Έκθεση φωτογραφίας του Ηλία Βροχίδη στην Ελασσόνα

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ

Μια διαφορετική έκθεση φωτογραφίας διοργανώνει η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ελασσόνας με θέμα «Εικόνες από την Ανατολή», του Ηλία Βροχίδη.
Η έκθεση θα παρουσιαστεί στο φουαγιέ της Αίθουσας Θεάτρου «Δημάρχου Βασ. Φαρμάκη» και θα είναι ανοικτή στο κοινό την Πέμπτη 27-10-2011 και το Σάββατο 29-10-2011. Η έκθεση είναι ένας προπομπός της παρουσίασης του ταξιδιού και του βιβλίου «27 Πανσέληνοι στην Ανατολή» που θα πραγματοποιηθεί το Δεκέμβριο στην Ελασσόνα.

Λίγα λόγια για τον Ηλία Βροχίδη:
Ο Ηλίας Βροχίδης, απόφοιτος Πληροφορικής, ξεκίνησε μονάχος στις 14 Απριλίου του 2007, σε ηλικία 23 χρονών, για ένα ταξίδι δέκα μηνών. Με μια μικρή μοτοσικλέτα 250 κ. εκ. είχε σκοπό να περιηγηθεί τέσσερις ασιατικές χώρες: Τουρκία, Ιράν, Πακιστάν και Ινδία. Το αρχικό πλάνο άλλαξε πολλές φορές στην πορεία του ταξιδιού κι έτσι κατέληξε να επιστρέψει στην Ελλάδα μετά από δύο χρόνια και δυόμισι μήνες, έχοντας επισκεφθεί δεκατέσσερις χώρες: Τουρκία, Ιράν, Πακιστάν, Ινδία, Νεπάλ, Τουρκμενιστάν, Ουζμπεκιστάν, Τατζικιστάν, Κυργιζστάν, Καζακστάν, Αζερμπαϊτζάν, Γεωργία, Αρμενία και Ναγκόρνο-Καραμπάχ.
Όπως αναφέρει ο ίδιος: «Θέλω να ελπίζω πως δεν ταξιδεύω όπως ένας τουρίστας. Δεν παραλείπω τα σπουδαία μνημεία, αλλά για μένα τα πιο μεγαλοπρεπή αξιοθέατα είναι οι άνθρωποι του κάθε τόπου. Θέλω να τους γνωρίσω, να μπω για λίγο στη ζωή τους, να μάθω κάτι από τη νοοτροπία τους, να τους κατανοήσω, γιατί έτσι νιώθω πως έχω μια πιο σφαιρική εικόνα για τον κόσμο στον οποίο ζω. Παίρνοντας όποιο κομμάτι μου αρέσει από κάθε εικόνα, δημιουργώ το παζλ της δικής μου ψυχής, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα μου».
Ξεχειμωνιάζοντας για οχτώ μήνες σε κάποιο αρμένικο χωριό στο Μικρό Καύκασο, προσέφερε την εθελοντική του εργασία και έγραψε το μεγαλύτερο μέρος του βιβλίου του «27 πανσέληνοι στην Ανατολή», βασισμένος στο προσωπικό ημερολόγιο που κρατούσε καθ’ όλη     τη διάρκεια του ταξιδιού του. Στο έργο του αυτό ξεδιπλώνει τις εμπειρίες και τις περιπέτειές του δίνοντας στον αναγνώστη την ευκαιρία να κατανοήσει την ιστορία, τη θρησκεία, τον πολιτισμό, τα κοινωνικά προβλήματα και τον τρόπο ζωής σ’ αυτούς τους τόπους.
Τον Ιούνιο του 2009 επέστρεψε στην Ελλάδα και μέσω των Εκδόσεων Όραμα κυκλοφόρησε το «27 πανσέληνοι στην Ανατολή», που τώρα μπορεί να βρει κανείς στα βιβλιοπωλεία της χώρας. Αποτελεί ένα βιβλίο 352 σελίδων, συμπεριλαμβάνοντας ένα λεύκωμα 70 φωτογραφιών από τις χώρες αυτές. Η πρώτη έκδοση εξαντλήθηκε σε χρόνο ρεκόρ: μέσα σε δύο εβδομάδες. Το βιβλίο ανατυπώθηκε και τώρα μπορεί να βρει κανείς τη δεύτερη έκδοσή του.
Σκοπός του τώρα είναι να αναδιοργανωθεί για ένα νέο μεγάλο ταξίδι στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή. Θέλει να ελπίζει πως τον επόμενο χρόνο θα έχει ολοκληρώσει την προετοιμασία του νέου του αυτού εγχειρήματος και θα βρίσκεται και πάλι στους δρόμους του κόσμου.
Η φωτογραφική αυτή έκθεση αποτελεί μια μικρή συλλογή από τις αμέτρητες συγκλονιστικές εικόνες που είδαν τα μάτια του στους τόπους αυτούς. Απολαύστε τες και ταξιδέψτε μαζί του στα βάθη της Ανατολής…

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να συλλέξετε από την ιστοσελίδα : http://madnomad.co.cc

Add Comment