Στάση εργασίας για τους εργαζόμενους του «Μαρινόπουλος» Ελασσόνας

Του Γιάννη Μουκίδη

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

«Φωνάζουν» και διεκδικούν οι εργαζόμενοι του σούπερ μάρκετ «Μαρινόπουλος» στην Ελασσόνα, που προχώρησαν χθες, Δευτέρα, από τις 8 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, σε στάση εργασίας – «καμπανάκι», προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στον Όμιλο. Χαρακτηριστικό είναι πως από τους 20 εργαζόμενους στο συγκεκριμένο σούπερ μάρκετ, μόλις 2 άτομα εργάστηκαν.
Οι εργαζόμενοι απαίτησαν να καταβληθούν τα δεδουλευμένα, τονίζοντας ότι ακόμη δεν έχουν πάρει το μισθό του Ιουνίου και το επίδομα αδείας που δικαιούνται, ενώ δεν έκρυψαν την έντονη ανησυχία τους και για τη μισθοδοσία του Ιουλίου. Ακόμη, μίλησαν για «απάνθρωπη» και «απαράδεκτη» αντιμετώπιση τους από τους υπευθύνους, αφού όπως χαρακτηριστικά είπαν «από τον περασμένο Φεβρουάριο, δεν τους ενημερώνει κανείς για τις όποιες εξελίξεις δρομολογούνται για το μέλλον του σούπερ μάρκετ». «Εμείς, που εργαζόμαστε στο σούπερ μάρκετ, έχοντας οικογένειες και παιδιά, θέλουμε ενημέρωση για τις εξελίξεις και για το τι προτίθεται να κάνει ο εργοδότης στο μέλλον», ανέφεραν με νόημα στην «Ε». Επίσης, ανάμεσα στα άλλα, ζητήθηκε να μην γίνουν απολύσεις προσωπικού και «να μην σκεφτεί η εταιρία να φέρει ατομικές συμβάσεις».
Λίγο μετά τις 7 το απόγευμα, η πρόεδρος του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων Νομού Λάρισας Αγγελική Δασκαλάκη και η γραμματέας του Σωματείου Μαρία Καρκάτσα ενημέρωσαν τους εργαζομένους του σούπερ μάρκετ της Ελασσόνας για το θολό «τοπίο» που υπάρχει στον όμιλο «Μαρινόπουλος», ενώ έγινε ανταλλαγή απόψεων και συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την αίτηση της εταιρίας για υπαγωγή σε διαδικασία εξυγίανσης σε λειτουργία.
[wpg_thumb]
Ακόμη, ειπώθηκε ότι κανένας εργαζόμενος στα σούπερ μάρκετ να μην δεχτεί να υπογράψει ατομική σύμβαση, εφ΄ όσον του ζητηθεί και να μην δεχθεί μείωση μισθού. Σταχυολογώντας από τα όσα είπαν οι εκπρόσωποι του σωματείου Εργατοϋπαλλήλων: «Εμείς οι εργαζόμενοι…είμαστε τα πιόνια, απέναντι στις εξελίξεις που δρομολογούν τα επιχειρηματικά παιχνίδια και συμφέροντα. Να δοθούν τα δεδουλευμένα. Το επίδομα αδείας απαγορεύεται να μπει σε δόσεις. Το άρθρο 99 είναι ομαλή πτώχευση. Η εταιρία πήρε από το δικαστήριο την προσωρινή διαταγή και πέτυχε προσωρινή προστασία από τους πιστωτές της, προκειμένου να υποβάλλει το σχέδιο εξυγίανσης που είχε αιτηθεί, ενώ εξαιρέθηκαν οι εργαζόμενοι και οι ιδιοκτήτες ακινήτων και καταστημάτων. Η κύρια αίτηση της εταιρίας θα συζητηθεί στις 21 Σεπτεμβρίου».
Πάντως, οι Ελασσονίτες εργαζόμενοι δεν έκρυψαν τη διάθεση τους για αποφασιστικότητα και αγωνιστικότητα το αμέσως επόμενο διάστημα, προκειμένου να διεκδικήσουν από την εταιρία τα όσα προβλέπει η νομοθεσία.
Ανησυχητικό είναι το υπάρχον «τοπίο» στο μάρκετ «Μαρινόπουλος» της Ελασσόνας, αφού έγκυρες πληροφορίες κάνουν λόγο για δραματική μείωση των πελατών του μάρκετ, μετά τη γνωστοποίηση του υπάρχοντος προβλήματος με τον Όμιλο.
Τέλος, στη χθεσινή κινητοποίηση έδωσε το «παρών», εκφράζοντας την συμπαράσταση του, εκ μέρους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Αβρανάς.

Add Comment