Παλλαϊκό «αντίο» στον δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Πετσέτα

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΑΤΟΜΑ ΣΤΗ ΣΥΚΕΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ
Του Γιάννη Μουκίδη

ΦΩΤΟ - ΚΗΔΕΙΑ 7 [800x600]

Παλλαϊκό ήταν το τελευταίο «αντίο» για τον δημοτικό σύμβουλο του Δήμου Ελασσόνας – εκπαιδευτικό Γιώργο Πετσέτα, που «έσβησε» απρόσμενα από οξύ καρδιακό επεισόδιο, το βράδυ της Τετάρτης, σε ηλικία 49 ετών, ευρισκόμενος με την οικογένεια του στο σπίτι του!
Φυσικό ήταν το κακό νέο να «παγώσει» την τοπική κοινωνία, σκορπίζοντας συγκίνηση και θλίψη στον Δήμο Ελασσόνας, στην οικογένεια των εκπαιδευτικών και όχι μόνο.
Η εξόδιος Ακολουθία έγινε στη γενέτειρα του, στον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου Συκέας Ελασσόνας, χθες το απόγευμα, με την παρουσία εκατοντάδων ατόμων, δεκάδων παλαιών και νέων αυτοδιοικητικών, του εκπαιδευτικού κόσμου, αθλητικών παραγόντων, αθλητών, μαθητών, κ.ά.
Ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Ευαγγέλου στο επικήδειο του τόνισε: «Είναι μια ώρα δύσκολη αυτή. Κάθε ώρα που πρέπει να πει κανείς δυο λόγια για να εκφράσει σκέψεις και συναισθήματα που θα εκφράσουν μια απώλεια βαριά, είναι ώρα έντονης συναισθηματικής φόρτισης, η οποία γίνεται εντονότερη όταν αφορά έναν θάνατο άδικο. Σκέφτομαι: υπάρχουν θάνατοι δίκαιοι; Θεωρητικά «όχι», ανεξαρτήτως αν η κατάληξη είναι μοιραία για όλους μας. Επιτρέψτε μου όμως, για λίγο να σταθώ στο «άδικο». Είναι αυτή η πικρή γεύση που σου μένει στο στόμα, όταν μαθαίνεις το θλιβερό συμβάν, και σκέφτεσαι την ίδια στιγμή πως αφορά έναν άνθρωπο νέο, γεμάτο διάθεση προσφοράς.
«Προσφορά»: Αυτή είναι η χαρακτηριστική λέξη που θα συνοδεύει πλέον για πάντα τον Γιώργο Πετσέτα.
Ένας άνθρωπος που καταπιάστηκε, εκτός από όλα όσα πρόλαβε να κάνει στο σύντομο βίο του, και με τα κοινά, τα οποία τίμησε με την παρουσία του. Οι συνδημότες του τον τίμησαν με την εμπιστοσύνη και την εντολή τους, και ο ίδιος επέστρεψε στο πολλαπλάσιο την εμπιστοσύνη αυτή.
Δούλεψε με πάθος και αίσθημα ευθύνης από όποια θέση και αν κλήθηκε να προσφέρει και αυτό του αναγνωρίστηκε από φίλους και αντιπάλους. Χωρίς να κοιτάει τυπικά ωράρια και χωρίς να τον ενδιαφέρει η προβολή, έδωσε αγώνα, είτε ως αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, είτε ως πρόεδρος στο Κέντρο Νεότητας και Προβολής του πρώην δήμου Ποταμιάς, είτε ως μέλος του Κοινωνικού Παντοπωλείου, ειδικά όμως στον ΟΚΠΑΠ, αγώνα για να βοηθήσει τον συνάνθρωπο. Ένας άνθρωπος αγαπητός και συνεργάσιμος πέτυχε αυτό που θα πρέπει να επιζητά κάθε ένας που ασχολείται η θέλει να ασχοληθεί με τα κοινά: την αναγνώριση της άδολης προσφοράς από τον συνάνθρωπο του.
Το παράδειγμα του Γιώργου Πετσέτα ας γίνει παράδειγμα προς μίμηση».
[wpg_thumb]
Ο πρ. δήμαρχος Ελασσόνας Γιώργος Πασχόπουλος «κατέθεσε»: «Ήσουν ένας γενναίος άνδρας. Δεν θυμάμαι ποτέ να παραπονέθηκες για τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζες. Ήσουν πάντα ψύχραιμος και αγέρωχος, έτοιμος να προσφέρεις τις υπηρεσίες σου στο κοινωνικό σύνολο. Άνθρωπος εργατικός, αφοσιωμένος στην οικογένεια του, εξαίρετος επιστήμονας και ένα διαμάντι για την Τοπική Αυτοδιοίκηση με την πολυετή συμμετοχή σου τόσο στον Δήμο Ελασσόνας όσο και στον ενιαίο Δήμο Ελασσόνας.
Θυμάμαι ακόμη ότι ως πρώτος πρόεδρος του Οργανισμού Αλληλεγγύης του ενιαίου Δήμου Ελασσόνας και παρά τον έντονο πρόβλημα που αντιμετώπιζες συνέχισες να προσφέρεις τις υπηρεσίες σου. Μπροστάρης στους κοινωνικούς αγώνες του τόπου μας συμμετέχοντας σε συλλόγους και σωματεία για την περιοχή και το χωριό σου την Συκιά που τόσο πολύ αγάπησες. Φίλε Γιώργο, σε αποχαιρετούμε σήμερα με την υπόσχεση ότι θα συνεχίσουμε τον όμορφο αγώνα σου που έδινες στην ζωή σου».

