εκπαιδευτική χρονιά ολοκληρώθηκε και οι μαθητές ξεκίνησαν τις καλοκαιρινές τους διακοπές.
Χαρακτηριστική η αναμνηστική φώτο των μικρών μαθητών με τα μαζεμένα καπάκια, μπροστά στο σχολείο τους…

Add Comment