Κέλλας για προστασία ζωικού κεφαλαίου και διαφθορά στην υγεία

ΚΕΛΛΑΣ

ΚΕΛΛΑΣ ΣΕ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΖΩΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ
ΑΝΟΧΥΡΩΤΟΙ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ

Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Ευάγγελο Αποστόλου, κατέθεσε μαζί με άλλους συναδέλφους του, – με πρώτο υπογράφοντα τον Τομεάρχη Αγροτικών Θεμάτων της ΝΔ, κ. Γιώργο Κασαπίδη -, ο βουλευτής ΝΔ του Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, με θέμα, “τα προληπτικά μέτρα που έχει λάβει το ΥΠΑΑΤ για την προστασία του ζωικού κεφαλαίου της χώρας από τις ζωονόσους που προκάλεσαν σημαντικές ζημιές στον κτηνοτροφικό κόσμο, την περυσινή χρονιά”.

«Το 2015 ήταν μια δύσκολη χρονιά για τους Έλληνες κτηνοτρόφους. Χιλιάδες ζώα χάθηκαν, εξαιτίας των πολλών νόσων που εμφανίστηκαν μέσα στη χρονιά, με τις ζημιές να είναι ανυπολόγιστες. Ο κτηνίατρος εκτροφής, ένας θεσμός που θεσπίστηκε για να καλύψει τις ελλείψεις προσωπικού, δυστυχώς συνεχίζει να παραμένει ανενεργός, με τους κτηνοτρόφους να αναγκάζονται να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη. Από την τσέπη τους οι κτηνοτρόφοι πληρώνουν και τα εμβόλια για πολλές ασθένειες, καθώς η ανετοιμότητα της Κυβέρνησης, προκάλεσε απώλεια κοινοτικών κονδυλίων για προληπτικούς εμβολιασμούς. Η προχειρότητα που η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αντιμετωπίζει αυτήν την κατάσταση, είναι πρωτόγνωρη και οδηγεί σε μεγάλες ζημιές τους ανθρώπους του πρωτογενή τομέα», ήταν οι χαρακτηριστικές δηλώσεις του Λαρισαίου πολιτικού.

ΚΕΛΛΑΣ,ΒΟΡΙΔΗΣ ΓΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
Η ΜΟΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ,Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΕΠΙΟΡΚΩΝ

Από κοινού ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Ξανθό, κατέθεσαν ο συντονιστής  Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, κ. Μάκης Βορίδης και ο Τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, κ. Χρήστος Κέλλας, με θέμα τις “ενέργειες που έχει κάνει η Κυβέρνηση για την καταπολέμηση της διαφθοράς στον τομέα της Υγείας”.
«Η Κυβέρνηση της ΝΔ το 2014, είχε ετοιμάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο καταπολέμησης της διαφθοράς στον τομέα της Υγείας, το οποίο και παραδόθηκε στον Εθνικό Συντονιστή για την καταπολέμηση της διαφθοράς. Δυστυχώς κατά την προσφιλή της συνήθεια, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, έστειλε και αυτήν την προσπάθεια στον κάλαθο των αχρήστων, στερώντας από την ίδια την χώρα, τη δυνατότητα εξυγίανσης ενός πολύπαθου και νευραλγικού τομέα. Οι συγκρίσεις έρχονται πλέον από μόνες τους . Το 2014, εμείς παρουσιάζαμε σχέδιο καταπολέμησης της διαφθοράς και το 2015 ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ παρουσίασαν σχέδιο επιστροφής των επιόρκων στις θέσεις τους. Αυτό και μόνο τα λέει όλα», ήταν οι χαρακτηριστικές δηλώσεις του Λαρισαίου πολιτικού.

Add Comment