Η Ελασσόνα γιορτάζει τον πολιούχο της Άγιο

ΣΗΜΕΡΑ, ΥΠΟΔΟΧΗ ΛΕΙΨΑΝΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

του Γιάννη Μουκίδη

Αρχίζουν σήμερα το απόγευμα και κορυφώνονται αύριο οι θρησκευτικές εκδηλώσεις εορτασμού του πολιούχου Αγίου της Ελασσόνας, του Αγίου Δημητρίου.
Στις 6 το απόγευμα, θα γίνει η Υποδοχή Ιερού Λειψάνου του Αγίου Δημητρίου, στα προπύλαια του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Ελασσόνας.
Θα ακολουθήσει, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό μέγας πανηγυρικός αρχιερατικός Εσπερινός με Αρτοκλασία και Θείο Κήρυγμα.
Αύριο Τετάρτη(ανήμερα της εορτής), στις 7.30 το πρωί, θα ψαλλεί ο Όρθρος και στη συνέχεια, η πανηγυρική αρχιερατική Θεία Λειτουργία, με Θείο Κήρυγμα. Στις 10.30 π.μ., θα ακολουθήσει η καθιερωμένη Λιτάνευση του Ιερού Λειψάνου και της Εικόνας του Αγίου, γύρω από την κεντρική πλατεία της πόλης, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του δήμου Ελασσόνας(με τη διεύθυνση του αρχιμουσικού της κ. Δημ. Τσιαβέ).
Στη συνέχεια, θα τελεσθούν τα εγκαίνια του νέου νάρθηκα του Ναού και του παρεκκλησίου των Αγίων Αναργύρων.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το τμήμα των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτου θα παραμείνει στον πανηγυρίζοντα Ναό της Ελασσόνας, έως και το απόγευμα της 26ης Οκτωβρίου, για να προσκυνήσουν οι πιστοί της περιοχής.
Στις εκδηλώσεις για τον πολιούχο της Ελασσόνας θα παραστούν οι πολιτικές και στρατιωτικές αρχές της περιοχής, καθώς και πιστοί από όλη την περιοχή, και όχι μόνο.
Ανάλογες εκδηλώσεις αρχίζουν σήμερα και στην ευρύτερη περιοχή της Ελασσόνας, εκεί όπου υπάρχουν εκκλησίες και μοναστήρια αφιερωμένα στον Άγιο Δημήτριο, και πιο συγκεκριμένα:
Στην Κρανέα, στην Τσαριτσάνη(στο ιστορικό μοναστήρι «Βαλέτσικο»), στο Κεφαλόβρυσο, στην Κρυόβρυση, στο Μεσοχώρι, στην Φαρμάκη, στην Συκέα, στην Δολίχη, στο Γήλοφο Δεσκάτης, στον γειτονικό Άγιο Δημήτριο Πιερίας, κ. ά.

Add Comment