Μάξιμος: “Τα προβλήματα των αγροτών δεν λύνονται με ψέματα και θεατρινισμούς”

ΜΑΞΙΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΜΑΡΙΝΟ ΑΝΤΥΠΑ ΣΤΟ ΟΜΟΛΙΟ:

Μάξιμος στο Ομόλιο (1)

«Ο Μαρίνος Αντύπας είναι η εμβληματική μορφή της αγροτικής εξέγερσης στις αρχές του προηγούμενου αιώνα. Είναι αυτός που ενέπνευσε με τον πύρινο λόγο του τους κολίγους και άρδευσε με το αίμα του τον αγροτικό ξεσηκωμό. Ο αγώνας των κολίγων του θεσσαλικού κάμπου για βελτίωση της ποιότητας ζωής των αγροτών παραμένει πάντα επίκαιρος». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος χαιρετίζοντας τις εκδηλώσεις μνήμης του δήμου Αγιάς για τον Μαρίνο Αντύπα στο Ομόλιο.
Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, μετά την κατάθεση στεφάνων στον τάφο του Αντύπα, υπογράμμισε και τα εξής: «Ως υπουργός σε καιρούς μνημονίου εργάστηκα για την επίλυση χρόνιων προβλημάτων, την πλήρη αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων της χώρας από την Κοινή Αγροτική Πολιτική, αλλά και την αποτροπή δυσμενών εξελίξεων στους αγρότες. Και τότε υπήρχε η πίεση για αύξηση των φορολογικών συντελεστών των αγροτών στην οποία δεν ενδώσαμε!
Και θυμόσαστε ότι αντιστάθηκα στην αξίωση για αύξηση της διάρκειας ζωής στο γάλα από τις 5 στις 11 μέρες. Και δεν δίστασα να θυσιάσω και υπουργικούς θώκους, να παραιτηθώ από τη θέση του υπουργού, προκειμένου να αποτρέψω τα χειρότερα και έτσι η διάρκεια του φρέσκου γάλακτος περιορίστηκε στις 7 μέρες.
Και εξοργίζομαι σήμερα όταν, αυτοί που υπόσχονταν επάνοδο του γάλακτος στις 5 μέρες, με την ψήφο τους μας έφεραν το… αορίστου διάρκειας γάλα.
Εξοργίζομαι όταν αυτοί που θεωρούσαν ψίχουλα τη μείωση 7% στον ΕΝΦΙΑ που είχαμε δρομολογήσει για το 2015 και έταζαν κατάργησή του με ένα νόμο κι ένα άρθρο, όχι μόνο δεν τον κατήργησαν αλλά μείωσαν και τις δόσεις αποπληρωμής του.
Εξοργίζομαι όταν αυτοί που θεωρούσαν υπερβολική τη φορολόγηση των αγροτών και κτηνοτρόφων με 13% τους… έραψαν κουστούμι με 26%.
Εξοργίζομαι όταν αυτοί που υπόσχονταν μείωση του κόστους παραγωγής καταργούν το “αγροτικό πετρέλαιο” και αυξάνουν στο 23% το ΦΠΑ για τα αγροτικά εφόδια.
Εξοργίζομαι όταν αυτοί που έταζαν 13η σύνταξη στους αγρότες τριπλασιάζουν τις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ. Και πρώτοι εξοργίζονται οι αγρότες που τους υπέκλεψαν την ψήφο τους με ψέματα και παχιά λόγια».
Ο κ. Χαρακόπουλος που συνεχάρη τους διοργανωτές κατέληξε λέγοντας ότι «τα προβλήματα των αγροτών δεν λύνονται με ψέματα και θεατρινισμούς, στους οποίους επιδίδεται η κυβέρνηση. Τα ψέματα έχουν κοντά ποδάρια και η διακυβέρνηση κρίνεται από την αποτελεσματικότητα και όχι από τα παχιά λόγια! Από την κρίση θα μπορέσουμε να βγούμε μόνο με ρεαλιστικό σχέδιο και επιμονή παρά τις δυσκολίες. Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν».

ΜΑΞΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ:

Αύξηση έως 40% των ανείσπρακτων λογαριασμών ΔΕΗ

Ασήκωτος ο λογαριασμός του «Δεν Πληρώνω»

«Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου της ΔΕΗ, που εκδόθηκε στις 26.11.15, οι προβλέψεις για επισφαλείς απαιτήσεις το εννεάμηνο του 2015 αυξήθηκαν κατά 407,7 εκ. ευρώ σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2014 (αύξηση 210%). Επίσης, τα ανείσπρακτα υπόλοιπα στο τέλος του 2015 εκτιμάται ότι θα είναι μεταξύ 2,3 δισ. και 2,5 δισ. ευρώ, αυξημένα έως και 700 εκ. ευρώ σε σχέση με το 2014. Επί της ουσίας, καταγράφεται αύξηση έως και 40% των ανείσπρακτωνλογαριασμών μέσα σε ένα χρόνο καταστροφικής ομολογουμένως διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ». Τα παραπάνω άκρως αποκαλυπτικά και ιδιαίτερα ανησυχητικά καταγράφονται σε ερώτηση που συνυπογράφει με άλλους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ο βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος. Η ερώτηση,με πρώτο υπογράφοντα τον βουλευτή Τρικάλων κ. Κώστα Σκρέκα,απευθύνεται στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη, και αναφέρει ότι «η προτροπή του κ. Αλέξη Τσίπρα και των στελεχών των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ στους πολίτες “να μην πληρώνουν”από την εποχή που ήταν αντιπολίτευση, έχει δημιουργήσει σήμερα τραγικά προβλήματα στον βασικό παραγωγικό πυλώνα ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας, τη ΔΕΗ».
«Η δραματική αύξηση» υπογραμμίζεται στην ερώτηση«έως και 40% των ανείσπρακτων οφειλών στην περίοδο συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ δημιουργεί τεράστια οικονομική δυσπραγία στην επιχείρηση.

Μ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ – Θ. ΦΟΡΤΣΑΚΗΣ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ:

Μεθοδεύετε κατάργηση των Πρότυπων & Πειραματικών Σχολείων;

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εσκεμμένα αποδυνάμωσε το θεσμό!

«Ο θεσμός των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων έχει αποδυναμωθεί μέχρι σήμερα σημαντικά εξαιτίας της πολιτικής που έχει υιοθετήσει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απέναντί του». Την εκτίμηση αυτή διατυπώνουν ο Τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, και ο Συντονιστής της Ο.Δ.Ε. Μορφωτικών Υποθέσεων, βουλευτής Επικρατείας κ. Θεόδωρος Φορτσάκης σε ερώτησή τους προς τον Υπουργό Παιδείας κ. Νίκο Φίλη, θεωρώντας ότι «κατ’ αυτό τον τρόπο φαίνεται ότι το Υπουργείο Παιδείας μεθοδεύει την κατάργηση του θεσμού στην πράξη».
Όπως τονίζουν «σε νομοθετικό επίπεδο, η υιοθέτηση του Ν. 4327/2015 κατάφερε ένα καίριο πλήγμα στο θεσμό, μεταξύ άλλων, με την κατάργηση των εξετάσεων εισαγωγής, την εισαγωγή της διάκρισης μεταξύ Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων, την απίσχνανση των στόχων και των δράσεων τους και τη μη ουσιαστική λήψη υπόψη των αυξημένων τυπικών προσόντων κατά την επιλογή Διευθυντή του εκάστοτε σχολείου.
Σε λειτουργικό επίπεδο, κατά το σχολικό έτος 2015-2016, τα κενά στα σχολεία δεν καλύφθηκαν με τον προβλεπόμενο τρόπο, δηλαδή κατόπιν προκήρυξης των σχετικών θέσεων, οι εξετάσεις για εισαγωγή στα Πρότυπα Γυμνάσια προκηρύχθηκαν αργά και η διεξαγωγή τους στηρίχθηκε στην εθελοντική προσφορά εκπαιδευτικών.
Η ίδια θλιβερή κατάσταση φαίνεται ότι δυστυχώς να επαναλαμβάνεται και κατά το τρέχον σχολικό έτος καθώς η ανακοίνωση της συγκρότησης των νέων Επιστημονικών Εποπτικών Συμβουλίων καθυστέρησε σημαντικά, δεν έχει εκδοθεί προκήρυξη για την κάλυψη των κενών και δεν προωθείται η αξιολόγηση του έργου των σχολικών μονάδων».
Κατόπιν τούτων, οι βουλευτές της ΝΔ ζητούν να πληροφορηθούν από τον αρμόδιο υπουργό:
α) πρόκειται να εφαρμόσει έγκαιρα και σε όλη την έκτασή της την κείμενη νομοθεσία, ιδίως το Ν.3966/2011, για την αποτελεσματική λειτουργία των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων;
β) το Υπουργείο Παιδείας θα προβεί σε καταγραφή και αξιολόγηση των συνεπειών των αλλαγών που έλαβαν χώρα με πρωτοβουλία της συγκυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο θεσμό των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων;
γ) Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί το Υπουργείο Παιδείας για την ενδυνάμωση του θεσμού των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων;

Add Comment