Παρουσίαση ταξιδιού 27 μηνών …με μηχανή!

ΣΗΜΕΡΑ, ΒΡΑΔΥ, ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ

Του Γιάννη Μουκίδη

Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα παρουσίαση, σήμερα Κυριακή 23 Οκτωβρίου, το βράδυ, στην Ελασσόνα. Στην αίθουσα του Εκπαιδευτικού Οργανισμού «Ορόσημο»(6ης Οκτωβρίου 80), στις 8 μ.μ., ο ταξιδιώτης Ηλίας Βροχίδης, θα μιλήσει για τα ταξίδια του, θα περιγράψει την ζωή του και τις περιπέτειες που έζησε, και θα παρουσιάσει το βιβλίο του, που έγραψε, με όλες τις εμπειρίες του.
Ο Ηλίας Βροχίδης, από τον Απρίλιο του 2007 έως τον Ιούνιο του 2010 ταξίδεψε σε 14 χώρες. Το ταξίδι ξεκίνησε στις 14 Απριλίου 2007 από τη Θεσσαλονίκη και διήρκεσε 800 μέρες. Ο 23χρόνος τότε Βροχίδης, με συντροφιά μια μεταχειρισμένη μηχανή, λιγοστά υπάρχοντα και εξοπλισμό και τις γνώσεις του, έφτασε μέχρι τη μακρινή Ανατολή διασχίζοντας 14 χώρες: Τουρκία, Ιράν, Πακιστάν, Ινδία, Νεπάλ, Τουρκμενιστάν, Ουζμπεκιστάν, Τατζικιστάν, Κυργιζστάν, Καζακστάν, Αζερμπαϊτζάν, Γεωργία, Αρμενία και Ναγκόρνο Καραμπάχ.
Ο Ηλίας έχει μιλήσει για το ταξίδι του στην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο, σε εφημερίδες, και σε παρουσιάσεις στην Αθήνα, την Πάτρα, τον Βόλο και αλλού.
Οι Εκδόσεις ΟΡΑΜΑ κυκλοφόρησαν το βιβλίο του «27 Πανσέληνοι στην Ανατολή», και αποτελεί την καταγραφή εμπειριών, χρωμάτων, αρωμάτων, ακουσμάτων πολιτισμών, τρόπου ζωής και ανθρώπων από τον συγγραφέα, μέσα στα 2 χρόνια και 2,5 μήνες που ταξίδεψε σε 14 χώρες της Ανατολής με μια μοτοσικλέτα. Το παράτολμο εγχείρημα του Ηλία Βροχίδη αποτελούσε για αυτόν από μικρό παιδί ένα όνειρο ζωής που ξεπήδησε μέσα από την αγάπη του για τα ταξίδια, τη φύση και τον άνθρωπο. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι δεν ταξιδεύει σαν τουρίστας, αλλά σαν ένας εξερευνητής ανθρώπων και πολιτισμών, καθώς έτσι νιώθει ότι έχει μια σφαιρική εικόνα για τον κόσμο τον οποίο ζει.

Add Comment