Αν. Βαγενά: “Ύψιστη προτεραιότητα η υγεία”

«Δήλωση κατά την επίσκεψη του Υπ. Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθού στο ΠΓΝ Λάρισας»
Βαγενά_Gen. [800x600]

Κατά τη διάρκεια ανοιχτής συζήτησης που έλαβε χώρα στο πλαίσιο της επίσκεψης του Υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθού στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας κ. Άννα Βαγενά προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Θεωρώ τα ζητήματα τα υγείας, όπως και εκείνα της παιδείας, ύψιστης σπουδαιότητας. Αν και προέρχομαι από έναν εντελώς διαφορετικό χώρο, αυτόν του θεάτρου, πιστεύω πως προτεραιότητα έχει πάνω απ’ όλα η υγεία, γιατί χωρίς να πάει να δει μια παράσταση ένας άνθρωπος μπορεί, πάντως, να ζήσει. Χωρίς, όμως, να επισκεφτεί τον γιατρό ή το νοσοκομείο, όταν έχει ένα πρόβλημα υγείας… δεν μπορεί. Γι’ αυτό θεωρώ πως, αν πρέπει να δοθούν κάπου χρήματα, απόλυτη προτεραιότητα έχει η υγεία.
Μια από τις πρώτες κινήσεις μου όταν ανέλαβα βουλευτικά καθήκοντα στην προηγούμενη θητεία ήταν να θέσω το ζήτημα της μονάδας εντατικής νοσηλείας νεογνών και παίδων, που δυστυχώς δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε στην περιοχή μας, με συνέπεια να έχουμε κάποτε ακόμα και θανάτους αθώων παιδιών κατά την διακομιδή τους στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη. Όπως και προηγούμενα, επισημαίνω στον κ. Υπουργό τη σημασία που έχει η κανονική λειτουργία μιας τέτοιας δομής, του ζητώ δε να εξετάσει και την προσφορά του Ιδρύματος Νιάρχου, την οποία απ’ όσο γνωρίζω είχε κάνει ο φορέας αυτός πριν κάποιο διάστημα, για να επιχορηγήσει την εν λόγω μονάδα.
Τέλος, έχοντας προσωπική γνώση των δημοσίων νοσοκομείων, τα οποία επισκέπτομαι συχνά το τελευταίο διάστημα, θέλω να τονίσω ότι το εθνικό σύστημα περίθαλψης λειτουργεί χάρη και στηρίζεται στις υπεράνθρωπες προσπάθειες ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, ως πολίτης δε αυτού του τόπου τους ευχαριστώ από καρδιάς για όλα όσα κάνουν για την υγεία όλων μας».

Add Comment