ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ: “Οι πολεμικές αποζημιώσεις είναι ζήτημα πολιτικό και όχι δικαστικό…”

ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ
ΠΕΑΕΑ- ΔΣΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Παραρτήματος επ. Ελασσόνας της ΠΕΑΕΑ- ΔΣΕ ενημερώνει τον κόσμο ότι βρίσκεται υπό ίδρυση ένα σωματείο με την επωνυμία «Ένωση θυμάτων Γερμανικής και Ιταλικής κατοχής 1940- ‘44 της Μαρτυρικής Κοινότητας Τσαριτσάνης και καμένων χωριών της Επαρχίας Ελασσόνας». Αυτό ξεκίνησε με πρωτοβουλία των τοπικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ Τσαριτσάνης και του Δήμου Ελασσόνας, οι οποίοι αφού έχουν λύσει όλα τα προβλήματα αυτοί και η κυβέρνησή τους ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, ανέλαβαν να λύσουν ένα ακόμη ζήτημα της κεντρικής πολιτικής σκηνής.
Έτσι λοιπόν μπροστά στις τόσες άλλες κομματοκρατούμενες επιτροπές και παραεπιτροπές, που τις αποτελεί και τις καθοδηγεί η ίδια κομματική ομάδα προστίθεται άλλη μία. Με τον τρόπο αυτό φαίνεται ότι ικανοποιούν τη ματαιοδοξία τους και σαν ναυαγισμένοι που είναι πιάνονται από τα μαλλιά τους.
Την ώρα που η ανεργία θερίζει και τα νέα παιδιά του χωριού παίρνουν το δρόμο της μετανάστευσης, την ώρα που οι αγρότες είναι στους δρόμους, την ώρα που η ΔΕΗ κόβει ο ρεύμα στα σπίτια των φτωχών ανθρώπων, την ώρα που τα νοικοκυριά στενάζουν από τους φόρους και τα χαράτσια και δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει, την ώρα αυτή διάλεξαν για να αποπροσανατολίσουν και να κοροϊδέψουν μια ακόμη φορά.
Η πληρωμή των πολεμικών αποζημιώσεων για τις καταστροφές που προξένησαν στη χώρα τα στρατεύματα κατοχής είναι δίκαιη, συνολική και συλλογική απαίτηση του ελληνικού λαού. Για τις δίκαιες αποζημιώσεις του λαού μας αρκεί μια μόνη υπογραφή, μια και μόνη μονομερή ενέργεια της κυβέρνησης, αρκεί να υπάρχει η πολιτική βούληση. Και σίγουρα αυτή δεν μπορεί να είναι κυβέρνηση εθελόδουλων σαν αυτή του ΣΥΡΙΖΑ. Το ζήτημα των πολεμικών αποζημιώσεων είναι ζήτημα πολιτικό και δεν λύνεται στα δικαστήρια.

Το ΔΣ της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ επ. Ελασσόνας

Add Comment