Συνεχίζονται σε Ελασσόνα και Τύρναβο οι εκδηλώσεις για την οστεοπόρωση

Σε Ελασσόνα και Τύρναβο συνεχίζονται οι εκδηλώσεις για την οστεοπόρωση που πραγματοποιεί  η  Αντιπεριφέρεια Λάρισας σε συνεργασία με τον Ελληνικό Σύλλογο Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση, τον Ιατρικό Σύλλογο Λάρισας και τους κατά τόπους δήμους της περιοχής.
Μετά την ιδιαίτερα επιτυχή εφαρμογή του προγράμματος στη Λάρισα και την Αγιά, δίνεται η δυνατότητα και στους κατοίκους Ελασσόνας και Τυρνάβου να πραγματοποιήσουν    δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας, αλλά και να ενημερωθούν πάνω σε ένα σημαντικό ζήτημα υγείας που απασχολεί σημαντικό αριθμό συμπολιτών μας, αυτό της οστεοπόρωσης.
Η Αντιπεριφέρεια Λάρισας, έχοντας ως γνώμονα τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας αλλά και τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες, δίνει προτεραιότητα σε δράσεις κοινωνικής προστασίας.
Δίνεται έτσι η  ευκαιρία στους συμπολίτες μας να εξετασθούν δωρεάν για ένα θέμα υγείας, όπως είναι η οστεοπόρωση,  που μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε πρόβλημα με σοβαρές επιπτώσεις.

Πρόγραμμα Ελέγχου – Ενημέρωσης

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ελέγχου κι ενημέρωσης έχει ως εξής:

* Ελασσόνα, 4-5 Νοεμβρίου, Αίθουσα Θεάτρου “Δημάρχου Βασιλείου Φαρμάκη”. Πιο συγκεκριμένα, την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου θα πραγματοποιούνται μετρήσεις από 12 μ. – 2 μ.μ. και από 5 μ.μ. – 8 μ.μ. Το Σάββατο 5 Νοεμβρίου οι μετρήσεις θα γίνονται από 9 π.μ. – 2 μ.μ.
(Υπεύθυνη για κλείσιμο ραντεβού: κ. Δέσποινα Τζήκα, τηλ. 24933-50239). Η ενημερωτική ημερίδα θα γίνει το Σάββατο και ώρα 4 μ.μ. στον ίδιο χώρο.

Τύρναβος, Κυριακή 6 Νοεμβρίου, “Εμμανουήλειο Πνευματικό Κέντρο”. Οι μετρήσεις θα γίνονται από 9 π.μ. – 2 μ.μ. (Υπεύθυνες για κλείσιμο ραντεβού: κ. Άννα Σκουλαρίκη και κ. Πηνελόπη Παπαγιαννοπούλου, τηλ. 24920 – 24355). Η ενημερωτική ημερίδα θα γίνει στις 2 μ.μ. στον ίδιο χώρο.

Οι  μετρήσεις οστικής πυκνότητας είναι δωρεάν και θα πραγματοποιούνται κατόπιν ραντεβού στα τηλ.).

Ο Ελληνικός Σύλλογος Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση πρεσβεύει πως η ενημέρωση αποτελεί την αρχή της πρόληψης και της σωστής αποκατάστασης και συμβουλεύει τόσο τους νέους όσο και τους μεγαλύτερους να παρακολουθούν θέματα υγείας ακόμη κι αν δεν τους αφορούν άμεσα.

Οδηγίες για την εξέταση και τον εξεταζόμενο:

1. Η εξέταση γίνεται σε γυμνό πόδι, έτσι οι κυρίες θα είναι ενημερωμένες ώστε να μην φοράνε καλσόν.
2. Τα μηχανήματα μετρούν την οστική πυκνότητα μέσω υπερήχων. Η μέτρηση είναι τελείως ανώδυνη, γίνεται στη φτέρνα του αριστερού ποδιού και η εξέταση διαρκεί περίπου 1 λεπτό. Στο δεξί πόδι γίνεται μόνο όταν ο εξεταζόμενος έχει υποστεί κάταγμα στον αριστερό του αστράγαλο. Τα αποτελέσματα της εξέτασης παρουσιάζουν ενδεικτικές τιμές για την οστική πυκνότητα και είναι αντιπροσωπευτικές για όλο το σώμα.

Ελληνικός Σύλλογος Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση

Ο Ελληνικός Σύλλογος Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση είναι επίσημα αναγνωρισμένος από το Διεθνές Ίδρυμα Οστεοπόρωσης (ΙΟF) και την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (WHO).
Τηλ. Επικοινωνίας: 210 8018123, 210 6280698, email: info@osteocare.gr, URL: www.osteocare.gr

Add Comment