Ημερίδα για το Αρνάκι-Κατσικάκι Ελασσόνας

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ

«ΑΡΝΑΚΙ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΠΟΠ» ΚΑΙ «ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣΠΟΠ»

ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ ΣΤΙΣ 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΣΤΙΣ 10 π.μ.

Ενημερωτική ημερίδα για τη διαδικασία πιστοποίησης των προϊόντων «Αρνάκι Ελασσόνας ΠΟΠ» και «Κατσικάκι Ελασσόνας ΠΟΠ» διοργανώνεται στην Ελασσόνα στις 2 Νοεμβρίου στις 10 το πρωί από την  Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, το Δήμο Ελασσόνας, την ΕΑΣ Ελασσόνας και τον Κτηνοτροφικό Σύλλογο του Δήμου Ελασσόνας.
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί  στην Αίθουσα Θεάτρου «Δημάρχου Βασιλείου Φαρμάκη», με σκοπό την ενημέρωση των κτηνοτρόφων της περιοχής για τις διαδικασίες που προβλέπονται, έτσι ώστε να μπορούν να διαθέσουν στην αγορά τα προϊόντα τους με τις συγκεκριμένες Προστατευόμενες Ονομασίες,  με αφορμή την πρόσφατη καταχώριση των δύο τοπικών προϊόντων στο κοινοτικό μητρώο των Π.Ο.Π.
Οι εμπλεκόμενοι φορείς ξεκινάνε μια σειρά ενημερωτικών επαφών με τους κτηνοτρόφους για να τους εξηγήσουν αναλυτικά  τον τρόπο με τον οποίο θα ακολουθήσουν τη διαδικασία της πιστοποίησης από εδώ και πέρα. Είναι μια σημαντική διαδικασία, καθώς  τα προϊόντα ΠΟΠ θα έχουν μεγαλύτερη ζήτηση και υψηλότερες τιμές .
Η καταχώριση των ονομασιών «Αρνάκι Ελασσόνας» και «Κατσικάκι Ελασσόνας» στο κοινοτικό μητρώο των ΠΟΠ, θα προωθήσει και θα αναδείξει τα προϊόντα αυτά στις εγχώριες και ξένες αγορές, με συνέπεια τη βελτίωση του εισοδήματος των κτηνοτρόφων της κατ’ εξοχήν κτηνοτροφικής περιοχής του Δήμου Ελασσόνας, ενώ παράλληλα θα ικανοποιήσει τους καταναλωτές που θα έχουν πλέον στη διάθεση τους δυο βασικά τρόφιμα πιστοποιημένα, με εγγυήσεις για την προέλευση τους και τον τρόπο παραγωγής τους. Το αρνάκι και το κατσικάκι Ελασσόνας έρχονται να προστεθούν στα ήδη αναγνωρισμένα Π.Ο.Π. τυροκομικά της περιοχής (φέτα, κασέρι, μανούρι) δίνοντας συνολικά μία ουσιαστική ώθηση στην υγιή ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.
« Η βαριά βιομηχανία της επαρχίας μας που είναι η κτηνοτροφία αποκτά ακόμα ένα σημαντικό ‘όπλο’ καθώς πλέον ξεκινάει η διαδικασία της πιστοποίησης που είναι και το τελικό στάδιο», σημειώνει ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Γ. Πασχόπουλος.    «Πλέον κάνουμε πράξη αυτή τη μεγάλη κατάκτηση και με συνεργασία Περιφέρειας, Δήμου και ΕΑΣ Ελασσόνας και του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Ελασσόνας, θα ξεπεράσουμε κάθε εμπόδιο σε μια δύσκολη διαδικασία που ολοκληρώνεται μετά από προσπάθεια περίπου 10 ετών».

Add Comment