Α. Βαγενά: “Αποκαθίσταται η αδικία με τα οδοιπορικά των ηθοποιών των κρατικών θεάτρων”

«Επίλυση του προβλήματος που προέκυψε με τα οδοιπορικά – εκτός έδρας των ηθοποιών και του προσωπικού Εθνικού Θεάτρου & Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος»

αννα βαγενα

Σχετικά με το πρόβλημα που προέκυψε με τα οδοιπορικά και την αποζημίωση εκτός έδρας των ηθοποιών και του υπόλοιπου προσωπικού των κρατικών θεατρικών οργανισμών, γράφτηκαν πολλά, πάρα πολλά, το τελευταίο διάστημα.
Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι του Εθνικού Θεάτρου και του ΚΘΒΕ διεκδίκησαν την επανόρθωση της αδικίας που υπέστησαν με τον περιορισμό των 160 χλμ. (μέχρι τα οποία δεν θεωρείται η μετακίνηση εκτός έδρας), αλλά και τη μείωση των οδοιπορικών.
Έχοντας εμπειρία από πρώτο χέρι στα ζητήματα του θεατρικού χώρου και με μακρά πορεία ως ηθοποιός και θεατρικός επιχειρηματίας, συνηγόρησα από την πρώτη στιγμή στα εύλογα αιτήματα των εργαζομένων.
Στη συνέχεια, προχώρησα σε άμεσες και στοχευμένες παρεμβάσεις προς τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Χουλιαράκη, με σκοπό τη λύση του προβλήματος.
Σήμερα, χάρη στην κινητοποίηση των εργαζομένων αλλά και στην υποστήριξη των όσων έχουμε δημόσιο βήμα, είχαμε αίσιες εξελίξεις.
Με σχετική νομοθετική ρύθμιση που θα ψηφιστεί εντός της εβδομάδας, τόσο το όριο των 160 χλμ. όσο και η αποζημίωση για τα εκτός έδρας θα επανέλθουν σε λογικό επίπεδο, βάσει και των ειδικών συνθηκών του έργου των ηθοποιών.
Θα ήθελα να εκφράσω την ιδιαίτερη χαρά μου για τη διευθέτηση του ζητήματος, που αποδεικνύει για άλλη μια φορά πως η Κυβέρνηση, παρά τις μνημονιακές δεσμεύσεις που είναι υποχρεωμένη να ακολουθεί, βρίσκει τον τρόπο να στηρίζει και τον πολιτισμό και τους εργαζόμενους στον πολύ σημαντικό αυτόν τομέα.

Add Comment