«Οι μέρες της κυβέρνησης είναι μετρημένες!»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (20.10.2011)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

«Οι μέρες της κυβέρνησης είναι μετρημένες!»

Με αφορμή την κινητοποίηση του κόσμου της Λάρισας την 1η ημέρα της 48ωρης πανελλαδικής, πανεργατικής απεργίας, η Νομαρχιακή Επιτροπή Λάρισας του Συνασπισμού, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Η χθεσινή απεργιακή συγκέντρωση και πορεία στην πόλη της Λάρισας, η πολυπληθέστερη τουλάχιστον της τελευταίας δεκαετίας, έδειξε ότι ο κόσμος της εργασίας, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, η νεολαία, γυρίζουν την πλάτη τους στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς που γίνονται ερήμην τους, δήθεν για το καλό τους, και διεκδικούν τη διατήρηση κεκτημένων κοινωνικών, εργασιακών και πολιτικών δικαιωμάτων δεκαετιών, κόντρα στη κυβερνητική ισοπεδωτική λογική.
Η ΝΕ Λάρισας του ΣΥΝ χαιρετίζει τον αγώνα όλων των πολιτών της Λάρισας που ξεσηκώνονται, αντιδρούν και διεκδικούν μία άλλη προοπτική για τη ζωή και το μέλλον τους. Η χθεσινή λαϊκή εντολή και στη Λάρισα ήταν ξεκάθαρη: αυτή η κυβέρνηση δεν έχει πλέον καμία νομιμοποίηση.
Καλούμε τις Λαρισαίες και τους Λαρισαίους σε αγωνιστική ετοιμότητα για περαιτέρω κλιμάκωση των μαζικών και δίκαιων αγώνων, μέχρι την τελική νίκη της κοινωνικής πλειοψηφίας. Ο αγώνας αυτός δείχνει ξεκάθαρα ότι οι μέρες αυτής της κυβέρνησης είναι μετρημένες».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (20.10.2011)

Ομιλία Η. Διώτη στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών

«Το ΠΑΣΟΚ αυτή τη στιγμή είναι ζήτημα αν έχει 15% στην ελληνική κοινωνία για την οποία νομοθετεί καταδικάζοντάς την, διότι έχει επιστρατεύσει την τρομοκρατία και τον εκφοβισμό για να περάσει και το πολυνομοσχέδιο, διότι απειλεί τους εργαζόμενους που απεργούν με απόλυση και διότι υπάρχει όργιο καταστολής σε κάθε διαδήλωση μέχρι στιγμής». Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε την ομιλία της, στο πλαίσιο συζήτησης του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, η βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη, τοποθετούμενη στην Ολομέλεια της Βουλής το απόγευμα της Πέμπτης.
Η βουλευτής, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι έχει υπογράψει και σφραγίσει την καταδίκη των πολιτών με το ν/σ, εξαπέλυσε επίθεση στις εφαρμοζόμενες πολιτικές της, χαρακτηρίζοντάς τες «αυταρχικές, νεοφιλελεύθερες και υποτακτικές και την κυβερνητική συνταγή ως τη μεγαλύτερη επίθεση που έχει εξαπολύσει ποτέ το κεφάλαιο».
Αναφερόμενη στο νομοσχέδιο, μεταξύ άλλων τόνισε ότι αυτό «στέλνει τον κόσμο σε μισθούς πείνας ή εναλλακτικά σε ανεργία (εφεδρεία την λέει), καταργεί πλήρως τις συλλογικές συμβάσεις, ακόμα και την εθνική συλλογική σύμβαση σε άμεσο χρόνο, χτίζει το απόλυτα κομματικό κράτος καταργώντας ακόμα και την έννοια δημόσιος υπάλληλος και δημόσιος λειτουργός. Εξάλλου η κυβέρνηση έχει αλλεργία στα δημόσια αγαθά γιατί έχει δεσμευτεί να μοιράσει δώρα στους επενδυτές». Τα ψευδή επιχειρήματα περί διογκωμένου δημόσιου τομέα δε διέλαθαν της προσοχής της βουλευτή, που στηλίτευσε ως «θέατρο, τόσο στημένο όσο και ολοφάνερο» τα όσα συμβαίνουν με την κάθε δόση του δανείου, η οποία «συνοδεύεται από επιπλέον μέτρα, δήθεν διαφωνούντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και αγανακτισμένα ΜΜΕ».
«Όλοι και όλες γνωρίζουμε ότι δίνεται μια μεγάλη μάχη από την κυβέρνηση, όχι για τη διάσωση της χώρας φυσικά αλλά για τη διάσωση των κερδών και των τραπεζών. Εμείς πάλι δίνουμε μια μεγάλη μάχη για την διάσωση της κοινωνίας και της εργασίας. Και θα την κερδίσουμε στο τέλος της μέρας γιατί όπως λένε και οι αγανακτισμένοι της Wall Street, είμαστε το 99% και είναι το 1%. Και ευτυχώς για τους ανθρώπους αυτού του πλανήτη πυκνώνουν διεθνώς οι αντιστάσεις απέναντι σε αυτήν την πολιτική λεηλασίας της εργασίας και των δικαιωμάτων, που δεν είναι μόνο ελληνικό προνόμιο φυσικά.
Όλοι και όλες ξέρουμε ότι δεν υπάρχουν μονόδρομοι στην ιστορία, όπως ποτέ δεν υπήρχαν» τόνισε η βουλευτής, καταλήγοντας: «Μονόδρομος είναι το πρόγραμμα της κυβέρνησης και των συμμάχων της για τα συμφέροντα που θέλει να εξυπηρετήσει. Εμείς όμως που θέλουμε δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια, αλληλεγγύη, και δουλειά για να ζούμε και όχι για να επιβιώνουμε δεν δεχόμαστε αυτό το μονόδρομο, διότι, στο κάτω-κάτω, η κοινωνία και οι εργαζόμενοι παράγουν, αυτοί θα αποφασίσουν τι θα κάνουν το προϊόν της δουλειάς τους και πώς θα οργανώσουν την δουλειά τους. Χωρίς τους εργαζόμενους δεν υπάρχει τίποτα, κι αυτή την δύναμη την ξέρουν. Οι κοινωνίες ονειρεύονται δικαιοσύνη, και θα παλέψουν για αυτήν, απλά γιατί αυτό είναι όντως μονόδρομος, δεν θα παραδοθούν τόσο εύκολα όσο νομίζετε».
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (21.10.2011)

ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΟΜΙΛΗΤΗΣ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας για την κρίση

Εκδήλωση με θέμα «Κρίση – Οι προτάσεις της Αριστεράς για διέξοδο από την οικονομική και πολιτική κρίση» και κεντρικό ομιλητή τον οικονομολόγο Γιάννη Δραγασάκη, πρώην βουλευτή του Συνασπισμού, διοργανώνει η Τοπική επιτροπή Λάρισας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ).
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου και ώρα 8 μ.μ., στο Χατζηγιάννειο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Λάρισας (Ρούσβελτ 59, ισόγειο).

Add Comment