Οι τζιχαντιστές και το παγκόσμιο κατεστημένο, του Κώστα Κυριλλίδη

ΑΡΘΡΟ ΓΝΩΜΗΣ
Γράφει ο Κώστας Κυριλλίδης

βρυξελλες χτυπημα 03 2016

Είναι απορίας άξιον πως μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στην Ισπανία, το Λονδίνο και το Παρίσι , οι ειδικοί περί τρομοκρατίας ανά τον κόσμο έδειξαν να εκπλήσσονται με αυτό των Βρυξελλών, όταν είναι γνωστό τοις πάσι ότι όλοι οι συμμετέχοντες σε αυτά είχαν κατά έναν τρόπο σχέσει με την φωλιά των πυρήνων Ισλαμιστών τρομοκρατών στο προάστιο Μολενμπέκ των Βρυξελλών .Όπως σίγουρο φαντάζει ένα νέο χτύπημα άγνωστο που στην Ευρώπη, που τελεί πλέον υπό την απειλή των τζιχαντιστών .Όσο το κράτος, αν είναι δυνατόν να υπάρχει κράτος τρομοκρατών, αλήθεια ποιος όχι μόνον επέτρεψε, αλλά και βοήθησε στη δημιουργία του, συνεχίζει να συρρικνώνεται τότε οι τρομοκρατικές επιθέσεις θα γίνονται ποιο βίαιες και πυκνότερες. Να σας πούμε ότι το κράτος των Ισλαμιστών μετά τις επιθέσεις Σύριων ,Ιρακινών και τις αεροπορικές επιδρομές δυτικών, Αμερικανών και Ρώσων έχασε το 40% των εδαφών του στο Ιράκ και το 20% στη Συρία.Εμείς νομίζουμε το χτύπημα κατά της τρομοκρατίας πρέπει να δοθεί ακριβώς εδώ, στην καρδιά του και να γλυτώσει μια και καλή ο κόσμος από αυτή την μάστιγα που τους κάνει όλους να μην αισθάνονται πουθενά ασφαλείς.
Αυτό το βήμα δεν γίνεται διότι δεν εξυπηρετεί το παγκόσμιο κατεστημένο και σύστημα που θέλει τον κόσμο φοβισμένο και τρομοκρατημένο και άρα υποταγμένο και άβουλο σε διεκδικήσεις, για περισσότερη δημοκρατία και ελεύθερες επιλογές.Το ίδιο έργο δυστυχώς παίζεται με το προσφυγικό πρόβλημα τώρα και στην Ευρώπη, με την ενεργοποίηση των ακραίων και συντηρητικών κύκλων, που εκμεταλλεύεται το κατεστημένο σαν μπαμπούλα και απειλή για να βρίσκεται στην εξουσία.Όλα είναι σχεδιασμένα και τα γεγονότα έχουν σχέση μεταξύ τους αφού αποτελούν τους κρίκους μιας αλυσίδας καλά σχεδιασμένης και ακόμη καλύτερα κατασκευασμένης. Τα κέντρα στα οποία εξυφάνθηκαν και δρομολογήθηκαν αυτά τα σενάρια είχαν φυσικά όχι μόνον προβλεφθεί με μαθηματική ακρίβεια αυτά τα γεγονότα , αλλά οι ίδιοι σεναριογράφοι με τις ενέργειες τους τα επιδίωξαν.
Όταν οι τζιχαντιστές άρχισαν να συγκροτούν τους πρώτους θύλακες σε Συρία και η Ιράκ για να προχωρήσουν στην δημιουργία του Ισλαμικού κράτους , Δύση και Ρωσία έλυναν της πολιτικές γεωστρατηγικές διαφορές τους και δεν τους απασχολούσε καν αυτού του είδους η τρομοκρατία. Και το χειρότερο από όλα, αν δεν βοήθησαν ο καθένας για τους δικούς του λόγους όπως προαναφέραμε στη δημιουργία αυτού του κράτους των τρομοκρατών, ήταν τουλάχιστον αδιάφοροι και ανεκτικοί. Φυσικά όταν η τρομοκρατία όχι μόνον χτύπησε την πόρτα τους αλλά μπήκε μέσα στο σπίτι τους,τότε μόνον κατάλαβαν ότι τους έζωσαν τα φίδια και άρχισαν να ανησυχούν. Τότε μόνον πήραν την απόφαση να συνεργαστούν και να ενεργήσουν από κοινού εναντίον του κράτους των τρομοκρατών, προσέξτε
όχι να το εξαφανίσουν από προσώπου γης, αλλά να το περιορίσουν και να το θέσουν υπό μερικό έλεγχο για να μπορούν εύκολα να το χρησιμοποιούν σαν μπαμπούλα και αυτοί να κάνουν τον διεθνή χωροφύλακα, περιορίζοντας τα δικαιώματα και της ελευθερίες των λαών ,υφαρπάζοντας έτσι εύκολα και χωρίς κόστος τον πλούτο των χωρών.
Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί δίνονται στην δημοσιότητα αυτές οι βάρβαρες και απεχθείς εικόνες των αποκεφαλισμών από τους τζιχαντιστές και αμέσως αναμεταδίδονται σε όλον τον κόσμο? ποιον σκοπό εξυπηρετούν? και τι ακριβώς επιτυγχάνουν με αυτές τις εικόνες?. Γιατί άραγε εκατοντάδες τρομοκράτες τζιχαντιστές προέρχονται από Γαλλία, Βέλγιο, Αγγλία και λιγότεροι από άλλες Ευρωπαικές χώρες? Εμείς πιστεύουμε ότι στα ερωτήματα αυτά βρίσκεται όχι μόνον το πρόβλημα αλλά και η λύση του και πρέπει να το δούμε, αν δεν θέλουμε να φοβόμαστε περπατώντας και τον ίσκιο μας και το κυριότερο αν είναι να θυσιάσουμε μέρος της ελευθερίας μας για περισσότερη ασφάλεια τότε νομίζουμε ότι δεν μας αξίζουν ούτε το ένα ούτε το άλλο.

Add Comment