Σε δύο χορωδιακές συναντήσεις συμμετείχαν οι Χορωδίες του Δήμου Ελασσόνας

ΧΟΡΩΔΙΑΚΑ ΣΥΝΟΛΑ ΔΗΜΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Η Μικτή και η Παιδική Χορωδία του Δήμου Ελασσόνας έκλεισαν την φετινή καλλιτεχνική χρονιά με την επιτυχημένη συμμετοχή τους σε δυο χορωδιακές συναντήσεις, στη Νάουσα και στη Θεσσαλονίκη.

Η Παιδική Χορωδία του Δήμου Ελασσόνας συμμετείχε στην 1η Χορωδιακή Συνάντηση που οργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Εν Canto» στην Νάουσα, το Σάββατο 21 Μαΐου, αποσπώντας εξαιρετικά κολακευτικές ανάμεσα στις δεκαέξι παιδικές χορωδίες που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ. Ερμήνευσε πέντε τραγούδια ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου, σε χορωδιακή επεξεργασία της μαέστρου της Ευλαμπίας Ντούλα. Τη χορωδία συνόδευσε στο πιάνο ο Παναγιώτης Μπαλανίκας.
Η Μικτή Χορωδία του Δήμου Ελασσόνας συμμετείχε στην 6η Χορωδιακή Συνάντηση που οργάνωσε η Χορωδία «Η Φωνή των Μακεδόνων» στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 4 Ιουνίου.

Η χορωδία, στην παρθενική της εμφάνιση με τη νέα της σύνθεση, ερμήνευσε ένα πρόγραμμα απαιτήσεων που περιελάμβανε χορωδιακά έργα a cappella απ’ την εποχή της Αναγέννησης, καθώς και ελλήνων συνθετών, του Διονύσιου Λαυράγκα, του Μίκη Θεοδωράκη και Μάνου Χατζιδάκι, αποσπώντας τα κολακευτικότερα σχόλια των οργανωτών, του κοινού και των άλλων χορωδιών που συμμετείχαν στη Χορωδιακή Συνάντηση.

Τη χορωδιακή επεξεργασία των ελληνικών τραγουδιών έκαναν ο Δημήτρης Καρβούνης (ο οποίος έχει και την καλλιτεχνική εποπτεία-επιμέλεια της Μικτής Χορωδίας) και ο Κωστής Κριτσωτάκης. Διηύθυνε η Ευλαμπία Ντούλα ενώ στο πιάνο συνόδευσε η πιανίστα του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας Ιωάννα Σιοπούδη.

Add Comment