Πανελλαδικές: Λίγοι οι αριστεύσαντες στην Ελασσόνα

ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ
Του Γιάννη Μουκίδη

apotelesmata_αποτελεσματα

Τέλος η αγωνία, έστω προσωρινά, για τους υποψηφίους των εφετινών Πανελλαδικών για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, στα Λύκεια της Επαρχίας Ελασσόνας, αφού χθες το μεσημέρι έγινε η ανάρτηση των βαθμολογιών τους στα σχολεία.
Οι Ελασσονίτες υποψήφιοι, όπως και σε όλη τη χώρα, μέσα σε ένα «αχαρτογράφητο» νέο εξεταστικό τοπίο(..με δύσκολα μαθήματα, αλλά φαινομενικά πιο εύκολα θέματα) ικανοποίησαν εν μέρει με τις βαθμολογικές επιδόσεις τους, «δείχνοντας προτίμηση» κυρίως στις μεσαίες βαθμολογίες. Βέβαια, αισθητή είναι η απουσία αρκετών υποψηφίων που κατάφεραν τελικά να έχουν υψηλές βαθμολογίες και να αριστεύσουν. Γενικά, δεν περνά απαρατήρητη η έλλειψη μορίων. Ενδεικτικά, περίπου μόλις μια δεκαπεντάδα υποψηφίων συγκέντρωσε επάνω από 17.000 μόρια. Κάποιοι άλλοι έκαναν λόγο για μια διαφορετική «φουρνιά» υποψηφίων στις φετινές εξετάσεις, που ίσως «αιφνιδιάστηκαν» με τις αλλαγές στην όλη διαδικασία των εξετάσεων.
Έκδηλη η αγωνία εκπαιδευτικών και γονέων για τα τελικά αποτελέσματα των υποψηφίων. Πάντως, εκπαιδευτικοί κύκλοι δεν έκρυβαν την αισιοδοξία τους πως τελικά αρκετοί υποψήφιοι θα καταφέρουν να εισαχθούν σε κάποια σχολή.
Τα συναισθήματα ανάμικτα χθες και στην Ελασσόνα, με κάποιους χαρούμενους, κάποιους έντονα προβληματισμένους, σκεπτικούς η και απογοητευμένους υποψηφίους, που σκέφτονται πια την συμπλήρωση του «γρίφου» του μηχανογραφικού τους, που θα τους οδηγήσει η όχι, στα τέλη του ερχόμενου Αυγούστου, σε …«μια θέση στον ήλιο»(…αν βέβαια μπορούμε να μιλάμε ακόμη για «ήλιο» σε τόσο δύσκολες εποχές). Και όλα αυτά, με την έγνοια της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας που βιώνουν τα νοικοκυριά και οι οικογένειες των υποψηφίων φοιτητών, που μπορεί να χαίρονται για την επιτυχία των παιδιών τους, αλλά…με οικογενειακούς προϋπολογισμούς που θα πρέπει να προσαρμοστούν σε νέα δεδομένα.
Στο «σκηνικό» της χθεσινής ημέρας, ξεχώριζαν τα μικρά και μεγάλα «πηγαδάκια» στα Λύκεια, στους χώρους μέσα και έξω από τα φροντιστήρια, στα νεανικά «στέκια» της πόλης και της γύρω περιοχής. Κάποιοι άλλοι υποψήφιοι, ήδη προετοιμάζουν τις βαλίτσες τους για σπουδές σε πανεπιστήμια του εξωτερικού και δεν το κρύβουν.
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ
Πάντως, οι εκπαιδευτικοί κύκλοι υπενθυμίζουν πως οι υποψήφιοι, πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή στη συμπλήρωση του μηχανογραφικού τους, αφού τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Πρωτόγνωρες οι εξετάσεις, πρωτόγνωρο το σύστημα, δύσκολα μαθήματα, με φαινομενικά βατά θέματα. Λιγότερες εφέτος και οι επιλογές, ιδιαιτερότητα στην κατανομή των σχολών. Οι υποψήφιοι έχουν «εγκλωβιστεί» στα 1-2 πεδία. Και το πιο βασικό: Οι βάσεις δεν είναι συγκρίσιμες με τις περσινές βάσεις και αυτές των τελευταίων χρόνων, αφού έχουν αλλάξει τα δεδομένα.
Η «Ε» παρουσιάζει κάποια ονόματα υποψηφίων με υψηλές βαθμολογίες, που αναμένεται να εισαχθούν στις λεγόμενες «καλές» σχολές και ήδη «κλείδωσαν» την εισαγωγή τους:

Σερετίδη Αναστασία 18.995 μ., Μανουλιά Χριστίνα 18.073 μ., Τζημαγιώργη Ελευθερία 18.062 μ., Πεχλιβανίδη Άννα 17.996 μ., Χαρίτος Αθανάσιος 17.878 μ., Σαμαρά Γεωργία 17.796 μ., Κόλια Γεωργία 17.535 μ., Βαφειάδου Αικατερίνη, Πάτσης Δημήτριος.

[wpg_thumb]

Add Comment