Ερώτηση Μπαργιώτα για παραποίηση λίστας επιτυχόντων στο ΚΕΕΛΠΝΟ

ΜΠΑΡΓΙΩΤΑΣ

Απαντήσεις σχετικά με τις καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας για τη μερική παραποίηση της λίστας των επιτυχόντων γιατρών για την κάλυψη 100 θέσεων στις ΜΕΘ και ΜΑΦ που εστάλη από το ΚΕΕΛΠΝΟ στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ζητά με ερώτηση και Α.Κ.Ε. του προς τον Υπουργό Υγείας ο βουλευτής Λάρισας του Ποταμιού, Κώστας Μπαργιώτας.
Ο βουλευτής επικαλείται δημοσίευμα του διαδικτυακού Βήματος (14/04/2016), σύμφωνα με το οποίο «η λίστα των επιτυχόντων ιατρών που εστάλη από το ΚΕΕΛΠΝΟ στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας είναι διαφορετική κατά 50% με αυτή που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Κέντρου. Και το ερώτημα που γεννάται είναι το εξής: Υπάρχει έστω και μικρή πιθανότητα παραποίησης των στοιχείων της επιτροπής από συνεργάτες του υπουργού Υγείας; Απάντηση σε αυτό το πολύ σοβαρό ερώτημα μπορεί να πάρει κάποιος αν επισκεφθεί την ιστοσελίδα του ΚΕΕΛΠΝΟ: Αν «σώσει» τα τρία αρχεία των αποτελεσμάτων των ιατρών (σε μορφή pdf) και κάνει «κλικ» πάνω στα αρχεία, τότε θα δει ότι ο συντάκτης των αρχείων δεν είναι μέλος της Επιτροπής ή άλλος από το ΚΕΕΛΠΝΟ, αλλά η μετακλητή υπάλληλος στο πολιτικό γραφείο του υπουργείου Υγείας κυρία Καγιανέ Τσισμετζιάν. Μάλιστα, φαίνεται ότι το αρχείο που αφορά τους επιτυχόντες ιατρούς «άνοιξε» στις 11 Απριλίου 2016 και τροποποιήθηκε στις 2.47 μ.μ. της ίδιας ημέρας». 
Το Ποτάμι ρωτά αν ευσταθούν οι σχετικές καταγγελίες, πως αιτιολογείται η τροποποίηση στα αρχεία των αποτελεσμάτων των ιατρών από υπάλληλο του Υπουργείου στις 11/04/2016, όπως αναφέρεται στο ως άνω δημοσίευμα, τη στιγμή μάλιστα που οι επιτυχόντες προήλθαν από διαγωνιστική διαδικασία, καθώς και σε ποιες ενέργειες σκοπεύει να προβεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου για την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης. Ζητά επίσης την κατάθεση των πινάκων βαθμολόγησης κριτηρίων και του πρακτικού της Επιτροπής Αξιολόγησης με βάση το οποίο εκδόθηκαν οι Πίνακες.

Add Comment