Συνάντηση Χαρακόπουλου με προεδρείο ΟΙΕΛΕ – Να καταβληθούν τα επιδόματα πριν το Πάσχα – Προσγειώνονται και οι τελευταίοι αιθεροβάμονες

ΜΑΞΙΜΟΣ ΣΥΣΚΕΨΗ [800x600]

Ο Τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΟΙΕΛΕ κ. Μ. Κουρουτό, τον Β΄ Αντιπρόεδρο κ. Α. Γούλα, τον Γεν. Γραμματέα κ. Γ. Χριστόπουλο, την Οργ. Γραμματέα κ. Ε. Κωστούση, το μέλος του Δ.Σ. κ. Χρ. Σαρρή και τον εκπρόσωπο του ΣΙΕΛΒΕ κ. Χρ. Κιοσσέ, στα γραφεία του κόμματος στη βουλή, παρουσία του Γραμματέα του Τομέα κ. Σωτήρη Γκλαβά.

Κατά τη συνάντηση ο κ. Κουρουτός εξέθεσε τις θέσεις της ΟΙΛΕ για την ιδιωτική εκπαίδευση, αναφέρθηκε στην ανάγκη νομοθετικών παρεμβάσεων, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε σε θέματα αξιοπιστίας της παροχής πιστοποιητικών προσόντων ξένων γλωσσών και πληροφορικής.

Ο κ. Χαρακόπουλος από την πλευρά του επισημάνανε την πάγια θέση της Νέας Δημοκρατίας για την ανάγκη αναβάθμισης της δημόσιας εκπαίδευσης με βελτίωση των ποιοτικών της στοιχείων και στήριξη του εκπαιδευτικού, αλλά και την παράλληλη λειτουργία της ιδιωτικής εκπαίδευσης υπό τον έλεγχο και την εποπτεία του Κράτους, καθώς και την τήρηση των κανόνων νομιμότητας σε τυχόν περιπτώσεις που αυτή καταστρατηγείται.

Μ.Χαρακόπουλος -Οικονομικό Επιμελητήριο [800x600]

Μ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ: Πλέον προσγειώνονται και τελευταίοι αιθεροβάμονες
Καλλιέργεια φορολογικής συνείδησης από το σχολείο

«Φαίνεται ότι αρκετοί συνεχίζουν να νοσταλγούν την εποχή των παχέων αγελάδων, με τα δανεικά και πιστεύουν ότι μπορεί να επανέλθει. Τους τελευταίους μήνες, όμως, όσα δραματικά και τραγελαφικά παρακολουθούμε πιστεύω ότι πρέπει να προσγειώνουν και τους τελευταίους αιθεροβάμονες. Βλέπουμε το θέατρο του παραλόγου που παίζεται με την πρώην τρόικα και νυν ‘‘θεσμούς’’. Από το 980 εκ. του μαίηλ Χαρδούβελη πήγαμε στα 5.5 δις του καλοκαιριού και στα συν 3,5 δις ως εγγύηση σήμερα». Τα παραπάνω δήλωσε, μεταξύ άλλων ο Τομεάρχης Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος κατά τον χαιρετισμό του, εκ μέρους του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και Προέδρου της ΝΔ κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, στην Ημερίδα του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, που είχε θέμα «Η θέση και η προοπτική της οικονομικής επιστήμης στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση».
Ο κ. Χαρακόπουλος τόνισε, επίσης, ότι «Νομίζω ότι όλοι συμφωνούμε πως έχουμε φθάσει σε ένα οριακό σημείο. Οι αλλαγές που πρέπει να κάνουμε δεν είναι απλά επιβεβλημένες, είναι πια ζήτημα επιβίωσης. Το νέο αναπτυξιακό πρότυπο της χώρας δεν μπορεί παρά να είναι ανταγωνιστικό και βιώσιμο στις νέες συνθήκες, που έχει προκαλέσει η παγκοσμιοποίηση αλλά και η κρίση που ταλανίζει την παγκόσμια οικονομία. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αφήσουμε πίσω μας παθογένειες του παρελθόντος». Και ο κ. Χαρακόπουλος πρόσθεσε ότι «η λύση είναι στο χέρι μας και μόνον, και προϋποθέτει την απελευθέρωση των δημιουργικών δυνάμεων της παραγωγής. Ο δρόμος προς την ανάπτυξη απαιτεί την υπέρβαση λογικών υπερφορολόγησης και διόγκωσης του κράτους με αντιπαραγωγικές δραστηριότητες».
Τέλος ο Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ υπογράμμισε ότι «η καθολική και ολόπλευρη μόρφωση στις διάφορες βαθμίδες της εκπαίδευσης μπορεί να αποτελέσει οδηγό αρχικής επιλογής επιστήμης για κατάρτιση αλλά και επανακατάρτιση, που μπορούν να οδηγήσουν τον νέο πολίτη σε πιο εύκολη απορρόφησή του από την αγορά εργασίας. Στο πλαίσιο αυτό, είναι αναγκαία η παροχή βασικής γνώσης από τις οικονομικές, πολιτικές και κοινωνικές επιστήμες και με ιδιαίτερα μαθήματα. Αναγκαία είναι και η καλλιέργεια φορολογικής συνείδησης από τα μαθητικά χρόνια και η προσέγγιση των μαθητών, στην υποχρεωτική εκπαίδευση, με καινοτομίες που αφορούν την ανάπτυξη πρωτοβουλιών, νοοτροπίας και δεξιοτήτων επιχειρηματικότητας και δημιουργικότητας, η ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ της εκπαίδευσης και των επιχειρήσεων και η δημιουργία επιχειρήσεων μικρής κλίμακας υπό τη διαχείριση μαθητών».

