Μάξιμος: “Οξυγόνο για τη ΝΔ ο κόσμος της – Προσοχή στους αυλοκόλακες της εξουσίας”

ΣΤΟ 10ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

ΜΑΞΙΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

«Κοιτώντας πίσω τα τελευταία έξι χρόνια αντιλαμβανόμαστε το πόσο δύσκολο ήταν να μείνουμε όρθιοι όταν όλα γύρω μας γκρεμίζονται» τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μιλώντας στο 10ο Συνέδριο του κόμματος.
Ο Θεσσαλός πολιτικός υποστήριξε ότι «η Νέα Δημοκρατία έπρεπε να αλλάξει, γιατί διαφορετικά θα είχε τη τύχη του άλλου πόλου της μεταπολίτευσης, του ΠΑΣΟΚ. Και αυτό θα είχε συμβεί, αν η παράταξή μας δεν είχε βαθιές ρίζες στην ελληνική κοινωνία. Τα απλά μέλη του κόμματος, η βάση της παράταξης, ήταν αυτή που έβαλε πλάτη και το κόμμα κράτησε. Και σήμερα προβάλει και πάλι η ΝΔ ως η βασική ελπίδα για την ανατροπή της πιο επικίνδυνης κυβέρνησης που γνώρισε ο τόπος τις τελευταίες δεκαετίες».
Ο κ. Χαρακόπουλος επισήμανε ότι «για να γίνει αυτή η ελπίδα απόλυτα πλειοψηφικό ρεύμα, και να έχει διάρκεια και επιτυχία το στοίχημα της μεταρρυθμιστικής διακυβέρνησης που επαγγέλλεται ο Πρόεδρος μας Κυριάκος Μητσοτάκης, πρέπει να γίνουν πολλά.
Και οι πρώτες κινήσεις, οι πρώτες αποφάσεις αφορούν το ίδιο το κόμμα, τις δομές του, τη φυσιογνωμία του. Το γνωρίζουμε όλοι, φάνηκε στις εσωκομματικές εκλογές για τον νέο πρόεδρο, το ζήσαμε και στο φιάσκο της ΟΝΝΕΔ. Είναι πολλά τα κακώς κείμενα που πρέπει να αλλάξουν.
Και είμαι βέβαιος ότι είμαστε σύμφωνοι ότι πρέπει να αλλάξουν. Και κυρίως να ανοίξουμε τις πόρτες του κόμματος, να μπει οξυγόνο, άνθρωποι της παραγωγής, με γνώσεις, με διάθεση να προσφέρουν στα κοινά, με ιδέες, και όρεξη. Να τελειώνουμε με φέουδα και μηχανισμούς που βολεύουν ημετέρους.
Αλλά αυτή η διαδικασία δεν γίνεται αυτόματα. Κατ’ αρχήν η στελέχωση των δομών του κόμματος θα πρέπει να δώσει το μήνυμα της αλλαγής, της αξιοκρατίας, της νέας εποχής, που χαρακτηρίζει και τις μέχρι σήμερα επιλογές του προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη.
Χρειαζόμαστε όργανα που θα έχουν ουσιαστικό ρόλο και συνεχή δημοκρατική λειτουργία υποβοηθητική της ηγεσίας. Όποτε οι αυλοκόλακες της εξουσίας και τα περιβάλλοντα απομόνωσαν την ηγεσία σε γυάλινους πύργους τα αποτελέσματα ήταν άσχημα για την παράταξη.
Πρέπει η ΝΔ να αποδείξει ότι έχει μάθει από τα παθήματα του παρελθόντος. Ότι δεν χαϊδεύει αυτιά για ψηφοθηρία. Ότι δεν είναι ένα δεύτερο, γαλάζιο ΠΑΣΟΚ. Ότι μπορεί να πετύχει τις μεγάλες, τις δύσκολες αλλά αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα.
Προσοχή όχι τις μεταρρυθμίσεις μαϊμού, όπως το φιάσκο του γάλακτος που οδηγεί στην καταστροφή την αγελαδοτροφία ενώ οι τιμές στο ράφι παραμένουν στα ύψη. Αλλά τις μεταρρυθμίσεις που φέρνουν πραγματικές επενδύσεις, που ενισχύουν την ιδιωτική οικονομία, τους ανθρώπους της παραγωγής, και πρωτίστως της πρωτογενούς.
Το έργο που έχουμε μπροστά μας είναι τιτάνιο. Η κυβέρνηση των δημαγωγών, με την ανευθυνότητα και τις ιδεοληψίες τους, απειλεί να αφήσει πίσω της ερείπια. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε».

Add Comment