Για τους απολυμένους των Σούπερ Μάρκετ ΛΑΡΙΣΑ οι βουλευτές Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ

syriza ΣΥΡΙΖΑ

«Εποικοδομητική η συνάντηση της Ένωσης Απολυμένων του Σούπερ Μάρκετ ΛΑΡΙΣΑ στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης»

Μία ιδιαίτερα εποικοδομητική συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1/07/2016 στο Υπουργείο Εργασίας, παρουσία αντιπροσώπων της Ένωσης Απολυμένων των Σούπερ Μάρκετ Λάρισα, της Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας, κ. Ράνιας Αντωνοπούλου, του Διευθυντή της Υπουργού κ. Γρηγόρη Μαλάμη, της Γενικής Γραμματέως Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων κ. Δήμητρας Χαλκιά, καθώς και στενών συνεργατών των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας Άννας Βαγενά και Νίκου Παπαδόπουλου.

Η κ. Χαλκιά ενημέρωσε την πρόεδρο κ. Ουρανία Κουτρουβή και τα άλλα παριστάμενα μέλη της Ένωσης Απολυμένων ότι επετεύχθη η οριστική έγκριση του αιτήματος για Χρηματοδοτική Συνεισφορά από πόρους του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση (ΕΤΠ) 2014-2020 για ενέργειες εξατομικευμένων υπηρεσιών, που αφορούν συγκεκριμένα στους 577 των Σ/Μ Λάρισα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και σε 543 νέους εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης, κατάρτισης της Περιφέρειας Θεσσαλίας, οι οποίοι είναι ηλικίας κάτω των 30 ετών.

Η αντιπροσωπεία της Ένωσης συμφώνησε να συνεργαστεί στενά με την Αναπληρώτρια Υπουργό και τους συνεργάτες της, προκειμένου να συν-διαμορφώσουν και να καταθέσουν μέσα στον Ιούλιο μία πρόταση για πολυμελή επιχείρηση, που θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας για τους απολυμένους του Σ/Μ Λάρισα, λαμβάνοντας υπόψη τόσο την πολυετή εμπειρία και τεχνογνωσία τους όσο και τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι, με βάση τον σχεδιασμό του προγράμματος για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, η επιδότηση που προβλέπεται για τις επιχειρήσεις που θα επιλεγούν ανέρχεται σε 15.000 ευρώ ανά ατομική, σε 40.000 ευρώ ανά 3μελή, ενώ σε περίπτωση μεγαλύτερης κλίμακας συλλογικής επιχείρησης, π.χ. 50 ατόμων, τα ποσά αυτά θα είναι πολλαπλάσια.

Όπως διευκρίνισε η κ. Χαλκιά «Στόχος είναι το πρόγραμμα να είναι όσο το δυνατόν πιο αποδοτικό», ενώ θα υπάρξει συνεργασία και με τους τοπικούς φορείς, όπως ιδίως το Επιμελητήριο.

Επιπλέον, το Υπουργείο βρίσκεται σε συνεργασία με τον αντίστοιχο του ΟΑΕΔ φορέα του Λουξεμβούργου για την επίλυση θεμάτων επιχειρηματικότητας-ανεργίας, προκειμένου να υπάρξει κατάρτιση των ανέργων στη Λάρισα, μία επένδυση σε επίπεδο τεχνογνωσίας που θα μείνει στην τοπική κοινωνία.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας Άννα Βαγενά και Νίκος Παπαδόπουλος, σε επικοινωνία που είχαν με τους αντιπροσώπους της Ένωσης Απολυμένων των Σ/Μ Λάρισα, επιβεβαίωσαν την ικανοποίηση τους για την θετική αυτή τροπή στον μακροχρόνιο και δύσκολο αγώνα τους.

Add Comment