Εκδήλωση Ποταμιού στη Λάρισα: Η υπέρμετρη φορολόγηση οδηγεί σε βαθιά ύφεση

ΠΟΤΑΜΙ ΛΑΡΙΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Το Ποτάμι πιστεύοντας ότι η υπέρμετρη φορολόγηση δεν οδηγεί στην ανάπτυξη αλλά σε μια συνεχιζόμενη και βαθύτερη ύφεση, πραγματοποίησε χθες εκδήλωση με τίτλο, «Η υπερφορολόγηση καταστρέφει την Ελλάδα… και όμως υπάρχει άλλη λύση!». Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι βουλευτές του Ποταμιού, κ.κ. Κώστας Μπαργιώτας και Γρηγόρης Ψαριανός, καθώς και ο υπεύθυνος Οικονομίας, Ανάπτυξης, Βιομηχανίας και Ανταγωνισμού του Ποταμιού κ. Απόστολος Παπαδούλης, ενώ απεύθυναν χαιρετισμό ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Δημήτρης Αδάμ, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρης Τάχος και ο κ. πρόεδρος του ΤΕΙ Λάρισας κ. Παναγιώτης Γούλας.
Ο Απόστολος Παπαδούλης, παρουσιάζοντας τις προτάσεις του Ποταμιού, τόνισε ότι υπάρχει εναλλακτικός δρόμος από αυτόν της φορολόγησης, ο οποίος περνά μέσα από την μείωση δαπανών στο δημόσιο, την δραστική μείωση του πολιτικού προσωπικού του κράτους, την κατάρτιση σχεδίων δράσης για το σύνολο των φορέων του δημοσίου, την εφαρμογή κανόνων καλής νομοθέτησης, καθώς και παρεμβάσεων στην οικονομία όπως η καθολική εφαρμογή της ηλεκτρονικής τιμολόγησης και το πλαστικό χρήμα, που μπορούν να έχουν πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα στη βελτίωση της λειτουργίας του κράτους που με τη σειρά του θα οδηγήσει σε αύξηση της κατανάλωσης και των επενδύσεων.
Ο βουλευτής Λάρισας του Ποταμιού, κ. Κώστας Μπαργιώτας, επεσήμανε ότι «η κυβέρνηση έχει επιλέξει μια πολιτική αύξησης των εσόδων μέσω φόρων με ταυτόχρονη διατήρηση των εξόδων ή και αύξηση τους σε αρκετές περιπτώσεις. Αυτό είναι μια υφεσιακή λύση που έχει δοκιμαστεί και στο παρελθόν. Είναι υφεσιακή, γιατί μέσω των φόρων αφαιρεί από τις ιδιωτικές επενδύσεις και ταυτόχρονα αυξάνει το κόστος του δημοσίου με αποτέλεσμα να μένουν ελάχιστα για τις δημόσιες επενδύσεις. Επιπλέον, ότι περισσέψει θα πηγαίνει σε ένα τερατώδες πρωτογενές πλεόνασμα που θα ρουφάει το υστέρημα της κοινωνίας». Τόνισε επίσης την ανάγκη ύπαρξης πολιτικής σταθερότητας και ενός σταθερού φορολογικού συστήματος, που σήμερα δεν είναι ούτε σταθερό ούτε ανταγωνιστικό, σε σχέση με τις γείτονες χώρες.
Ο βουλευτής του Ποταμιού Γρηγόρης Ψαριανός αναφέρθηκε στην πορεία της χώρας και στις ευρύτερες ευθύνες του πολιτικού κόσμου και της σημερινής κυβέρνησης, για το γεγονός ότι η χώρα δεν έχει βγει ακόμα από την κρίση. «Αυτά που δεν κάναμε πριν από έξι χρόνια πρέπει να τα κάνουμε τώρα: τις αποκρατικοποιήσεις, να δώσουμε κίνητρα για επενδύσεις και για το επιχειρείν και όχι να βάζουμε εμπόδια. Όλοι μέχρι σήμερα και κυρίως αυτοί που κυβερνάνε τώρα κάνουν ακριβώς το αντίθετο. Υπογράφουν τα πάντα, δέκα φορές χειρότερα απ’ ότι υπογράφαν οι προηγούμενοι, οι «Γερμανοτσολιάδες», οι «ξεπουλημένοι», οι «Τσολάκογλου», «κρεμάλες, πλατείες, Γουδί», τώρα κάνουν δέκα φορές χειρότερα από αυτά, και φτάνουμε μάλιστα να ακούμε κι αυτό που είπε η φιλενάδα μου η Λαρισαία η Άννα η Βαγενά «ψηφίσαμε μια μικρή Τουρκοκρατία»».
Το Ποτάμι είναι κόμμα προτάσεων. Θα συνεχίσει να επικοινωνεί με τους Έλληνες πολίτες λέγοντας τους την αλήθεια και προτείνοντας συγκεκριμένες λύσεις για το σύνολο της κοινωνίας και όχι για το όφελος ορισμένων κοινωνικών ομάδων. Στόχος του είναι η αλλαγή και η ανάπτυξη της ελληνικής κοινωνίας και όχι η διατήρηση της καθεστηκυίας τάξης των κομματικών μηχανισμών.

Add Comment