Μάξιμος: “Οδυνηρή προσγείωση για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ!”

Θησείο [800x600]

ΜΑΞΙΜΟΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ “ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ”

«Η αριστερά δεν φημίζεται για την στενή σχέση της με το ρεαλισμό. Γι’ αυτό και είναι σκληρή η προσγείωση στην οδυνηρή πραγματικότητα. Την απόσταση των θεωρητικών προσεγγίσεων με τη δρώσα πολιτική την βιώνουν σήμερα οι βουλευτές που έρχονται αντιμέτωποι με τις αντιδράσεις κοινωνικών ομάδων που διαμαρτύρονται γιατί εξαπατήθηκαν από την αριστερά». Τα παραπάνω τόνισε ο Τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος στην ομιλία του στη Βουλή για το λεγόμενο «παράλληλο πρόγραμμα» της κυβέρνησης. Μάλιστα, για το νομοσχέδιο αυτό της κυβέρνησης ο κ. Χαρακόπουλος είπε ότι «από την κατάργηση του μνημονίου με ένα νόμο και ένα άρθρο το Γενάρη, περάσαμε το Σεπτέμβρη στο ‘‘παράλληλο πρόγραμμα’’ και τα ‘‘ισοδύναμα’’, που θα θεράπευαν κάθε επώδυνο μέτρο του τρίτου μνημονίου που έφερε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ο τρόπος που κατετέθη και αποσύρθηκε, μετά την αξίωση της τρόικας, είναι ενδεικτικός της ανεπάρκειας της κυβέρνησης. Θυμίζω ότι δεν υπήρχε καν κοστολόγηση των μέτρων από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους».

Εξαπατήσατε και τους αγρότες!
Ο Θεσσαλός πολιτικός σχετικά με την κοινωνική αναστάτωση που επικρατεί, λόγω της κυβερνητικής πολιτικής, υπογράμμισε ότι «η κυβερνητική εκπρόσωπος ανακάλυψε, για πρώτη φορά, έκτροπα σε βάρος βουλευτών, ίσως γιατί τώρα τυγχάνει να αφορούν μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ» και πρόσθεσε ότι «όταν η καταδίκη των φαινομένων βίας, των προπηλακισμών πολιτικών αντιπάλων, και του χουλιγκανισμού στο δημόσιο διάλογο, δεν είναι ομόθυμη και χωρίς αστερίσκους, το τέρας του λαϊκισμού στο τέλος δαγκώνει και εκείνους που το εξέθρεψαν». Στρεφόμενος στα κυβερνητικά έδρανα είπε «βεβαίως, καταφέρατε το ακατόρθωτο. Επιδιώξατε να ενεργοποιήσετε τον κοινωνικό αυτοματισμό, στρέφοντας τη μια κοινωνική ομάδα απέναντι στην άλλη, αλλά πετύχατε να ενώσετε το κίνημα της γραβάτας με τα τρακτέρ της αγροτικής οργής». Και απευθυνόμενος στον παριστάμενο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης είπε με νόημα «Δυστυχώς, κ. Αποστόλου, αν δεν ζήσει κανείς το χειρότερο δεν συνειδητοποιεί την αξία αυτού που είχε!».

Προσχηματικός ο διάλογος για την παιδεία
Σχετικά με τα ζητήματα που άπτονται της εκπαιδευτικής πολιτικής, ο Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ είπε, μεταξύ άλλων, ότι «η κυβέρνηση με πανηγυρικό τρόπο ανακοίνωσε τη διεξαγωγή εθνικού διαλόγου για την παιδεία. Εξαρχής εκφράστηκαν από τους φορείς της εκπαίδευσης επιφυλάξεις ότι ο διάλογος αυτός είναι προσχηματικός, αποσπασματικός και άλλοθι για την επιβολή προειλημμένων αποφάσεων. Φοβούμαι ότι η κυβέρνηση κάνει ότι περνά από το χέρι της για να επιβεβαιώσει αυτές τις ενστάσεις και να υπονομεύσει και τη δική μας παρουσία στο διάλογο. Απροσχημάτιστα, χωρίς καμία διαβούλευση, καταθέτει αποσπασματικές ρυθμίσεις για τις οποίες δεν υπάρχει κανένας χαρακτήρας επείγοντος». Και κατέληξε ερωτώντας «αν αυτά είναι μέρος του προγράμματος της κυβέρνησης που είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει, έτσι κι αλλιώς, προς τι ο διάλογος; ».

