Ευαγγέλου σε εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας

Ευαγγέλου: Αγώνας καθημερινός για την προστασία του Περιβάλλοντος

Ευαγγέλου Νίκος

«Αν υπάρχει λοιπόν ένα μήνυμα το οποίο θα ήθελα να εκπέμψω σήμερα συμμετέχοντας στην εκδήλωση αυτή, είναι πως η Πολιτεία και οι θεσμοθετημένοι φορείς της οφείλουν να αναδείξουν την Δασική Πολιτική σε βασικό εργαλείο, όχι απλώς προστασίας του Περιβάλλοντος, αλλά και ανάπτυξης της ίδιας της χώρας. Ο δήμος Ελασσόνας κι εγώ προσωπικά βρίσκομαι σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας και έχω αγαστή συνεργασία με τη Δασάρχη της περιοχής μας, αναγνωρίζοντας όχι μόνο το σημαντικό έργο που επιμελώς επιτελεί αλλά, πολύ περισσότερο, τη σπουδαιότητα αυτού.
Δεσμεύομαι λοιπόν σήμερα πως η συνεργασία αυτή θα ενισχυθεί και θα εντατικοποιηθεί, γιατί πολύ απλά θεωρώ πως αυτό είναι υποχρέωση, όχι μόνο κάθε αιρετού που σέβεται την αποστολή του, μα και κάθε απλού πολίτη ο οποίος συνειδητοποιεί πως το περιβάλλον είναι το δάνειο που παίρνουμε από το μέλλον των παιδιών μας». Τα παραπάνω τόνισε σε χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νίκος Ευαγγέλου, συμμετέχοντας σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Ελασσόνα με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Δασοπονίας.

Ο κ. Ευαγγέλου, ανάμεσα σε άλλα, υποστήριξε πως «η παγκόσμια ημέρα Δασοπονίας, η μέρα δηλαδή που έχει καθιερωθεί για τον εορτασμό της Φύσης, των Δασών, αλλά και της δασικής υπηρεσίας, έχει την εξής ιδιαιτερότητα: είναι μια μέρα που μπορεί να γιορτάζεται σήμερα, 21 Μαρτίου, οφείλουμε όμως να την γιορτάζουμε κάθε μέρα.

«Οφείλουμε να δίνουμε δηλαδή την μάχη της προστασίας των δασών και της φύσης σε καθημερινό επίπεδο γιατί πολύ απλά αυτή η μάχη είναι για την ίδια τη ζωή. Τα όσα συμβαίνουν καθημερινά στο περιβάλλον και αφορούν την καθημερινότητα όλων μας είναι λίγο πολύ γνωστά, παίρνουν όμως τεράστιες διαστάσεις αν αναλογιστεί κανείς τις επιπτώσεις σε όλους τους τομείς της φυσικής και κοινωνικής μας οργάνωσης. Οφείλουμε λοιπόν να είμαστε κάτι παραπάνω από προσεχτικοί», κατέληξε ο Δήμαρχος Ελασσόνας

Add Comment