«Σοκ» στην Ελασσόνα από το θάνατο γνωστού καρδιολόγου

ΚΗΔΕΥΕΤΑΙ ΣΤΗ ΦΑΛΑΝΗ
Του Γιάννη Μουκίδη

ΦΩΤΟ - ΓΑΛΛΗΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ [800x600]

«Σοκ», συγκίνηση και θλίψη στην Ελασσόνα και στη γύρω περιοχή για τον αιφνίδιο θάνατο του ιατρού καρδιολόγου Περικλή Νικ. Γαλλή, που άφησε την τελευταία του πνοή τις μεσημεριανές ώρες της Κυριακής σε τοποθεσία του Ολύμπου, στα 2.000 μέτρα, 2 ώρες μακριά από το χωριό Πύθιο Ελασσόνας.
Ο άτυχος 63χρονος είχε βρεθεί εκεί με την αδελφή του, μετά από πεζοπορία, προκειμένου να μαζέψει τσάι, αλλά προφανώς τον «πρόδωσε» η καρδιά του, μετά από οξύ καρδιακό επεισόδιο που του στοίχισε τη ζωή.
Το κακό «μαντάτο» του αιφνιδίου θανάτου του γνωστού καρδιολόγου άρχισε να απλώνεται στην τοπική κοινωνία τις πρώτες βραδινές ώρες της Κυριακής, αρχικά με συγκεχυμένες πληροφορίες, και ενώ συνεχιζόταν η πολύωρη επιχείρηση της 8ης ΕΜΑΚ, της Πυροσβεστικής Ελασσόνας και της Αστυνομίας. Λίγο αργότερα, όταν και επισημοποιήθηκε ο θάνατος, η θλίψη ήταν μεγάλη και η τοπική κοινωνία έδειχνε ξαφνιασμένη για το τραγικό περιστατικό.
Χθες, χαρακτηριστικό είναι πως κάποιοι πελάτες του εκλιπόντος κυρίως από την επαρχία Ελασσόνας, τις πρωινές ώρες, μη γνωρίζοντας το αναπάντεχο και θλιβερό συμβάν στον Όλυμπο, περίμεναν έξω από το «κλειδωμένο» ιατρείο τον γιατρό για να εξεταστούν, και έδειχναν σαστισμένοι, μαθαίνοντας από περιοίκους πως…ο γιατρός είχε φύγει από τη ζωή!
Ο καρδιολόγος Περικλής Γαλλής ήταν γνωστός και αγαπητός στην τοπική κοινωνία και διατηρούσε για 15 και πλέον χρόνια ιδιωτικό ιατρείο στο κέντρο της Ελασσόνας, πίσω από τον μητροπολιτικό ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου.
[wpg_thumb]
Έχαιρε εκτίμησης από την τοπική κοινωνία, αψεγάδιαστος, διαβασμένος και «ψαγμένος» ως επιστήμονας, ιδιαίτερα σχολαστικός και ψιλολόγος στις επισκέψεις που δεχόταν ως γιατρός με έγνοια και φροντίδα για την σωστή διάγνωση, άτομο χαμηλών τόνων, ήρεμος, ευγενικός, πράος, με ξεχωριστές ευαισθησίες και περισσή ανθρωπιά στην καθημερινότητα του και στην επαγγελματική του ζωή και όχι μόνο. Πρότυπο υγιεινής ζωής, λάτρης της πεζοπορίας για ώρες, έχοντας ξεχωριστή αγάπη για τον Όλυμπο, που τόσο λάτρευε και…που τελικά ήταν το μέρος όπου έμελλε να αφήσει την τελευταία του πνοή!
Ο Περ. Γαλλής δεν είχε κάνει δική του οικογένεια, αλλά «έτρεφε» ιδιαίτερη αδυναμία, αγάπη και φροντίδα για τη μητέρα του, τις αδελφές και τις ανιψιές του.
Χθες, οι Ελασσονίτες στα «στέκια» της πόλης μόνο καλά λόγια είχαν να πουν για «ένα εξαιρετικό γιατρό – άνθρωπο», που «έφυγε» αναπάντεχα από τη ζωή τόσο πρόωρα, ενώ μόλις πριν λίγες ώρες έδινε τις δικές του ιατρικές συμβουλές σε ασθενείς του και φίλους. «Τι κρύβει αυτή η ζωή; Τι τραγική ειρωνεία, ένας καρδιολόγος που έδινε καθημερινά πολύτιμες και χρήσιμες συμβουλές και οδηγίες για καρδιολογικά προβλήματα πελατών του…να φεύγει από καρδιά!», αναρωτήθηκαν αρκετοί.
Η κηδεία του άτυχου Ελασσονίτη καρδιολόγου θα γίνει σήμερα Τρίτη 5 ιουλίου, στις 11 το πρωί, στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου Φαλάνης, εκεί όπου θα του πουν το τελευταίο «αντίο» η οικογένεια του, συγγενείς και φίλοι, Ελασσονίτες και η ιατρική οικογένεια της περιοχής.

Add Comment