Από την πλευρά του, ο διευθυντής του 1ου Γενικού Λυκείου Ελασσόνας Ευθύμιος Παπαγιάννης, ανέφερε:
«Θα μπορούσε κανείς να μιλάει για ώρες για το μεγαλείο της ψυχής σου, την καλοσύνη σου, την λεβεντιά σου και την ανθρωπιά σου. Έφυγε από κοντά μας ένας άξιος και αγαπητός συνάδελφος. Το πέρασμα σου από τον χώρο της εκπαίδευσης αποτελεί σταθμό στην ιστορία της μεγάλης οικογένειας των εκπαιδευτικών. Υπηρέτησες με ευλάβεια την εκπαίδευση. Η απαράμιλλη διάθεση σου να εξυπηρετήσεις τους πάντες, η διάχυτη καλοσύνη που σε διέκρινε αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη για την οικογένεια σου, τους φίλους σου, την κοινωνία. Ήσουν χαρισματικός και ευαίσθητος. Επιεικής για τους άλλους, απαιτητικός για τον εαυτό σου. Θεσμικός και ανατρεπτικός. Σε αποχαιρετούν οι συνάδελφοι σου του 1ου Λυκείου Ελασσόνας και μαζί τους και οι συνάδελφοι στο σχολείο της οργανικής σου στην Ελαφόνησο Λακωνίας, που πάγωσαν με την είδηση του απροσδόκητου χαμού σου».

Με τη σειρά του, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βαρέων Αθλημάτων Κεντρικής Ελλάδος Γιώργος Στουκογιώργος ανέφερε:
«Για εμένα θα είσαι πάντα το μικρό παιδί που γνώρισα το 1980 όταν 11 χρονών ήρθες στην Πάλη με τον αδελφό σου τον Πασχάλη. Σε θυμάμαι πάντα ένα υπάκουο και εργατικό παιδί που η προσπάθεια σου σε έκανε πολλές φορές πρωταθλητή στην Κεντρική Ελλάδα, ώσπου έγινες και πρωταθλητής Ελλάδος. Πάντα σεμνός…
Άριστος και εργατικός, αριστούχος τελείωσες τα ΤΕΦΑΑ και σε έβλεπα να μεγαλώνεις με την αγάπη για τον αθλητισμό και τον άνθρωπο. Ποτέ δεν σκεφτόσουν μόνο τον Γιώργο, μα πάντα τους συνανθρώπους και κυρίως τους μαθητές σου. Εκλέχθηκες στην διοίκηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο. Με την Αγάπη σου για τον τόπο σου πάλεψες και δημιούργησες το Αθλητικό σχολείο στο Δήμο Ποταμιάς. Έγινε το πρότυπο οργάνωσης στην Ελλάδα, με το τζούντο να ανθίζει, έχοντας εσένα ακούραστο προπονητή. Τα σχολικά πρωταθλήματα με πάνω από 300 αθλητές που οργάνωνες θα είναι αξεπέραστα».
Τέλος, εκ μέρους των συγχωριανών του, τον αποχαιρέτισε ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός Χρήστος Σβάρνας.

Add Comment