«Έφυγε» ο ιστορικός – ερευνητής Γρηγόρης Βέλκος

ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 77 ΕΤΩΝ
Του Γιάννη Μουκίδη

ΦΩΤΟ - ΒΕΛΚΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ [800x600] (2)

«Έφυγε» από τη ζωή το βράδυ της Παρασκευής 15 Ιουλίου, σε ηλικία 77 ετών, ο Ελασσονίτης συνταξιούχος εκπαιδευτικός και πολυγραφότατος ιστορικός, ερευνητής και συγγραφέας Γρηγόρης Βέλκος.
Ο εκλιπών, ιδιαίτερα γνωστός και αγαπητός στην τοπική κοινωνία και όχι μόνο, έχει στο ενεργητικό του, πέρα από την δημιουργική και καρποφόρα θητεία του στο ευαίσθητο χώρο της εκπαίδευσης, και πολύχρονη πλούσια συγγραφική δράση με δεκάδες έγκυρες εργασίες του, με σπάνια ντοκουμέντα και σειρά ιστορικών και εκκλησιαστικών βιβλίων του. Το τελευταίο συγγραφικό πόνημα του ήταν «Το άδοξο τέλος της οικογένειας του Γεωργάκη Ολύμπίου».
Διατηρούσε εξαιρετική σχέση με τους φορείς και τους συλλόγους της περιοχής και όχι μόνο, και «έτρεφε» ιδιαίτερη αδυναμία και αγάπη στο Λιβάδι Ολύμπου, τόπο καταγωγής της αείμνηστης συζύγου του Μαίρης Προκόβα – Βέλκου(…«έφυγε» από τη ζωή πριν 2 χρόνια).
Αφήνει πίσω του δύο παιδιά(τη Βάσω και τον Παναγιώτη) και εγγόνια.
Το τελευταίο «αντίο» στον πολυγραφότατο εκπαιδευτικό – συγγραφέα Γρηγ. Βέλκο θα γίνει το Σάββατο 16 Ιουλίου στις 10.30 το πρωί, στον Ιερό Ναό Αγίου Αρσενίου Ελασσόνας. Παράκληση της οικογενείας του εκλιπόντος, αντί στεφάνων, τα χρήματα να δοθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Ι. Μητρόπολης Ελασσώνος.

Add Comment