Η κυβερνητική αδράνεια στην εκπαίδευση…
Ειδικότερα ο κ. Χαρακόπουλος στην ομιλία του αναφέρθηκε:
Στο πρόβλημα που έχει προκύψει με την Ενισχυτική Διδασκαλία καθώς από την αρχή της σχολικής χρονιάς δεν υλοποιούνται προγράμματα ενίσχυσης των αδύναμων μαθητών.
Στις ρυθμίσεις για το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, «όπου ακολουθείται η τακτική των μπαλωμάτων. Ανέφερε ενδεικτικά τη διεύρυνση των αρμοδιοτήτων της διορισμένης Διοικούσας Επιτροπής του ΕΑΠ, η οποία ξεπερνά και εκλεγμένη σύγκλητο, αποφασίζοντας για τον τρόπο επιλογής των φοιτητών, χωρίς ασφαλιστικές δικλείδες για ίση πρόσβαση και αντικειμενικότητα του συστήματος επιλογής, που διασφάλιζε η κλήρωση».
Στην «προκλητική» διάταξη που «καταργεί αδικήματα για τα οποία μέλος ΔΕΠ απέχει υποχρεωτικά από την άσκηση των καθηκόντων του, όπως είναι η ψευδορκία και εγκλήματα σχετικά με την υπηρεσία».
Στη «δημιουργία μιας νέας γενιάς συμβασιούχων στην καθαριότητα των πανεπιστημίων, που θα επιφέρει η δυνατότητα μεταφοράς πόρων του κρατικού προϋπολογισμού για υπηρεσίες καθαριότητας, από τις Συγκλήτους στις Εταιρείες Διαχείρισης και Αξιοποίησης Περιουσίας Ανώτατων Ιδρυμάτων για πρόσληψη προσωπικού ορισμένου χρόνου».
Στις ρυθμίσεις για τον «ευαίσθητο τομέα της Ειδικής Εκπαίδευσης που αφορούν άνω του 10% του γενικού μαθητικού πληθυσμού, οι οποίες έρχονται χωρίς κανένα διάλογο, αιφνιδιάζοντας αρνητικά εκπαιδευτική κοινότητα και γονείς».

[wpg_thumb]
ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ EΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΣΥΡΙΖΑ:
“Κοινωνική πολιτική δεν είναι οι συνταγές γεμιστών της κ. Φωτίου!”
Μόνο με Ανάπτυξη, νέες δουλειές και δίχτυ προστασίας για αδύναμους

«Η καλύτερη δημοσκόπηση είναι η ανταπόκρισή σας, το γεγονός ότι επιστρέφουν στη Νέα Δημοκρατία μετά την αλλαγή σελίδας στην ηγεσία της, πολίτες που είχαν αποστασιοποιηθεί τα τελευταία χρόνια». Έτσι ξεκίνησε την ομιλία του ο Τομεάρχης Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο του κόμματος κ. Κυριάκο Μητσοτάκη στην εκδήλωση της 3ης ΔΗΜ.Τ.Ο. Αθήνας που πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» στο Θησείο, με αφορμή την κοπή της βασιλόπιτας.
Ο Θεσσαλός πολιτικός στην παρέμβασή του εστίασε την προσοχή του στο «πως μπορεί να υπάρξει πραγματικό κοινωνικό κράτος». Όπως χαρακτηριστικά είπε: «Στον ένα χρόνο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κατέρρευσε ο μύθος της κοινωνικής πολιτικής της αριστεράς, που διεκδικούσε τόσα χρόνια το μονοπώλιο της κοινωνικής ευαισθησίας. Κοινωνική πολιτική, όμως, δεν μπορεί να είναι οι “συνταγές των γεμιστών χωρίς κιμά” της υπουργού κυρίας Φωτίου. Κοινωνική πολιτική δεν είναι η διανομή της μιζέριας και η φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης! Κοινωνική πολιτική είναι η δημιουργία θέσεων απασχόλησης και η προάσπιση της κοινωνικής συνοχής με ένα δίχτυ αλληλεγγύης.
Θέσεις, όμως, απασχόλησης, νέες δουλειές δεν μπορούν να υπάρξουν με κυβέρνηση της αριστεράς που ενοχοποιεί την επιχειρηματική δράση, που έχει αλλεργία στις επενδύσεις. Τι μηνύματα στέλνει η κυβέρνηση όταν κλείνει τις Σκουριές. Ποιος θα έρθει να επενδύσει στη χώρα όταν κάθε μέρα αλλάζουν οι φορολογικοί συντελεστές, όταν δεν ξέρει τι θα του ξημερώσει. Γι’ αυτό επιχειρήσεις βάζουν λουκέτο και φεύγουν στη Βουλγαρία, γι’ αυτό εκτινάσσεται η ανεργία, γι’ αυτό τα νέα παιδιά με προσόντα αναζητούν την τύχη τους στο εξωτερικό.
Και πραγματική κοινωνική πολιτική, στήριξη των αδύναμων, δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς ανάπτυξη, χωρίς παραγωγή πλούτου, από τη φορολόγησή του οποίου μπορούν να υπάρξουν μέτρα, όπως το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα για το οποίο μιλά ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης».
Ο κ. Χαρακοπουλος υποστήριξε ότι «Η χώρα χρειάζεται αλλαγή πολιτικής, στροφή στο ρεαλισμό και την κοινή λογική. Αυτή την αλλαγή μπορεί να υπηρετήσει η Νέα Δημοκρατία. Να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ανάπτυξης, να προσελκύσει επενδύσεις, να δημιουργήσει νέες θέσεις απασχόλησης, ευκαιρίες για όλους. Στο νέο ξεκίνημα που άρχισε με την αλλαγή ηγεσίας και την ανασυγκρότηση του κόμματος με την εκλογή νέων οργάνων και το συνέδριο που έχει ανακοινωθεί σας καλώ να συμμετέχετε όλοι. Εσείς, άλλωστε, είστε η ψυχή της παράταξης, που στα δύσκολα καλείτε να πάρει τις τύχες της χώρας στα χέρια της».
Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος της βουλής κ. Νικήτας Κακλαμάνης και οι βουλευτές κ.κ. Θόδωρος Φορτσάκης και Βασίλης Κικίλιας, ενώ παραβρέθηκαν πρώην βουλευτές, δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Αθηναίων, στελέχη και φίλοι της Νέας Δημοκρατίας στην περιοχή.

