Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας με θέμα «Με λογισμό και όραμα συζητάμε για το δημοκρατικό σχολείο».

«Με λογισμό και όραμα συζητάμε για το δημοκρατικό σχολείο» Παρασκευή, 8-4-2016, 8.30 μ.μ., Χατζηγιάννειο

TM.PAID.EKD.BANNER [800x600]

Με αυτό το σύνθημα το Τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας διοργανώνει την Παρασκευή, 8 Απριλίου 2016 και ώρα 8.30 μ.μ. στην κεντρική αίθουσα (ισόγειο) του Χατζηγιαννείου Πνευματικού Κέντρου εκδήλωση με εισηγητές τους Θέμη Κοτσιφάκη, Εκπαιδευτικό ΤΕΕ, μέλος της Επιτροπής Διαλόγου για την Παιδεία και Παύλο Χαραμή, εκπαιδευτικό, μέλος του Τμήματος Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως επισημαίνει στο σχετικό του κάλεσμα το Τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας:
Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την εκπαίδευση έχει δύο διακριτούς στόχους. Δημόσια, δωρεάν, δημοκρατική εκπαίδευση από τη μια μεριά, και ποιοτικά αναβαθμισμένη, υψηλού επιπέδου εκπαίδευση από την άλλη.
Για την Αριστερά, η απόλαυση του αγαθού της Παιδείας από όλους και όλες ανεξαιρέτως αποτελεί όπλο κοινωνικής και προσωπικής χειραφέτησης, μέσο εμβάθυνσης της δημοκρατίας.
Ναι μεν οι πρόσφατες νομοθετικές τροποποιήσεις αλλά και ο εθνικός & κοινωνικός διάλογος για την παιδεία συμβάλλουν αποτελεσματικά στην υπέρβαση των επιπτώσεων των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που εφαρμόστηκαν τα τελευταία χρόνια και επέφεραν δραματικές αλλαγές στη δημόσια εκπαίδευση, πολλά όμως μένουν να γίνουν ακόμη.
Θέλουμε ένα σχολείο που θα παρέχει ολόπλευρη, σύγχρονη γνώση αξιοποιώντας όλα τα επιτεύγματα των επιστημών και των τεχνών.
Θέλουμε ένα σχολείο που θα διαμορφώνει μέσα από το πρόγραμμα και τις δραστηριότητές του πολύπλευρες προσωπικότητες δημοκρατικών και ενεργών πολιτών.
Θέλουμε ένα σχολείο που θα στηρίζει τα νέα παιδιά.

Add Comment