Εκδήλωση αφιερωμένη στη μητέρα από την Ακαδημία Χορών Ελασσόνας

– Χόρεψαν μοντέρνα και παραδοσιακά τιμώντας τη μητέρα
Του Γιάννη Μουκίδη

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΧΟΡΩΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ 2016 - ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΜΗΤΕΡΑ (12)

Ήταν μια διαφορετική εκδήλωση – αφιέρωμα στη μητέρα, αυτή που διοργάνωσε πρόσφατα η «Ακαδημία Έρευνας Παραδοσιακών Χορών» Ελασσόνας, στην Αίθουσα Θεάτρου «Δημάρχου Βασ. Φαρμάκη», με την παρουσίαση της δουλειάς των παιδικών και εφηβικών τμημάτων του συλλόγου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκδήλωση αποσκοπούσε και στην οικονομική ενίσχυση του Ειδικού Γυμνασίου Ελασσόνας.
Αρχικά, εμφανίστηκαν οι μικροί χορευτές και χορεύτριες των τμημάτων μοντέρνου χορού, που επιμελείται η Αγγελική Πνάκα, και στη συνέχεια ακολούθησε στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης η εμφάνιση των παιδικών και εφηβικών τμημάτων του Ελασσονίτικου συλλόγου(με την επιμέλεια της Αλεξάνδρας Κατσιούρα), σε παραδοσιακούς «δρόμους».
Ενθουσιασμός, επευφημίες και αυθόρμητο χειροκρότημα του κόσμου ήταν και η επιβράβευση των προσπαθειών των μικρών και νεαρών χορευτών και βέβαια των χοροδιδασκάλων τους. Συνόδευσαν οι μουσικοί Θανάσης Σαμόλαδος(κλαρίνο), Μάριος Σαρακατσιάνος(λαούτο – φωνή), Λευτέρης Γάλλος(βιολί), Γιάννης Σαμόλαδος(κρουστά).

Σύντομους χαιρετισμούς στην εκδήλωση – πρωτοβουλία της «Ακαδημίας Χορών», που παρουσίασε η Γεωργία Θεοχάρη, απηύθυναν ο μητροπολίτης κ. Χαρίτων, ο βουλευτής κ. Κατσιαντώνης, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Παιδής και ο διευθυντής του Ειδικού Γυμνασίου Ελασσόνας κ. Λιάπης, που έδωσαν τα «εύσημα» στους ανθρώπους του δραστήριου συλλόγου για το αφιέρωμα στη μητέρα, μέσα από τον χορό, ενισχύοντας παράλληλα το Ειδικό Γυμνάσιο.

Οι άνθρωποι της «Ακαδημίας Χορών» προανήγγειλαν και τη μεγάλη καλοκαιρινή παράσταση που ετοιμάζει ο σύλλογος για την Τρίτη 5 Ιουλίου 2016, στο Ανοιχτό Θέατρο Ελασσόνας.

Στην εκδήλωση της «Ακαδημίας Χορών» έδωσαν το «παρών»: ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων, ο βουλευτής κ. Γεώργ. Κατσιαντώνης, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αθαν. Παιδής, ο πρ. αντιδήμαρχος κ. Ανέστ. Σερετίδης, ο διευθυντής του Ειδικού Γυμνασίου Ελασσόνας κ. Ευθ. Λιάπης, εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της περιοχής, κ.ά.

Add Comment