Πρόγραμμα καλοκαιρινών εκδηλώσεων στο Σαραντάπορο

«ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2016 ΣΤΟ ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟ»
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΙΤΩΝ – ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟΥ

ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟ1

15 Ιουλίου (Παρασκευή) / Ώρα 9 μ.μ.

Συμμετοχή στις θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Αγίας Μαρίνας, με την προετοιμασία και παρουσίαση μικρής παραδοσιακής εκδήλωσης με χορευτική παράσταση του συλλόγου “Θετταλός” με τίτλο: “Μες του Βοσπόρου τα στενά”.
Επίσης θα προβληθεί βίντεο για την ανέγερση του Ιερού Ναού της Αγίας Μαρίνας, από παλαιότερα μέχρι σήμερα, με περιγραφές και φωτογραφικό υλικό.

20 Ιουλίου (Τετάρτη) / Ώρα 7:30 μ.μ.

Φεγγαρόστρατα. (Βραδινή πεζοπορία με την Πανσέληνο)
Ξεκινάμε από την πλατεία του χωριού και ανεβαίνουμε στον «Κούκο» (σε υψόμετρο 1100 μ. περίπου), για να απολαύσουμε την απίστευτη θέα της περιοχής μας και του Ολύμπου υπό το φως της πανσελήνου.

30 Ιουλίου (Σάββατο) / Ώρα 8 μ.μ.

Α) Εκδήλωση-παρουσίαση βιβλίου του Γιάννη Τζιόκα στο Παντελοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Σαρανταπόρου με τίτλο: “Μια στιγμή στο χρόνο”.
Β) Θεατρική παράσταση στην πλατεία του χωριού από το Περιφερειακό Θέατρο Καρδίτσας με τίτλο: “Του χωριού το Κοινοβούλιο”.

6 Αυγούστου (Σάββατο) / Ώρα 6 π.μ.

6η Σαρανταπορεία. (Πρωινή πεζοπορία 20 χλμ. περίπου)
Η εκκίνηση θα δοθεί στην πλατεία του χωριού. Στη συνέχεια ακολουθούμε το δρόμο για βρωμόβρυση. Μετά πηγαίνουμε μικρή Ντοβρά και μεγάλη Ντοβρά και επιστρέφουμε από τα ίδια σημεία.
Το βράδυ θα προβληθούν στην πλατεία του χωριού οι φωτογραφίες της ημέρας, καθώς και βίντεο από τις προηγούμενες 40πορείες.

13 Αυγούστου (Σάββατο) / Ώρα 9 μ.μ.

Αντάμωμα των Απανταχού Σαρανταποριτών με γλέντι στην πλατεία του χωριού.

Add Comment