Συναυλία Μαρίας Κηλαηδόνη στο Μεταξοχώρι Αγιάς Λάρισας

Μ. Κηλαηδόνη_Παρουσίαση ΤΥΡΚΟΥΑΖ [800x600]

Η Μαρία Κηλαηδόνη, με μεγάλη χαρά και συγκίνηση, παρουσιάζει στην όμορφη πλατεία του Μεταξοχωρίου, το Σάββατο 11 Ιουνίου 2016, στο δημοτικό καφενείο σε συνεργασία με τον Δήμο Αγιάς, με ελεύθερη είσοδο, ένα ατμοσφαιρικό live γεμάτο τρυφερότητα και ευαισθησία ερμηνεύοντας με την ξεχωριστή χροιά της φωνής της, τραγούδια από τον πρώτο της δίσκο αλλά και αγαπημένα της τραγούδια.

Στο δίσκο που κυκλοφορεί, με τίτλο Τυρκουάζ από τη MINOS EMI, έχει γράψει η ίδια τη μουσική και τους στίχους.

Η Μαρία Κηλαηδόνη είναι στενά συνδεδεμένη με το Μεταξοχώρι: η ίδια μένει συχνά στο μικρό σπιτάκι που έχει η οικογένειά της εκεί, στο οποίο έγινε και η ηχογράφηση του πρώτου της δίσκου. Ο στόχος ήταν να μην ηχογραφηθεί βιαστικά και αγχωμένα μέσα στο περιβάλλον της πόλης αλλά στην ηρεμία της εξοχής, κάτι που τελικά διαφαίνεται στο αποτέλεσμα, που αποπνέει μια ιδιαίτερη χαλαρότητα αλλά και έντονο κέφι!
Στην ίδια πλατεία, ο πατέρας της Μαρίας, Λουκιανός Κηλαηδόνης, τραγούδησε στην πρώτη Γιορτή Κερασιού αρχές Ιουνίου του 1980 και μετά από λίγα χρόνια γιορτάστηκε εκεί η βάφτιση της Μαρίας.

Με αφορμή αυτή τη συναυλία της Μαρίας Κηλαηδόνη, θα μπορούσε να δημιουργηθεί ένας θεσμός, κάθε χρόνο, να γίνονται εκδηλώσεις στην όμορφη πλατεία του χωριού στο Μεταξοχώρι και να είναι αυτή μια αφορμή, να γνωρίσει ο κόσμος τις ομορφιές του τόπου και τους όμορφους ξενώνες που υπάρχουν.

Η Μαρία Κηλαηδόνη ξεκίνησε μαθήματα κιθάρας στην ηλικία των 12 ετών. Από τα 14 της έχει συμμετάσχει σε πολλά μουσικά σχήματα και με διάφορα μουσικά στυλ (rock, funk, blues και country).
Την διακρίνει η απλότητα και η αμεσότητα της ερμηνείας της.

Το τελευταίο διάστημα συνθέτει δικά της τραγούδια σε ελληνικό στίχο. Μαζί της το συγκρότημα Goodfellas, που αποτελείται από τους:
Βύρων Τσιμπλάκης: ηλεκτρική κιθάρα
Αλέξης Στενάκης: ηλεκτρικό πιάνο, κλαρινέτο
Σταμάτης Κυρλαγκίτσης: μπάσο, φωνητικά
Βαγγέλης Τσιμπλάκης: drums

Add Comment