“Την κάναμε λαχείο” Θεατρική παράσταση από τη Λαογραφική

«ΤΗΝ ΚΑΝΑΜΕ ΛΑΧΕΙΟ»
ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΩΜΩΔΙΑ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
ΤΗΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗΣ – ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Μια υπέροχη σύγχρονη κωμωδία του Κ. Παπαπέτρου, θα παρουσιάσει στην Ελασσόνα, στα τέλη Νοεμβρίου η θεατρική ομάδα της Λαογραφικής – Αρχαιολογικής Εταιρίας Ελασσόνας. Σε μια εποχή ανασφάλειας και οικονομικών, κοινωνικών και ψυχολογικών κρίσεων τα μέλη της θεατρικής ομάδας, αντιμετωπίζουν τα γεγονότα με μια κωμωδία προς το θεατρόφιλο κοινό της πόλης, δίνοντας έτσι μιαν άλλη διάσταση στις δυσκολίες και τα αδιέξοδα της εποχής μας. Πρόκειται για μια σάτιρα, βγαλμένη μέσα από τους όρους και τους κανόνες του τρέχοντος δύσκολου βιοπορισμού και των αναγκών επιβίωσης. Τόσο η εξέλιξη των γεγονότων, όσο και οι ήρωες του έργου, αποτελούν στοιχεία της καθημερινότητας και της σύγχρονης ζωής των νεοελλήνων. Η καυστική σάτιρα για την πολιτική, την οικονομία και τις προσωπικές σχέσεις, σε συνδυασμό με τα παθήματα των ηρώων, προκαλούν το αβίαστο γέλιο, αλλά ταυτόχρονα και προβληματισμό και σκέψεις για την ζωή του καθενός μας. Οι πρόβες συνεχίζονται, με πολύ κέφι και αρκετή δουλειά για το καλύτερο αποτέλεσμα και μια υπέροχη παράσταση με άφθονο γέλιο και πολλά διδάγματα.

ΥΠΟΘΕΣΗ
Σ’ ένα μεροκαματιάρη, άνθρωπο του μόχθου, συμβαίνει το αναπάντεχο. Η τύχη του χαμογελάει και του προσφέρει ένα εκατομμύριο ευρώ. Αμέσως κινητοποιούνται, όλες οι δυνάμεις «συμφερόντων», από την σύζυγο, την πεθερά μέχρι και την μακρινή του θεία από το Ζευγολατιό. Τελικά η τύχη του χαμογελά, ή του δείχνει τα δόντια της; Εν τέλει ο φουκαράς- τυχερός πρέπει να βρει ένα τρόπο να «λυτρωθεί» από την νέα επίπονη διάσταση που έχει πάρει η ζωή του, κερδίζοντας το λαχείο.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
ΣΕΝΑΡΙΟ: ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ,
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΣΤΕΛΙΟΣ ΝΤΙΚΟΥΛΗΣ,
ΔΙΑΝΟΜΗ ΡΟΛΩΝ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ, ΚΙΚΗ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ, ΡΟΥΛΑ ΓΙΑΒΟΥΡΟΓΛΟΥ, ΝΙΚΟΣ ΣΔΑΝΗΣ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΝΤΖΩΚΑΣ ΚΑΙ ΟΛΓΑ ΛΙΑΚΟΥ.

Add Comment