«Πάμε βιβλιοθήκη;» με την τέχνη της γραφιστικής και της τυπογραφίας

Πάμε βιβλιοθήκη…για ένα παράθυρο στα επαγγέλματα;»

ΠΑΜΕ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ - ΜΑΡΤΙΟΣ 2016

Η τέχνη της γραφιστικής και της τυπογραφίας ήταν κυρίαρχη την Κυριακή που πέρασε στο παιδικό τμήμα της βιβλιοθήκης όπου εκτυλίσσεται το πρόγραμμα «Πάμε βιβλιοθήκη…για ένα παράθυρο στα επαγγέλματα;». Και πως θα μπορούσαμε να αφήσουμε εκτός προγράμματος το επάγγελμα του γραφίστα και του τυπογράφου σε ένα χώρο που κατακλύζεται από βιβλία;
Ο συμπολίτης μας κ. Γιώργος Αμαραντίδης, με όχημα την παραστατικότητα της φωνής και της κίνησής του και του πλούσιου εποπτικού υλικού που γέμισε το χώρο της βιβλιοθήκης, μας ταξίδεψε χρόνια πίσω τότε που οι άνθρωποι είχαν τα χειρόγραφα βιβλία και μετά στα χρόνια του Γουτεμβέργιου και μας επανέφερε στη σημερινή εποχή που η τυπογραφία και η γραφιστική μας δίνουν τη δυνατότητα να έχουμε πρόσβαση σε μια ποικιλία βιβλίων και εντύπων.
Ο κ. Γιώργος Αμαραντίδης γεννήθηκε και ζει στην Ελασσόνα. Έχει σπουδάσει γραφιστική στη σχολή Βακαλό και εφαρμογές πολυμέσων σε δημόσιο Ι.Ε.Κ. Από το 2003 έχει εργαστεί με το τμήμα πολυμέσων του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, την εταιρία παραγωγής PRO4 και το Creative Studio Anna Panourgia. Έχει συνεργαστεί επίσης με την ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ-εταιρία αστικού πολιτισμού, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Παιδικής Τηλεόρασης, το Ινστιτούτο Οπτικοακουστικών Μέσων, τις εκδόσεις Κέδρος, την Athens voice, τη Red design consultants κ.α. Από το 2005 έως σήμερα εργάζεται ως γραφίστας, έχοντας σχεδιάσει λογότυπα – εταιρικές ταυτότητες, εξώφυλλα περιοδικών, καταχωρήσεις, αφίσες για θεατρικές παραστάσεις, πολυσέλιδα έντυπα και websites. Έχει συμμετάσχει σε συνέδρια και ημερίδες που αφορούν τη Γραφιστική, την Τυπογραφία και την παραγωγή στις Γραφικές Τέχνες. Έχει λάβει μέρος σε φεστιβάλ και ομαδικές εκθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό.Είναι μέλος της Ένωσης Γραφιστών Ελλάδας. Τον ευχαριστούμε θερμά για την πρόθυμη συμμετοχή στο πρόγραμμά μας.
Η επόμενη Κυριακή 3 Απριλίου θα είναι αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου που γιορτάζεται στις 2 Απριλίου την ημέρα που γεννήθηκε ο Δανός παραμυθάς Χανς Κρίστιαν ΄Αντερσεν. Την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού καθιέρωσε η ΙΒΒΥ, Διεθνής Οργάνωση βιβλίων για την Νεότητα το 1966, με σκοπό να εμπνεύσει στα παιδιά την αγάπη για το διάβασμα και να προκαλέσει την προσοχή των μεγαλύτερων στο παιδικό βιβλίο.
Έτσι λοιπόν κι εμείς θα συνδιαμορφώσουμε με εσάς το δικό μας αφιέρωμα στο βιβλίο. Σας καλούμε όλους στο πάρτι του βιβλίου για να γιορτάσουμε, να διαβάσουμε και να δημιουργήσουμε!
Ευχαριστούμε επίσης το Δήμο Ελασσόνας για την στήριξη του προγράμματός μας «Πάμε Βιβλιοθήκη».

Η ομάδα εθελοντών
«Πάμε Βιβλιοθήκη»

Add Comment