Λαϊκή Ενότητα Λάρισας: “Η ώρα της αλήθειας για τη μνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ”

ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

Άλλη μια παράσταση «σκληρής διαπραγμάτευσης» εκ μέρους της μνημονιακής κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φαίνεται να φτάνει στο τέλος της με το γνωστό και προδιαγεγραμμένο αποτέλεσμα: Όχι μόνο την πλήρη υποχώρηση της κυβέρνησης στις απαιτήσεις των τοκογλύφων της ΕΕ και του ΔΝΤ στα πλαίσια του 3ουμνημονίου (μείωση συντάξεων, νέα εξοντωτική φορολογία, ξεπούλημα της ατομικής περιουσίας των Ελλήνων στα funds, ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου κλπ) αλλά και ένα 4ο μνημόνιο, που προοιωνίζεται νέες αιματηρές θυσίες για τον λαό μας.

Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί και το ΔΝΤ -με την πλήρη απουσία της κυβέρνησης- τα βρήκαν μεταξύ τους σε μια συμφωνία βολική και για τους δύο: Η Γερμανία συγκατατίθεται σε επιπλέον μέτρα 3,6 δις που ζητάει το ΔΝΤ, και το ΔΝΤ δίνει στην Γερμανία την περιπόθητη βιωσιμότητα του χρέους χωρίς αυτό να κουρευτεί!!
Χειρότερο και πιο καταστροφικό αποτέλεσμα δεν μπορούσε να υπάρξει.
Η αποδοχή αυτής της συμφωνίας, έστω και εν δυνάμει, εκτός της επιπλέον τεράστιας καταστροφής που θα προκαλέσει, θα αποτελέσει και την κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τα μνημόνια, αφού η κυβέρνηση θα αποδεχθεί πως για οποιαδήποτε παρέκκλιση από τους στόχους, θα φταίει η ίδια και όχι τα καταστροφικά, μνημονιακά, μέτρα!
Αποδεικνύεται έτσι πέραν πάσης αμφιβολίας πως καμιά μνημονιακή κυβέρνηση, αγκιστρωμένη στο αγκίστρι των μνημονιακών δεσμεύσεων και της πάση θυσία παραμονής στην ληστρική ευρωζώνη και την ΕΕ, δεν έχει την παραμικρή δυνατότητα να αντιπαρατεθεί στα θανατηφόρα μέτρα της εξοντωτικής λιτότητας, με τη διάλυση της κοινωνικής συνοχής και την καταστροφή της οικονομίας, στην κατάλυση της δημοκρατίας, το ξεπούλημα της εθνικής περιουσίας και την απώλεια της εθνικής μας ανεξαρτησίας.
Μόνο η άμεση κινητοποίηση του λαού μπορεί να βάλει ένα φρένο σε αυτή την καταστροφική πολιτική.
Υπερνικώντας απογοητεύσεις από την επαίσχυντη υποταγή του ΣΥΡΙΖΑ.
Αντιστεκόμενος στην τρομοκρατική επιχείρηση εκφοβισμού που επιχειρεί η κυβέρνηση και το διεφθαρμένο μνημονιακό σύστημα συνολικά, ώστε να εμφανιστούν ως το μικρότερο κακό τα εξοντωτικά μέτρα που έρχονται.
Αντιστεκόμενος σε ψεύτικες ελπίδες πως μέσω των καταστροφικών μνημονίων θα βγούμε από την κρίση.
Απορρίπτοντας αποφασιστικά το μαύρο μέλλον που του υπόσχονται ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ ΚΑΙ ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, μέσω της ακόμα πιο σκληρής εφαρμογής τωνμνημονιακών μέτρων.
Η δημιουργία ενός πλατιού μετώπου όλων των εργαζόμενων, των νέων, των συνταξιούχων, των αυτοαπασχολούμενων, των αγροτών, αποτελεί αδήριτη αναγκαιότητα πια.
Για την ακύρωση των μνημονίων και των αποικιακών δανειακών συμβάσεων.
Τη διαγραφή του παράνομου, απεχθούς και μη βιώσιμου δημόσιου χρέους και τη γενναία ”σεισάχθεια” στα ιδιωτικά χρέη.
Την διεκδίκηση του κατοχικού δανείου και των γερμανικών πολεμικών επανορθώσεων.
Το σταμάτημα του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και την κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ και του νέου υπέρ-ταμείου.
Άμεσα μέτρα ανακούφισης του λαού (αύξηση μισθών και συντάξεων, ελάττωση της υπερβολικής φορολογίας, επαναφορά των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων και όλων των εργατικών δικαιωμάτων, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ κλπ).
Την εθνικοποίηση – κοινωνικοποίηση των τραπεζών για ένα νέο αναπτυξιακό, παραγωγικό και κοινωνικό ρόλο τους και μια νέα Κεντρική Τράπεζα υπό τον έλεγχο της ελληνικής κυβέρνησης και όχι των ξένων.
Την αποχώρηση από την ληστρική ευρωζώνη και την εφαρμογή εθνικής νομισματικής πολιτικής.

Add Comment