Ανοιχτή συζήτηση για την υπερφορολόγηση και τα μνημόνια από το Ποτάμι

Poster_Yperforologisi_Larisa [800x600]

Η ψήφιση και εφαρμογή αλλεπάλληλων διαδοχικών νέων Μνημονίων από τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη φανερώνοντας την παντελή αδυναμία του Πρωθυπουργού και των συνεργατών του να προσέλθουν στην διαπραγμάτευση με πλήρεις, τεκμηριωμένες, κοστολογημένες και καλά προετοιμασμένες προτάσεις που θα επιτύχουν το απαιτούμενο δημοσιονομικό αποτέλεσμα με αναπτυξιακά μέτρα. Η προφανής ανεπάρκεια των Υπουργών και των κομματικών τους συνεργατών και συμβούλων, οδηγεί την κυβέρνηση στην εύκολη και συνήθη λύση της υπερφορόλογησης κάθε παραγωγικού τομέα της ελληνικής οικονομίας. Οι φοροεισπρακτικές αντοχές της ελληνικής κοινωνίας έχουν όμως προ πολλού εξαντληθεί. Συνεπώς, η ψήφιση αυτών των μέτρων είναι μαθηματικά προδιαγεγραμμένο ότι θα ενεργοποιήσει την έτερη διαπραγματευτική “επιτυχία” της κυβέρνησης τον “αυτόματο κόφτη” σε μισθούς και δαπάνες του Δημοσίου που θα οδηγήσουν σε ακόμα μεγαλύτερη και ανεξέλεγκτη ύφεση.

Το Ποτάμι είναι η μόνη υπεύθυνη κοινοβουλευτική δύναμη που ουδέποτε υποσχέθηκε εύκολες λύσεις. Η θέση του κινήματος είναι απλή και ξεκάθαρη, θα χρειαστεί σοβαρή δουλειά και πολλή προσπάθεια για να επιστρέψει η οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης. Ο δημόσιος τομέας θα πρέπει να απεξαρτηθεί από τη διαβρωτική δράση των κομματικών στρατών και να επιτελέσει τον κοινωνικό, επιτελικό και ελεγκτικό του ρόλο και ο ιδιωτικός τομέας θα πρέπει να λειτουργήσει μέσα σε ένα ξεκάθαρο πλαίσιο που θα απελευθερώσει τις υγιείς δυνάμεις της οικονομίας και θα κλείσει τους «διαδρόμους» του κρατικοδίαιτου κεφαλαίου που εξέθρεψαν τα παλιά κόμματα. Με τον τρόπο αυτό η Ελληνική Οικονομία θα έχει παρόν και μέλλον.

Η τοπική οργάνωση του Ποταμιού Λάρισας διοργανώνει ανοικτή συζήτηση την Τρίτη 7 Ιουνίου στις 7:00 μμ στο Εμπορικό Επιμελητήριο Λάρισας (Παπακυριαζή 44, 2 όροφος) με θέμα “Η υπερφορολόγηση καταστρέφει την Ελλάδα… και όμως υπάρχει άλλη λύση!” με κεντρικούς ομιλητές τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας Γρηγόρη Ψαριανό και Κώστα Μπαργιώτα καθώς και τον υπεύθυνο του Τομέα Ανάπτυξης του Ποταμιού, Απόστολο Παπαδούλη. Την συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Λευτέρης Παπαστεργίου. Στόχος της εκδήλωσης είναι να παρουσιαστούν οι κοστολογημένες προτάσεις του Ποταμιού και να γίνουν κοινό κτήμα των πολιτών. Να αναδειχθεί και να αποδειχθεί ότι υπάρχουν εναλλακτικές δυνατότητες και επιλογές, εκτός από την προφανή και αναποτελεσματική υπερφορολόγηση. Η λελογισμένη μείωση αχρείαστων δαπανών και η πάταξη της γραφειοκρατίας θα επανεκκινήσουν την ελληνική οικονομία επιτυγχάνοντας δημοσιονομικά καλύτερα αποτελέσματα. Ο διαχωρισμός των Ελλήνων πολιτών από τους τωρινούς και τους προηγούμενους διαχειριστές της εξουσίας που διχάζει την κοινωνία θα πρέπει να σταματήσει άμεσα, ενώ ο αποκλεισμός των παραγωγικών δυνάμεων (δημόσιου και ιδιωτικού τομέα) που θέλουν να δημιουργήσουν και να ζήσουν αξιοπρεπώς από την εργασία τους χωρίς κομματικούς προστάτες θα πρέπει να γίνει καθολική απαίτηση όλων των πολιτών.

Τ.Ο. Ποταμιού Ν. Λάρισας

Add Comment