Κοπή πίτας και ενημέρωση από την ΑΕΝΟΛ στην Ελασσόνα

ΑΕΝΟΛ 1

Πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της Α.Ε.ΝΟ.Λ. Α.Ε. στην Ελασσόνα η καθιερωμένη πια κοπή της πίτας για το καλωσόρισμα της καινούργιας χρονιάς με την παρουσία μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας , της Ε.Δ.Π. LEADER και του προσωπικού.
Σε μια λιτή εκδήλωση η ηγεσία και το προσωπικό της Α.Ε.ΝΟ.Λ. Α.Ε. βρήκαν την ευκαιρία να κάνουν έναν πρώτο απολογισμό της δραστηριοποίησης της εταιρείας στο 4ο Κοινοτικό Πλαίσιο , που ολοκληρώθηκε στο τέλος της χρονιάς που έφυγε , να ανταλλάξουν απόψεις για τις απαιτήσεις και τον σχεδιασμό της εμπλοκής της στην νέα (5η) προγραμματική περίοδο αλλά και να ανταλλάξουν ευχές για υγεία στην καινούργια χρονιά.
Ο Πρόεδρος της εταιρείας Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νικόλαος Ευαγγέλου καλωσόρισε τους παριστάμενους και έδωσε τον λόγο στην Διευθύντρια της εταιρείας κ. Σεβαστή Μπασδέκη-Λόλα που αναφέρθηκε , σε σύντομη εισήγησή της , στην επιτυχημένη περάτωση των προγραμμάτων του απελθόντος 4ου Κοινοτικού Πλαισίου , με την πλήρη εντατικοποίηση , στο τελευταίο τρίμηνο του 2015 , του προσωπικού της εταιρείας αλλά και των επενδυτών της. Η προσπάθεια αυτή είχε σαν αποτέλεσμα την κατάταξη της εταιρείας στην 1η πεντάδα αντίστοιχων εταιρειών πανελλήνια σε συνολική απορρόφηση του προγράμματος «Προσέγγιση LEADER».
[wpg_thumb]
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο νέο πρόγραμμα LEADER που περιγράφεται “ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ (CLLD)”, τι περιλαμβάνει , ποιες προϋποθέσεις πρέπει να πληρούν οι περιοχές που θα ενταχθούν , πως θα υλοποιηθεί αλλά κυρίως στο σχεδιασμό του που στηρίζεται στη βούληση των φορέων αλλά κυρίως των πολιτών , αφού το Πρόγραμμα LEADER πιστεύει στον σχεδιασμό «από κάτω προς τα πάνω» και πάνω σ’ αυτή την αρχή βάσισε και την επιτυχή εφαρμογή του και στα (4) τέσσερα Κοινοτικά Πλαίσια μέχρι σήμερα.
Εν όψει του σχεδιασμού του νέου προγράμματος (προκήρυξη του οποίου , σε επίπεδο Αναπτυξιακών Εταιρειών , αναμένεται τις επόμενες μέρες από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων) η εταιρεία δεσμεύτηκε να πραγματοποιήσει , το επόμενο διάστημα, ενημερωτικές παρεμβάσεις-συζητήσεις με το στελεχιακό της δυναμικό στα πλαίσια συνεδριάσεων των Δημοτικών Συμβουλίων και των (7) επτά Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας.
«Οι τοπικές κοινωνίες αλλά και η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχουν , περισσότερο ίσως από ποτέ άλλοτε , ανάγκη της ευεργετικής συνδρομής του LEADER στην προσπάθειά τους αλλά και στην προσπάθεια ολόκληρης της χώρας να ξεπεράσει την οικονομική κρίση και τις συνέπειές της στην συγκεκριμένη χρονική συγκυρία. Η Α.Ε.ΝΟ.Λ. Α.Ε. , με την υπερεικοσαετή πλέον εμπειρία και τεχνογνωσία της , είναι διατεθειμένη να συνδράμει με όλες τις δυνάμεις της και κατά το μερίδιο που της αναλογεί , για την αντιστροφή των δυσμενών συνθηκών , επ’ ωφελεία όλων των κατοίκων της Περιφερειακής Ενότητας» , δήλωσε ο κ. Ευαγγέλου.
Τυχερός της εκδήλωσης αναδείχθηκε ο κ. Γεώργιος Σάκκας , Περιφερειακός Σύμβουλος και Πρόεδρος της Ε.Δ.Π. LEADER , που βρήκε το νόμισμα και κέρδισε συμβολικό δώρο από την Εταιρεία.

Add Comment