Συνεχίζεται το πρόγραμμα “Πάμε βιβλιοθήκη;” με την τέχνη της βιβλιοδεσίας

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ 11-4-2016

Η παρουσία των δυο καλλιτεχνών στο παιδικό τμήμα της βιβλιοθήκης την προηγούμενη Κυριακή, της κ. Ειρήνης Καϊσούδη βιβλιοδέτριας και αφηγήτριας παραμυθιών και του κ Βασίλη Γιαβρή, ηθοποιού και συγγραφέα, υπήρξε καθηλωτική για μικρούς και μεγάλους.
Οι ινδιάνικοι μύθοι που διάλεξαν να μας διαβάσουν και η θεατρικότητα με την οποία τους απέδωσαν, μας μάγεψαν και μας ταξίδεψαν έξω από το χώρο της βιβλιοθήκης, σε άλλες εποχές που οι μύθοι αποτελούσαν κύρια διδακτικά εργαλεία. Μας μετέφεραν σε τόπους μακρινούς και σε έναν άλλον πολιτισμό με χαρακτηριστικό του την αγάπη και το σεβασμό στη φύση και στα πλάσματά της και στη ζωή.
Και τα «βιβλιοπαιδιά» της βιβλιοδέτριας Ειρήνης, άλλα μικρούλικα και άλλα μεγαλύτερα, ορθογώνια, τετράγωνα και τρίγωνα, άλλα δερματόδετα και άλλα ντυμένα με πολύχρωμα και πανέμορφα δέρματα, υφάσματα, δαντέλες, κουμπιά και σχοινάκια, δικαιολογημένα απέσπασαν την προσοχή και τον θαυμασμό μας.
Οι γονείς φάνηκαν στην πόρτα κι εμείς ακόμη εκεί, καθηλωμένοι, από τη μαγεία του απόηχου των μύθων, τη θαυμαστή παρουσία του Βασίλη και της Ειρήνης και των «ντυμένων» βιβλίων της, φακέλων, κουτιών και άλλων αντικειμένων που η φροντίδα και η αγάπη της Ειρήνης, τα μετέτρεψε σε μικρά αριστουργήματα καλλιτεχνίας και αντικείμενα εκπλήξεων για μας! Τους ευχαριστούμε για τη συγκίνηση που μας πρόσφεραν.
Θέλουμε να πιστεύουμε πως εξίσου μαγική και συγκινητική θα είναι και η επομένη Κυριακή 17 Απριλίου, εφόσον μαζί μας θα βρίσκεται ο κ. Ιωάννης Χουϊνάβας από το αστεροσκοπείο Λάρισας για ένα ταξίδι στον ουράνιο θόλο. Κι αυτή τη μαγεία θέλουμε να τη ζήσουμε όλοι μαζί: τα μέλη της ομάδας, τα παιδιά και οι γονείς. Και επειδή θα είναι και η τελευταία Κυριακή του προγράμματός μας, θέλουμε επίσης να μοιραστούμε μαζί σας τον απόηχο των εντυπώσεων όλων αυτών που για τρεις μήνες τα παιδιά σας έζησαν στο χώρο της βιβλιοθήκης, με την παρουσία όλων των αξιόλογων επαγγελματιών που βρέθηκαν κοντά μας. Γι αυτό σας περιμένουμε την άλλη Κυριακή κοντά μας με την ευχή για έναν πεντακάθαρο ουράνιο θόλο που θα μας επιτρέψει να τον επισκεφτούμε τηλεσκοπικά!
Ευχαριστούμε το Δήμο Ελασσόνας για την στήριξη του προγράμματός μας «Πάμε Βιβλιοθήκη».

Η ομάδα εθελοντών
«Πάμε Βιβλιοθήκη»

Add Comment