Συνεχίζονται οι δράσεις του «Πάμε Βιβλιοθήκη»

ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ

ΠΑΜΕ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Για μια ακόμη Κυριακή 6-3-2016 το παιδικό τμήμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ελασσόνας πλημμύρισε από παιδικές φωνές και χαμόγελα. Ήταν μια Κυριακή με δράση και δημιουργικότητα. Προσκεκλημένος στη συντροφιά μας ο κ. Βασίλης Τσιγιάννης, φωτογράφος. Έχοντας υπόψη το φετινό πρόγραμμα σχετικά με τα επαγγέλματα γενικότερα, θεωρήσαμε σκόπιμο να ασχοληθούμε με το επάγγελμα του φωτογράφου.

Ο κ. Βασίλης Τσιγιάννης, που όλοι έχουμε την τύχη να τον γνωρίζουμε λόγω επαγγέλματος, μας εξέπληξε κυριολεκτικά με τη μεθοδικότητα και τη σαφέστατη παρουσίαση. Τα παιδιά παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την εξέλιξη της φωτογραφίας από τη βιομηχανική επανάσταση και εντεύθεν με τη βοήθεια σπάνιου οπτικού υλικού. Είχαν την ευκαιρία να ακούσουν καινούργιες έννοιες όπως αρνητικό, φιλμ, αναλογική φωτογραφική μηχανή… που όσο κι αν φαίνεται παράξενο σε εμάς, για τα παιδιά ήταν τελείως άγνωστα.

Η παρουσίαση επίσης παλαιότερων μοντέλων φωτογραφικών μηχανών ήταν κάτι μαγικό στα έκπληκτα παιδικά μάτια, αφού οι γνώσεις τους σε ό,τι έχει σχέση με τη φωτογραφία περιορίζονται σε αυτό που προσφέρεται από το κινητό. Ως άριστος επαγγελματίας ο κ. Τσιγιάννης δεν θα μπορούσε παρά να μας ευχαριστήσει με τον δικό του τρόπο, βγάζοντάς μας αναμνηστικές φωτογραφίες δωρεάν.

Το πρόγραμμα είχε και συνέχεια! Τα παιδιά διαθέτουν τόση ενέργεια και διάθεση κάθε φορά και αυτό μας ικανοποιεί ιδιαίτερα.

Ο Θεόφιλος Βιβλιόφιλος, ο γνωστός μας πλέον φίλος, μας εξέπληξε συστήνοντάς μας την αδελφή του τη Θεοφιλία Βιβλιοφιλία, που ήρθε για πρώτη φορά στον πλανήτη μας μετά από τόσα που είχε ακούσει γι΄αυτόν, από τον Θεόφιλο. Όπως καταλαβαίνετε οι εντυπώσεις και τα συναισθήματα ανάμεικτα. Εκτός του ότι οι δυο επισκέπτες μας έμαθαν τόσα πράγματα για τις φωτογραφίες, έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα δρώμενα των ημερών. Έτσι προέκυψαν οι μάσκες, που τα παιδιά κατασκεύασαν με μεράκι. Ανταγωνισμός, δημιουργικότητα, φαντασία και παιδικά σχέδια στόλισαν τις μάσκες και το κυριακάτικο πρωινό.

Κλείνοντας ευχαριστούμε το κ. Βασίλη Τσιγιάννη για την παρουσία του και για την ευκαιρία που μας δόθηκε να τον γνωρίσουμε από μια άλλη πλευρά αυτή τη φορά και να μάθουμε πολλά και ενδιαφέροντα.

Και δυο λόγια από τον καλεσμένο μας:
Γεννήθηκα στην Ελβετία τον Δεκέμβριο του 1967.

Σπούδασα στην Ιδιωτική σχολή FOCUS (περίοδος 1991-1993). Δεύτερος στη σειρά της γενιάς των επαγγελματιών φωτογράφων της οικογένειας,  ξεκίνησα το 1991 να σπουδάζω φωτογραφία, μετά τις σπουδές μου ασχολήθηκα με την φωτογραφία μόδας σε μεγάλα πρακτορεία μοντέλων και εργάστηκα σε μεγάλα studio φωτογραφίας ως βοηθός φωτογράφου.

Συγκεκριμένα εργάστηκα ως βοηθός φωτογράφου στη σχολή του Ντίνου Διαμαντόπουλου (1992-1994). Στην συνέχεια συνεργάστηκα με το περιοδικό ELLE υπό την επίβλεψη του γνωστού φωτογράφου Χάρη Χριστόπουλου, παράλληλα με την μόδα μπήκα και στον χώρο του γάμου. Έκτοτε ασχολούμαι κατεξοχήν με wedding photography.  

Σήμερα εργάζομαι ως ελεύθερος επαγγελματίας (1997-σήμερα) και διατηρώ το δικό μου στούντιο.
Στα προσωπικά μου ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται η καλλιτεχνική φωτογραφία, η επεξεργασία φωτογραφίας και βίντεο.

Ευχαριστούμε το Δήμο Ελασσόνας για την υποστήριξη του στο προγράμματος «Πάμε Βιβλιοθήκη».

Την επόμενη Κυριακή 13-03-2016 το πρόγραμμα στη βιβλιοθήκη δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω της Αποκριάς.

Σας περιμένουμε την Κυριακή 20-03-2016. Μαζί μας θα είναι η κυρία Χριστίνα Γιώτσα από τον Ε.Ε.Σ και θα μας μιλήσει για Πρώτες Βοήθειες.

Καλές Απόκριες!

Add Comment