Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας: Να δοθεί παράταση αποπληρωμής του αγροτικού ρεύματος

Επιστολή του αντιπεριφερειάρχη Κώστα Νούσιου προς τη ΔΕΗ για παράταση προθεσμίας αποπληρωμής λογαριασμών αγροτικού ρεύματος

ΝΟΥΣΙΟΣ [800x600]

Επιστολή προς τον πρόεδρο και διευθύνων σύμβουλο της ΔΕΗ Α.Ε απέστειλε ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης κ. Κώστας Νούσιος, ζητώντας παράταση προθεσμίας αποπληρωμής λογαριασμών αγροτικού ρεύματος των πληγεισών από τις έκτακτες βροχοπτώσεις αγροτών της Θεσσαλίας. Η επιστολή αναλυτικά έχει ως εξής:

«Κύριε Πρόεδρε,
Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, την 20-21-22 Μαΐου 2016, ολόκληρη η Θεσσαλία επλήγη από εντονότατες βροχοπτώσεις με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν πάνω από 300.000 στρέμματα ενώ προκλήθηκαν σημαντικότατες ζημιές σε υποδομές (οδικό δίκτυο, δίκτυα άρδευσης, σπασμένα φράγματα, inverters κ.ά). Στις περισσότερες καλλιέργειες υπήρξε ολοκληρωτική καταστροφή και η ανάγκη επανασποράς κρίνεται επιτακτική, η οποία θα επιτείνει την ήδη δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι αγρότες της περιοχής.

Για το λόγο αυτό η Περιφέρεια Θεσσαλίας, με έγγραφό της προς το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης ζητά να κηρυχθούν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης οι Δημοτικές Ενότητες της Θεσσαλίας που επλήγησαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα και συγκεκριμένα: Δημοτική Ενότητα Ζαγοράς, Δημοτική Ενότητα Μουρεσίου, Δημοτική Ενότητα Φαρκαδόνας (Τοπικές κοινότητες Ζάρκου-Πηνειάδας– Φαρκαδόνας – Κεραμιδίου), Δημοτική Ενότητα Οιχαλίας (Τοπική κοινότητα Κλοκωτού), Δημοτική Ενότητα Πελλιναίων (Τοπική κοινότητα Νομής),
Δημοτική Ενότητα Φαρσάλων, Δημοτική Ενότητα Ναρθακίου, Δημοτική Ενότητα Πολυδάμαντα, Δημοτική Ενότητα Ενιπέα, Δημοτική Ενότητα Φερών, Δημοτική Ενότητα Κεραμιδίου, Δημοτική Ενότητα Κάρλας, Δημοτική Ενότητα Παλαμά, Δημοτική Ενότητα Φύλλου, Δημοτική Ενότητα Σελλάνων, Δημοτική Ενότητα Αλμυρού, Δημοτική Ενότητα Ανάβρας, Δημοτική Ενότητα Σούρπης, Δημοτική Ενότητα Πτελεού.

Επειδή όπως πολύ καλά γνωρίζετε, οι λογαριασμοί για την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στους αγρότες, ετησίως ανέρχονται ανάλογα με τα στρεμματικά δικαιώματα του καθενός, από 3.000 μέχρι και 7.000 ευρώ, ποσά που σε άλλες εποχές είχαν τη δυνατότητα να τα πληρώσουν οι αγρότες, σήμερα όμως που το αγροτικό εισόδημα έχει συρρικνωθεί ακόμη πιο πολύ, θεωρούνται δύσκολα καταβλητέα και για το λόγο αυτό οι περισσότεροι έχουν προβεί σε διακανονισμό των οφειλών τους.
Επειδή ήδη για τις πληγείσες καλλιέργειες έχουν εκδοθεί λογαριασμοί ρεύματος οι οποίοι εάν δεν εξοφληθούν, οι αγρότες θα απολέσουν όλα τα δικαιώματα του διακανονισμού.

Κοινή πεποίθηση είναι ότι μία εταιρία όπως η ΔΕΗ Α.Ε που αποτελεί τη μεγαλύτερη Βιομηχανική Επιχείρηση της χώρας, πρέπει και οφείλει άμεσα να προβλέψει μέτρα στήριξης και ελάφρυνσης των ανθρώπων που λόγω των επικίνδυνων καιρικών συνθηκών αναγκάζονται να επιβαρύνουν τον οικονομικό τους προϋπολογισμό.
Κύριε Πρόεδρε, επικαλούμενος ξανά το έντονο κοινωνικό πρόσωπο της ΔΕΗ, σας καλώ να μεριμνήσετε ώστε να μετατεθεί για 3 μήνες η αποπληρωμή των καταναλώσεων των μηνών Απριλίου, Μαίου και Ιουνίου του έτους 2016, ενώ κανείς αγρότης των πληγεισών περιοχών να μην χάσει το ευεργέτημα του διακανονισμού, λόγω μη έγκαιρης αποπληρωμής των καταναλώσεων των ως άνω αναφερόμενων μηνών».

Add Comment