Μάξιμος: «Άνθρακες ο θησαυρός για τα ολοήμερα!»

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Ο υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, για το θέμα των ολοήμερων σχολείων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μετά την καθολική αντίδραση που προκάλεσε η υπουργική απόφαση για τα ολοήμερα σχολεία, η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας αναγκάστηκε σε μερική αναδίπλωση. Με νεότερη εγκύκλιο δείχνει να διευρύνει τους εν δυνάμει μαθητές, του έστω ‘’ψαλιδισμένου’’ ολοήμερου σχολείου, που η Κυβέρνηση της “πρώτης φοράς αριστερά” επιβάλει στη λογική της εξίσωσης προς τα κάτω.

Ωστόσο, ακόμη και αυτά τα διστακτικά βήματα γίνονται περισσότερο για το θεαθήναι. Η αξίωση της διορθωτικής εγκυκλίου και οι δυο γονείς να είναι εργαζόμενοι ή να διαθέτουν κάρτα ανεργίας, προκειμένου να επιτραπεί η εγγραφή των παιδιών τους στα ολοήμερα, δείχνει να αγνοεί την πραγματικότητα σε μια χώρα με εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους που δεν είναι καταγεγραμμένοι, με ευκαιριακά εργαζόμενους ή απασχολούμενους σε “μαύρη” εργασία.

Η συρρίκνωση, όμως, του ολοήμερου σχολείου έχει και “κοινωνικό πρόσημο”, κατά την προσφιλή έκφραση της αριστεράς. Στερεί από γονείς που αδυνατούν να βοηθήσουν τα παιδιά τους, τη δυνατότητα της Μελέτης – Προετοιμασίας των μαθημάτων τους για την επόμενη μέρα, καθώς αυτή δεν περιλαμβάνεται στο πρωινό πρόγραμμα.

Επιπλέον, διπλασιάζεται – σε δέκα από πέντε – ο ελάχιστος αριθμός μαθητών για τη λειτουργία της πρωινής ζώνης, ενώ και τα γραφειοκρατικά εμπόδια που τίθενται ουσιαστικά καθιστούν ανενεργό το μέτρο.

Παρά τη διαφήμιση με τη νέα εγκύκλιο, η αλήθεια για τα ολοήμερα είναι: Άνθρακες ο θησαυρός!».

Χαρακόπουλος στο News247: Αντί για καθηγητές διορίζουν “Καρανίκες”

“Δεν είμαστε βέβαιοι ότι δεν θα υπάρξουν και νέα μέτρα, πριν την έλευση της δόσης”, δηλώνει ο τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ. Τι λέει για ολοήμερα, πλαστά πιστοποιητικά, ιδιωτικά σχολεία, αλλά και τους κινδύνους λόγω TTIP να.. εισάγουμε φέτα από τις ΗΠΑ.
“Το πρόβλημα είναι από πού κόβεις δαπάνες όταν αντί για καθηγητές διορίζεις “Καρανίκες””, σχολιάζει ο τομεάρχης Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λάρισας, Μάξιμος Χαρακόπουλος, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι βάζει φόρους για να δαπανεί για τους ημέτερους, ενώ δεν διαχειρίζεται ορθολογικά τα δημοσιονομικά και στην παιδεία.
Ξεκαθαρίζει δε από την πλευρά της ΝΔ: “Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να αφήσουμε τα παιδιά χωρίς δασκάλους, χωρίς καθηγητές.”
Ο κ. Χαρακόπουλος εξηγεί γιατί η ΝΔ αποχώρησε από την επιτροπή διαλόγου για την παιδεία. Πυροβολεί την κυβέρνηση για το θέμα των ολοήμερων σχολείων, τονίζοντας ότι: “Είναι ένα μέτρο που στρέφεται εναντίον των οικογενειών που προέρχονται από τα πιο αδύναμα οικονομικά στρώματα.” Υποστηρίζει με αφορμή την υπόθεση με τα πλαστά πτυχία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήδη πριν την έλευση του στην εξουσία είχε προϊδεάσει ότι ως κυβέρνηση θα ήταν ιδιαίτερα επιεικής σε συμπεριφορές μη συνεπών δημοσίων λειτουργών. Και όσον αφορά στα ιδιωτικά σχολεία καταγγέλλει ότι: “Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να ισοπεδώσει τα πάντα προς τα κάτω.”
Προβλέπει μάλιστα και νέα μέτρα πριν την έλευση της δόσης: “Η συμφωνία που έκλεισε η κυβέρνηση δεν πρόκειται να φέρει στην χώρα ανάπτυξη. Αφήστε που δεν είμαστε βέβαιοι ότι δεν θα υπάρξουν και νέα μέτρα, πριν την έλευση της δόσης. Γιατί έχουμε και ουρές… Αλλά έτσι κι αλλιώς, η εμμονή στην υπερφορολόγηση δεν θα δώσει τα αναμενόμενα από την κυβέρνηση αποτελέσματα. Η κοινωνία δεν μπορεί να δώσει άλλα”, λέει και εκτιμά ότι θα εφαρμοστεί ο κόφτης, ενώ χαρακτηρίζει το υπερταμείο κηλίδα στη συμφωνία.
Ο κ. Χαρακόπουλος αναφέρεται επίσης στους κινδύνους για τη φέτα από την TTIP, καθώς οι ΗΠΑ όχι μόνο δεν δέχονται καμία έννοια προστασίας γεωγραφικής ένδειξης αλλά έφτασαν στο σημείο της ύβρεως, εγκαλώντας την ΕΕ γιατί εμποδίζει την εισαγωγή αμερικανικής φέτας στα κράτη μέλη της.

ΕΡΩΤΗΣΗ Μ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ – Β. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ:

Διαγράφουν τους σπουδαστές ΙΕΚ από τα μητρώα ΟΑΕΔ για να μειώσουν την ανεργία

Ζητούν πίσω το επίδομα ανεργίας ως αχρεωστήτως καταβληθέν

Ο υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος και ο υπεύθυνος του Τομέα Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, βουλευτής Επικρατείας, κ. Βασίλης Οικονόμου κατέθεσαν ερώτηση για τη διαγραφή των ανέργων σπουδαστών των ΙΕΚ από τα Μητρώα του ΟΑΕΔ και την επιστροφή του επιδόματος ανεργίας που τους ζητείται από τη διοίκηση του Οργανισμού. Η ερώτηση απευθύνεται στον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Νίκο Φίλη και στον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Γεώργιο Κατρούγκαλο.

Add Comment