Κέλλας για εγκατάλειψη νοσοκομείων, καθυστέρηση στην απονομή συντάξεων κ.α.

ΚΕΛΛΑΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΕΛΛΑ ΣΕ ΞΑΝΘΟ: ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΑ ΠΕΔΥ 2ης ΚΑΙ 5ης ΥΠΕ

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Ξανθό, κατέθεσε ο Τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, με θέμα “Την καθαριότητα των Μονάδων Υγείας ΠΕΔΥ της 2ης και 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας”. Την ερώτηση συνυπογράφουν, ο Συντονιστής Κοινωνικών Υποθέσεων της ΝΔ, κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο βουλευτής Ν. Θεσπρωτίας, κ. Βασίλης Γιόγιακας.
«Την ώρα που ο Υπουργός Υγείας, διοργανώνει συνεντεύξεις τύπου, για να παρουσιάσει τα “επιτεύγματά” της Κυβέρνησης του, οι τριτοκοσμικές εικόνες εγκατάλειψης που αντικρίσαμε κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Τομέα Υγείας της παράταξής μας, στις Μονάδες Υγείας του ΠΕΔΥ Πειραιά, καταδεικνύουν το παράλληλο σύμπαν που ζουν οι Κυβερνώντες. Οι Μονάδες Υγείας ΠΕΔΥ της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας της χώρας, στερούνται καθαριότητας, αφού οι συμβάσεις έχουν λήξει από την 1η Μαρτίου και από τις αρχές Ιουλίου, χωρίς καθαριότητα έχουν μείνει και τα ΠΕΔΥ της 5η ΥΠΕ», τόνισε ο Λαρισαίος πολιτικός.

ΚΕΛΛΑΣ ΣΕ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟ: ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Γιώργο Κατρούγκαλο, κατέθεσε μαζί με άλλους συναδέλφους του, – με πρώτο υπογράφοντα, τον Τομεάρχη Εργασίας της ΝΔ, κ. Βασίλη Οικονόμου -, ο βουλευτής ΝΔ του Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, με θέμα την “Αδικαιολόγητη αναμονή για την απονομή των συντάξεων”.

Οι βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την ερώτησή τους, επισημαίνουν πως από τον Ιανουάριο του 2015 παρατηρείται μια σημαντική καθυστέρηση στη διαδικασία απονομής συντάξεων (κύριων και επικουρικών), που έχει ως αποτέλεσμα την οικονομική ασφυξία χιλιάδων συμπολιτών μας.

ΚΕΛΛΑΣ: ΑΦΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, κατέθεσε με άλλους συναδέλφους του, – με πρώτο υπογράφοντα τον Τομεάρχη, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Κώστα Καραμανλή -, ο βουλευτής ΝΔ του Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, με θέμα “Τον κίνδυνο αφελληνισμού, των ελληνικών τραπεζών”. Ερώτηση που μεταξύ άλλων, συνυπέγραψαν, ο πρώην Πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς και οι πρώην Πρόεδροι του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κκ. Ευάγγελος Μειμαράκης και Γιάννης Πλακιωτάκης.
Οι βουλευτές της παράταξης της ΝΔ, με την ερώτησή τους, κάνουν λόγο για “ανοιχτό πόλεμο” στο τραπεζικό σύστημα της χώρας, με ορατό τον κίνδυνο αφελληνισμού του, που απειλεί ελληνικές επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Εξαιτίας μάλιστα των τραγικών χειρισμών της σημερινής Κυβέρνησης, επισημαίνουν ότι ολόκληρο το τραπεζικό σύστημα κινδυνεύει να περάσει στα χέρια ευκαιριακών επενδυτικών σχημάτων (distress funds) και στη θέση των Ελλήνων τραπεζιτών, να βρεθούν αλλοδαποί, – που ουδεμία σχέση και εμπειρία, έχουν με την Ελλάδα – οι οποίοι θα χειρίζονται κατά το δοκούν, όλα τα κόκκινα δάνεια και όχι μόνο…

ΚΕΛΛΑΣ ΣΕ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ: ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΝ ΟΙ ΑΔΕΙΕΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ

Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλη Αποστόλου, κατέθεσε μαζί με συναδέλφους του, – με πρώτο υπογράφοντα τον Τομεάρχη Αγροτικών, κ. Γιώργο Κασαπίδη – , ο βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, με θέμα “Την καθυστέρηση στην έκδοση αδειών κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων”. Οι βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κάνουν λόγο για κωλυσιεργία της Κυβέρνησης στη διαδικασία έκδοσης αδειών κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, καθώς η πληθώρα δικαιολογητικών που απαιτούνται με τον Νόμο 4351/2015, – αλλά και οι δυσκολίες εφαρμογής του – , καθιστούν την όλη διαδικασία, δαπανηρή και χρονοβόρα. «Το 2012 η Κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ, ρύθμισε θέματα κτηνοτροφίας, ειδικά σε ότι είχε να κάνει με εγκαταστάσεις που δεν είχαν άδεια, δίνοντας την ευκαιρία νομιμοποίησής τους, εντός τριών ετών και χωρίς την καταβολή προστίμου, ενισχύοντας την πρωτογενή παραγωγή. Σήμερα, υπάρχει ορατός πλέον ο κίνδυνος, πλήθος κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων να μην αδειοδοτηθούν. Και όλα αυτά, γιατί οι Κυβερνώντες βρίσκονται εκτός τόπου και χρόνου», σημείωσε ο Λαρισαίος πολιτικός.

ΚΕΛΛΑΣ ΣΕ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ: ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΑΑΤ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ ΤΟ ΖΩΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

Ερώτηση προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Βαγγέλη Αποστόλου, κατέθεσε με άλλους συναδέλφους του, – με πρώτο υπογράφοντα, τον Τομεάρχη Αγροτικών, κ. Γιώργο Κασαπίδη -, ο βουλευτής ΝΔ του Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, με θέμα “Την εξάπλωση της οζώδους δερματίτιδας”. Οι βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καταλογίζουν στην ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, πλήρη αδιαφορία στις συνεχείς προειδοποιήσεις για εξάπλωση της νόσου και αργοπορημένα αντανακλαστικά στη λήψη προληπτικών μέτρων. «Από τον Μάρτιο του 2016, επισημάναμε στον κ. Αποστόλου την ανάγκη λήψης άμεσων προληπτικών μέτρων, ώστε να μην εξαπλωθεί η νόσος. Το Υπουργείο, κατά την προσφιλή Κυβερνητική τακτική, αδιαφόρησε επιδεικτικά και σήμερα χιλιάδες κτηνοτρόφοι, βλέπουν το ζωικό τους κεφάλαιο, να χάνεται και το κράτος να βρίσκεται σε παράλυση», επεσήμανε σε δηλώσεις του, ο Λαρισαίος πολιτικός.

ΚΕΛΛΑΣ ΣΕ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟ: ΚΡΥΒΕΤΕ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΠΕΡΙΚΟΠΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας κ. Γιώργο Κατρούγκαλο, κατέθεσε μαζί με άλλους συναδέλφους του, – με πρώτο υπογράφοντα, τον Τομεάρχη Εργασίας, κ. Βασίλη Οικονόμου -, ο βουλευτής ΝΔ του Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, με θέμα “Τις μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης στο σύστημα «Ήλιος», ώστε να μην φαίνεται το ύψος περικοπής των συντάξεων που εφαρμόζουν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ”.
Οι βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καταλογίζουν στην Κυβέρνηση προσπάθεια απόκρυψης της αλήθειας για το πραγματικό μέγεθος περικοπής των συντάξεων, “εξαφανίζοντας ως δια μαγείας” τα μηνιαία στοιχεία που προκύπτουν από το σύστημα “Ήλιος”, σύστημα με το οποίο καταγράφονταν το ύψος, ο αριθμός των συντάξεων και η καταβαλλόμενη δαπάνη για το κράτος. Ακόμη μια σημαντική μεταρρύθμιση της προηγούμενης Κυβέρνησης, η οποία σήμερα απαξιώνεται πλήρως.

Add Comment