Και με επίσημη επαγγελματική άδεια το εργαστήριο πούρων Δομενίκου!

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Του Γιάννη Μουκίδη

Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, κ. Παντελή Οικονόμου, χορηγήθηκε άδεια σύστασης επαγγελματικού εργαστηρίου παραγωγής προϊόντων καπνού στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Παραγωγών Καπνών Πούρων πρώην Δήμου Ποταμιάς Ελασσόνας, του νομού Λάρισας.


Ο συνεταιρισμός είχε υποβάλλει σχετική αίτηση από τις 5 Απριλίου 2011 και εγκρίθηκε διότι παράγει προϊόντα καπνού κατόπιν ειδικής άδειας εκτός καθεστώτος αναστολής του φόρου από το 2004, σε συνδυασμό με υπεύθυνη δήλωση του σχετικά με την παραγωγική δυναμικότητα των εγκαταστάσεων του.
Σύμφωνα με την απόφαση, η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 2198/Β/30 – 9 – 2011, επιτρέπεται η σύσταση επαγγελματικού εργαστηρίου παραγωγής προϊόντων καπνού από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Παραγωγών Καπνών Πούρων Δήμου Ποταμιάς «Η ΠΟΤΑΜΙΑ», στην περιοχή του Δ.Δ. Δομένικου Δήμου Ποταμιάς του Νομού Λάρισας, και η λειτουργία του υπό τον έλεγχο και την εποπτεία του Τελωνείου Λάρισας.
Η εν λόγω άδεια ισχύει για τρία έτη.
Θα πρέπει, τέλος, να σημειωθεί ότι σήμερα περίπου 25 εργαζόμενοι, ως εποχικό προσωπικό, και άλλοι δέκα μόνιμης απασχόλησης, έχουν ειδικευτεί στην παραγωγή του χειροποίητου πούρου και εργάζονται καθημερινά στο εργαστήριο του συνεταιρισμού που βρίσκεται επάνω στην παλιά εθνική Κοζάνης – Λάρισας, κοντά στο Δομένικο.

Add Comment