Ν. Παπαδόπουλος για χτύπημα στις Βρυξέλλες: “Η δημοκρατία θα νικήσει τα σχέδια του φόβου”

ΔΗΛΩΣΗ ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Η δημοκρατία και οι αξίες της ζωής θα νικήσουν τα σχέδια του φόβου και της μισαλλοδοξίας

Το χτύπημα στις Βρυξέλλες, ένα ακόμη στην αλυσίδα των πρόσφατων αιματηρών τρομοκρατικών ενεργειών ανά τον κόσμο και κυρίως στην Ευρώπη, πλήττει θανάσιμα τις ουμανιστικές αρχές, τις αξίες της ζωής, την ίδια τη δημοκρατία. Δυνάμεις του πολιτικού και θρησκευτικού φονταμενταλισμού προσπαθούν με όπλο τον πιο αρχέγονο φόβο να επιβάλλουν ένα κόσμο μισαλλοδοξίας, δογματικού και ρατσιστικού μίσους. Τα σχέδια αυτά δεν θα περάσουν. Νίκη του φόβου και της τρομοκρατίας σημαίνει ήττα της δημοκρατίας και των αξιών της ζωής Σύσσωμη η ανθρωπότητα – ειδικότερα η Ευρώπη που οι δημοκρατικές κατακτήσεις της πλήττονται κατάφωρα – δεν θα το επιτρέψει. Ο ελληνικός λαός σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας εκφράζει την συμπαράστασή του στο βελγικό λαό καταδικάζοντας τις αποτρόπαιες αυτές πράξεις. Η ελληνική κυβέρνηση, παρά τις συνολικότερες αντίξοες συνθήκες που κυριαρχούν στη χώρα μας με τα ποικίλα ανοιχτά μέτωπα κυρίως στο οικονομικό πεδίο και στο προσφυγικό, με ψυχραιμία, νηφαλιότητα και αποφασιστικότητα, λαμβάνει όλα τα πολιτικά και επιχειρησιακά μέτρα που είναι απαραίτητα για να αποτρέψει κάθε τρομοκρατική ενέργεια και να προστατεύσει τους πολίτες.

IMG_2016_03_23_428 [800x600]

«Συνάντηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Ελλάδας – Κένυας με την επίτιμη Πρόξενο της Κένυας στην Αθήνα»

Ολοκληρώθηκε χθες στις 23-03-16 με εξαιρετική επιτυχία η συνάντηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Κένυας με την επίτιμη Πρόξενο της Κένυας στην Αθήνα κ. Πανταζοπούλου. Από κοινοβουλευτικής πλευράς συμμετείχε ο Πρόεδρος της ΚΟΦ κ. Παπαδόπουλος Νικόλαος και η Γραμματέας της ΚΟΦ κ. Παναγιώτα Δριτσέλη. Στην συνάντηση τέθηκαν όλα τα ζητήματα διμερούς ενδιαφέροντος, ενώ συζητήθηκαν και μια σειρά από ιδέες σχετικά με την ενίσχυση και των κοινοβουλευτικών και των διπλωματικών δεσμών με την Κένυα.
Οι Έλληνες βουλευτές στάθηκαν στην σημασία της ισχυροποίησης των διμερών σχέσεων και ιδιαίτερα σε ότι αφορά το πεδίο της οικονομικής συνεργασίας στον τομέα της αγροτικής ανάπτυξης, στο ζήτημα του τουρισμού και στο θέμα των εμπορικών μεταφορών. Ταυτόχρονα αναπτύχθηκαν και μια σειρά από δυνατότητες κοινών δράσεων και ευκαιριών, ειδικά σε θέματα εκπαιδευτικής, πολιτιστικής και αθλητικής συνεργασίας.
Στο πλαίσιο της συζήτησης εξετάστηκαν και μια σειρά από πρωτοβουλίες για την ενδυνάμωση των σχέσεων της Βουλής των Ελλήνων με το Κοινοβούλιο της Κένυας σχετικά με τον προγραμματισμό ανταλλαγής κοινοβουλευτικών επαφών. Ταυτόχρονα η κ. Πρόξενος απηύθυνε πρόσκληση στα μέλη της ΚΟΦ να επισκεφτούν το Επίτιμο Προξενείο στην Αθήνα την οποία και αποδέχτηκαν οι βουλευτές της ομάδας φιλίας.

Add Comment