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ:

Τι κάνατε για να προσελκύσετε Επενδύσεις;

Πόσες επενδύσεις έγιναν στον έναν χρόνο κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ;

«Ο μόνος δρόμος για την έξοδο της χώρας από την κρίση είναι η ανάπτυξη. Και ανάπτυξη δεν μπορεί να υπάρξει με λογικές ποινικοποίησης της επιχειρηματικότητας, όπως αυτές που διατρέχουν την ιδεολογία του ΣΥΡΙΖΑ. Αν δεν γίνουν επενδύσεις στη χώρα, ούτε η ανεργία θα μειωθεί, ούτε μπορεί να αποτραπεί η περαιτέρω μείωση των συντάξεων, καθώς τα λουκέτα έχουν άμεση επίπτωση στα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων». Τα παραπάνω τονίζει ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με αφορμή ερώτηση για την προσέλκυση επενδύσεων στη χώρα, που κατέθεσε με συναδέλφους του προς τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Γιώργο Σταθάκη.
Οι ερωτώντες βουλευτές ζητούν να πληροφορηθούν «ποιές είναι οι επενδύσεις, τις οποίες έχει προσελκύσει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από την ανάληψη τον καθηκόντων της, τον Ιανουάριο 2015 μέχρι σήμερα και ποιές από τις επενδύσεις, τις οποίες καταφέρατε να προσελκύσετε έχουν ενταχθεί στο νόμο για την υλοποίηση των Στρατηγικών Επενδύσεων».
Η ερώτηση αναφέρει ότι: «με τους νόμους 4072/2012 και  4146/2013, οι οποίοι μεταξύ άλλων τροποποίησαν τον νόμο 3894/2010 “Επιτάχυνση και Διαφάνεια Υλοποίησης Στρατηγικών Επενδύσεων”, γνωστός και ως “FastTrack”, η χώρα μας αφενός ανταποκρίθηκε άμεσα στις απαιτήσεις του Χάρτη Περιφερειακών Ενισχύσεων της περιόδου 2007-2013, προκειμένου να αξιοποιηθούν στο μέγιστο οι δυνατότητες Υποβολής Επενδυτικών Προτάσεων έως και την πρώτη περίοδο του 2014, συνδράμοντας συνάμα ουσιαστικά στην υποβολή και ένταξη σημαντικών επενδυτικών σχεδίων στον Αναπτυξιακό Νόμο και αφετέρου προσέλκυσε σημαντικό αριθμό επενδύσεων, οι οποίες εν τέλει χαρακτηρίστηκαν στρατηγικές».
Οι υπογράφοντες βουλευτές ζητούν μάθουν τι έχει γίνει από τον Ιανουάριο του 2015 για την προσέλκυση επενδύσεων καθώς, όπως αναφέρουν, ενώ «η Ανάπτυξη αποτελεί τον μοχλό εξόδου της χώρας μας από τη βαθύτατη οικονομική κρίση, ακόμα αναμένουμε την κατάθεση από την Κυβέρνηση του νέου Αναπτυξιακού Νόμου, ώστε να είναι δυνατή η υποβολή επενδυτικών προτάσεων» και γι’ αυτό τονίζουν ότι θέλουν «να έχουμε μια σαφή εικόνα για τα μέχρι στιγμής πεπραγμένα σας στο πεδίο των Στρατηγικών Επενδύσεων»

