Ν. Παπαδόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ): Κατέθεσε τροπολογία – λύση για τις λατομικές επιχειρήσεις

Κατάθεση τροπολογίας του βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παπαδόπουλου σχετικά τη ρύθμιση θεμάτων εκμίσθωσης υπολοίπου λατομικών χώρων σε καθορισμένες λατομικές περιοχές

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Ένα χρονίζον πρόβλημα 5ετίας των λατομικών επιχειρήσεων επιλύεται μετά από κοινοβουλευτική παρέμβαση του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας Νίκου Παπαδόπουλου.
Συγκεκριμένα ο κ.Παπαδόπουλος με τροπολογία –προσθήκη που κατέθεσε στις 24 Ιουλίου 2016 ,ζητά να αποκατασταθεί το νομικό κενό που υπάρχει όσον αφορά το υφιστάμενο καθεστώς αδειοδότησης των λατομείων αδρανών υλικών (Ν.1428/1984 και Ν 2115/1993) στην περίπτωση λατομείων που εντάχθηκαν σε λατομικές περιοχές και αδειοδοτήθηκαν μόνο για τμήματα του ενιαίου χωροθετηθέντος λατομικού χώρου,οι δε υπολειπόμενες εκτάσεις παρέμεναν ανεκμετάλλευτες καθώς δεν υπήρχε η δυνατότητα μίσθωσης σε άλλον εκμεταλλευτή (άρθρο 1 παρ.2 του Ν.1284/84).
Η συγκεκριμένη τροπολογία ,η οποία έγινε δεκτή από τον Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη και ψηφίστηκε στην ολομέλεια της βουλής ,ενδυναμώνει την αποτελεσματικότητα και ορθολογική ανάπτυξη των λατομικών επιχειρήσεων έχοντας ταυτόχρονα θετικό αντίκτυπο στα δημόσια έσοδα και παράλληλη ασφάλιση των συμφερόντων του δημοσίου. Κλείνει πλέον ο κύκλος της αβεβαιότητας στον χώρο των λατομικών επιχειρήσεων.

Add Comment