Μάξιμος-EEX [800x600]
Μ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΝΔ ΠΡΟΣ ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ: Να καταβληθούν οπωσδήποτε τα προνοιακά επιδόματα πριν το Πάσχα
Απαιτείται επιτάχυνση της σχετικής διαδικασίας

Αν προτίθεται το αρμόδιο υπουργείο να προχωρήσει στην επιτάχυνση της διαδικασίας ώστε τα ποσά που αντιστοιχούν στα επιδόματα αναπηρίας και χρονίων παθήσεων (προνοιακά επιδόματα, εξωιδρυματικό επίδομα, επίδομα κίνησης, διατροφικό επίδομα νεφροπαθών και μεταμοσχευμένων συμπαγών οργάνων κλπ) του διμήνου Μαρτίου – Απριλίου 2016, να καταβληθούν στους δικαιούχους πριν το Πάσχα, ζητά με ερώτηση που συνυπογράφει ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος. Η ερώτηση που υπογράφουν οι βουλευτές της ΝΔ, με πρώτο συνυπογράφοντα τον βουλευτή Καβάλας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο, απευθύνεται προς τον υπουργό εσωτερικών και διοικητικής ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή
Στο κείμενο της ερώτησής τους οι βουλευτές υπογραμμίζουν ότι «τα άτομα με αναπηρία βιώνουν την καθημερινή ζωή με πολύ διαφορετικό τρόπο, αντιμετωπίζοντας τα εμπόδια με πείσμα, δύναμη και κόπο. Η οικονομική κρίση πλήττει περισσότερο από κάθε άλλο συμπολίτη μας τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, δεδομένου του πρόσθετου κόστους που απαιτείται για την κάλυψη των καθημερινών ιδιαίτερων αναγκών τους».
Και συνεχίζουν, αιτιολογώντας το αίτημά τους για την ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών για την καταβολή των προνοιακών επιδομάτων πριν το Πάσχα τονίζοντας ότι:
«σε πολλές περιπτώσεις τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους έχουν ως μοναδικό μέσο βιοπορισμού τα προνοιακά επιδόματα,
για να γίνει εφικτή η καταβολή των προνοιακών επιδομάτων του διμήνου Μαρτίου – Απριλίου 2016 πριν το Πάσχα πρέπει όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες να ενεργήσουν ταχύτατα και μεθοδικά ώστε τα χρήματα να φτάσουν στις υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας των Δήμων στον κατάλληλο χρόνο,
αν η διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί έως τις 22 Απριλίου ώστε από τη Μεγάλη Δευτέρα να ξεκινήσει η πληρωμή των δικαιούχων είναι βέβαιο ότι οι οικογένειες τους θα στερηθούν τα απαραίτητα για την επιβίωσή τους».

Add Comment