Μ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΔ ΠΡΟΣ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ: Αποσύρετε την απόφαση για τις εργαστηριακές εξετάσεις
Χιλιάδες ασφαλισμένοι θα καλύπτουν ιδίοις εξόδοις τις εξετάσεις τους

«Η μονομερής απόφαση της ανακοστολόγησης εργαστηριακών εξετάσεων οδηγεί τους συμβεβλημένους με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ιδιώτες εργαστηριακούς ιατρούς ανά τη χώρα σε επ’ αόριστον επίσχεση αναστολής εκτέλεσης παραπεμπτικών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., με αποτέλεσμα οι εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένοι του Οργανισμού είτε να πρέπει να καλύψουν ιδίοις εξόδοις τη διενέργεια σειράς εργαστηριακών εξετάσεων σε ιδιώτες, είτε να μην έχουν πρόσβαση σε απαραίτητες διαγνωστικές υπηρεσίες υγείας». Τα παραπάνω επισημαίνονται σε ερώτηση που συνυπογράφει ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με βουλευτές της παράταξης, για τη τιμολόγηση διαγνωστικών εξετάσεων αποζημιούμενων από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
Η ερώτηση με πρώτο υπογράφοντα τον βουλευτή Θεσπρωτίας κ. Βασίλειο Γιόγιακα, προς τον υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό, αναφέρει συγκεκριμένα ότι με απόφασή του «μειώνονται μεσοσταθμικά κατά 43% οι τιμές 51 διαγνωστικών εξετάσεων για τις οποίες οι ιδιώτες πάροχοι αποζημιώνονται από τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.), έως την ολοκλήρωση της διαδικασίας διαπραγμάτευσης μεταξύ του Οργανισμού και των ιδιωτών παρόχων του. Κατ’ εφαρμογή της παραπάνω απόφασης από τις 2 Φεβρουαρίου 2016 άρχισαν να εκδίδονται από το σύστημα της ΗΔΙΚΑ παραπεμπτικά ιατρικών εργαστηριακών εξετάσεων όπου εμφανίζονται οι νέες τιμές αποζημίωσης του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.».
Σύμφωνα, όμως, «με επιστημονικούς και επαγγελματικούς φορείς του ιατρικού κλάδου, η μεσοσταθμική μείωση της αποζημίωσης των ιδιωτών παρόχων από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. βρίσκεται κάτω από το όριο ασφαλούς εκτέλεσης πολλών εργαστηριακών εξετάσεων, διακυβεύοντας έτσι την ποιότητα των διαγνωστικών υπηρεσιών υγείας. Η ανελαστικότητα του κόστους διεξαγωγής άρτιων εργαστηριών εξετάσεων καθορίζεται κυρίως από τη σημαντική αύξηση του λειτουργικού κόστους των ιδιωτικών εργαστηρίων -παράλληλα με τη διατήρηση των τιμών των εργαστηριακών εξετάσεων στο ίδιο επίπεδο τις τελευταίες δυόμισι δεκαετίες- και από τη συρρίκνωση των εσόδων των εργαστηρίων λόγω της επιβολής των μηχανισμών clawback» και rebate, της παρακράτησης ποσοστού 10% αλλά και της μη καταβολής αποζημίωσης για όλους τους μήνες ανά έτος. Ο περαιτέρω εξορθολογισμός της δημόσιας δαπάνης για την εργαστηριακή κάλυψη, δίχως αυτός να αποβεί εις βάρος της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών και εν τέλει των ασφαλισμένων, θεωρείται εφικτός μέσω της πλήρους εφαρμογής των συνταγογραφικών αριθμητικών ορίων και του ελέγχου της προκλητής ζήτησης γενικότερα».
Ο κ. Χαρακόπουλος και οι συνυπογράφοντες βουλευτές καταλήγοντας ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό εάν προτίθεται να αποσύρει την απόφαση για τη μείωση των τιμών των εργαστηριακών εξετάσεων, και επίσης εάν και πότε θα εφαρμόσει τα οριζόμενα στην κείμενη νομοθεσία όρια αναγραφής εξετάσεων ανά κατηγορία ιατρικής πράξης και ανά ειδικότητα από την ΗΔΙΚΑ.

Add Comment